CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kenyértörés. A foci lett a hatalmi harc terepe Csepelen - Egy hét (2021. augusztus 16-tól 22-ig)

2021. augusztus 22. 00:02 - csú

csepel_sc_beke_teri_fobejarat_7.PNGCirkusz és kenyér. A régi rómaiakkal ellentétben a csepeliek ezt nem követelték, de az elmúlt napokban mind a kettőből kaptak.  A cirkuszból többet és nagyobbat mint a kenyérből. Sűrűsödnek ugyanis a viharfelhők a Csepel SC felett, már a fideszes belharc villámai is ott cikáznak a vagyonért,  a politikai befolyásért. A csepelieket és a kirekesztett sportolókat őszinte szó és tisztességes tájékoztatás helyett  zárt kapuk fogadják az egyre békétlenebb Béke téren...

 A cirkuszt „nagy” emberek rendezték. A héten tovább erősödött az ellentét Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő, volt csepeli polgármester és a jelenlegi polgármester, a szintén fideszes Borbély Lénárd között. Most a csepeli foci körül robbant ki a nyílt vita. Lásd pl. a 24.hu Újabb meccs a két csepeli fideszes között: most az utánpótlás csapat a tét című írását. https://24.hu/belfold/2021/08/19/csepel-nemeth-szilad-borbely-lenard-sport/ 

A nagy adok-kapokban egyikük sem nevezi néven a másikat. Óvatosan fogalmaznak, Csepel, a csepeli sport, a csepeli sportoló gyerekek érdekeire hivatkoznak, nehogy kilátszódjék a lóláb: mindkettő a hatalomért küzd. A saját hatalmáért. Azért, hogy Csepelen ki legyen a Orbán Viktor első számú vazallusa.

Vigyáznak, nehogy a párt legfelsőbb csinovnyikjai megfeddjék őket: fiúk, hát épp most, a választások előtt kell egymásnak menni!? Szerintünk azonban már ez sem számít. A kocka el van vetve. A mostani civakodás lényege, hogy

Németh Szilárd, miután saját alapítványán keresztül megszerezte a Csepel SC Alapítvány vagyonát, a Csepel SC Alapítvány kuratóriumi elnöke által július 15-én aláírt levelében kitiltotta a Csepel FC Kft felnőtt sportolóit a Béke téri ingatlanról.

A szerdán megjelent Csepeli Hírmondóban azonban Borbély Lénárd bejelentette, hogy a Csepel FC Sportegyesület beolvad a Csepel Utánpótlás Sportegyesületbe, a CSUSE-be. Az utóbbit az ő kezdeményezésére hozta létre az önkormányzat, a feltételeket is megteremtve: sok száz millióért külön sportközpontot építtetett a Hollandi úton, a Napközis Tábor mellett. Mintha már akkor tudta volna, hogy Németh megszerzi a Csepel SC Alapítvány teljes vagyonát, így a Béke téri stadiont is. Lásd:

https://csepeliek.blog.hu/2021/08/13/draga_az_ingyenesseg_az_ujabb_csepeli_sportkozpontnal_az_igeret_foldjen 

A cikk megjelenése óta egymást követik az események. Borbély elsősorban a közösségi médiát használja, fb oldalán üzenget, míg Németh, szokásához híven, a vagyonra, a korlátlannak tűnő állami támogatásra hivatkozva „csendben” intézi az ügyeket, külön tárgyalásokkal, zárt körű megbeszélésekkel. A merce.hu szerint csütörtökön két ellenzéki politikus (Komjáthi Imre és Szabó Szabolcs), sajtótájékoztatón szólította fel a két fideszes politikust, „hagyjanak fel azzal a hatalmi kakaskodással, aminek a sportolni vágyók látják a kárát.” 

https://merce.hu/2021/08/20/fideszes-belviszaly-miatt-nem-hasznalhatjak-a-beke-teri-stadiont-a-csepeli-focistak/ 

Az érintettek pedig kiszolgáltatottan küzdenek, a maguk szerény eszközeivel, s erről saját fb oldalaikon nyilatkoznak. A legutóbbi például a https://www.facebook.com/csepelfc oldalon jelent meg, amiből kiderült: a nemzeti bajnokságban résztvevő felnőtt csapat helyzete továbbra is rendezetlen, ergo a harc folytatódik. A két fideszes meg csak az igazi érintettekkel, a csepeliekkel nem foglalkozik.

