CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hány bőr van egy csepeli rókán?

2021. augusztus 03. 00:02 - csú

beszedes_kep_nemeth_szilard_borbely_lenard_2021-06-29_tancsics_utca_felujitas_kormanyzati_penzzel.jpgBeszédes kép, ha az arckifejezéseket nézzük! Mi a bánat keresni valója van egy mutogatós honvédelmi államtitkárnak a kerületi útépítést ígérgető sajtótájékoztatón? -  kérdezhetnék országszerte, de a csepeliek tudják, Németh úr, a korábbi polgármester politikailag képtelen elszakadni a kerülettől, sőt - mint jótevő - ő akar dirigálni.

Kormányzati támogatásból folytatódnak az útépítések – adta hírül a 21. kerületi papagájkommandó, amelynek manapság nincs könnyű dolga. Sajtótájékoztatóról tették a nagyérdemű elé az egyoldalú információs morzsákat. Igen ám, de ott – egyelőre függetlenül attól, hogy mit mondott ‑  Borbély Lénárd csepeli polgármester mellett megszólalt Németh Szilárd honvédelmi államtitkár is.

Mi a bánat keresni valója van egy honvédelmi államtitkárnak a kerületi útépítést ígérgető sajtótájékoztatón? -  kérdezhetnék országszerte, de a csepeliek tudják, Németh úr, a korábbi polgármester politikailag képtelen elszakadni a kerülettől, sőt ő akar dirigálni.

Ami közös a két konkurens főnökben: most is folytatják az egyoldalú igehirdetést, hiszen a sajtótájékoztatón mikrofonok és kamerák előtt szereplő fideszes vezetők egyike sem említette meg, hogy az elmúlt másfél évben a kormány legalább 100 milliárddal rövidítette meg a fővárost, de a fővárosi kerületektől is milliárdokat vont el.

Arról sem beszéltek, hogy

lassan minden jogosítványt, döntési lehetőséget elvettek az önkormányzatoktól, amelyek már inkább döntési jogosítványok nélküli elöljáróságok, mint önkormányzatok.

A 8,7 milliárdos állami támogatás kapcsán illett volna megemlíteni, hogy a kormány nem a fideszes önkormányzatok bizonyos mértékű kompenzálását ígérte meg, ez vonatkozott az összes, köztük a megrövidített ellenzéki önkormányzatokra is.

Az már csak hab a tortán, hogy az Orbán úr által mintaországnak tekintett Ausztria nem hogy nem vont el semmit az önkormányzatoktól, hanem 1 milliárd euróval segítette munkájukat a koronavírus tarolásának időszakában.

Az elhallgatott lényeg: Csepelen is folytatódik a feszültség szítása a főváros és a kerületek között, fideszes irányítással. Azt hiszik, hogy az emberek nem veszik észre a csúsztatásokat és a hazugságokat.

V.-a.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr216612406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csú 2021.08.05. 00:51:48

@Árpád Fodróczi: Láng Zsolt, a fővárosi közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője
süti beállítások módosítása