……….

Pénteken, augusztus 20-án, a szokásos helyszínen, a Daru-dombon, ünnepi műsorral köszöntötte augusztus 20-át az önkormányzat vezetése. Hetek óta hirdették az ünnepi programot, a csepel.hu-n, a Csepeli Hírmondóban. Ahogy korábban, most sem jelezték, ki mond ünnepi beszédet. A korábbi években a polgármester az ünnepi kenyérszentelésnél jelent meg a nagyszínpadon, most azonban némi meglepetést okozott, hogy Németh Szilárd a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkáraként ünnepi beszédet mondott majd a frissen sütött kenyereket Németh Szilárd Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármesterrel és a kerület alpolgármestereivel közösen szegték meg és osztották szét az ünneplők között.” 

http://www.atv.hu/belfold/20210820-nemeth-szilard-magyarorszag-most-azert-van-mert-megvedte-magat-mindig-az-ellen-ami-letet-fenyegette/hirkereso 

Hiába, a választó nagy úr, muszáj kiszolgálni, különösen a választások előtt. Még az sem érdekes, ha most éppen egymás ellen harcolnak. Ha cirkusz és kenyér kell a népnek, akkor legyen. Hogy utána mi lesz, az más kérdés…

Érdekességként jegyezzük meg, hogy szombat délelőtt az önkormányzat honlapja, a csepel.hu még egy sort sem írt a Daru-dombi ünnepségről, míg tíz országos hírportál már részletes tájékoztatást adott az eseményről (atv.hu, 168.hu, varosikurir.hu. nepszava.hu,  origo.hu, demokrata.hu, Borsonline.hu stb). Vajon Németh Szilárd miatt nem foglalkoznak a témával, vagy még nem volt idejük megírni a cikkeket, tájékoztató anyagokat? 

……….

A héten több hírforrás is foglalkozott Csepellel:

> Hétfőn írt a hirklikk.hu a Csepel-Soroksári komp állapotával kapcsolatos témáról, amelyről blogunk múlt héten adott tájékoztatást. 

https://hirklikk.hu/kozelet/del-budapest-teljes-agglomeraciojat-ellehetetlenitik-egy-szanalmas-politikai-bosszu-kedveert/385660/ 

Az ellenzéki politikusok által felvetett, csepelieket és soroksáriakat egyaránt érintő jelzésekre a csepeli önkormányzat azóta sem reagált.

> Szerdán a mandiner.hu közölt hosszabb cikket Karácsonyék elkaszálták, a kormány felkarolta a dél-pesti kerékpáros fejlesztést címmel.  

https://mandiner.hu/cikk/20210816_karacsony_gergelyek_elkaszaltak_a_kormany_viszont_felkarolja_a_del_pesti_kerekparos_fejlesztest 

A jobboldali sajtóforrás tárgyköréről, a Csepel, Soroksár, Pestszentlőrinc, Pestszentimre lakóit érintő, kerékpárutat, futópályát, fitneszparkot, gyermekjátszóteret, zöld parkot, Csepel-Soroksár közötti gyalogos és kerékpáros hidat tartalmazó tervekről, már tavasszal irt blogunk, amikor reagált Schneller Domonkos helyettes államtitkár saját fb oldalán közölt írására, amelyet egyébként március 9-i csepeli látogatásakor is elmondott.

https://csepeliek.blog.hu/2021/03/14/egy_het_csepelen_2021_marcius_8-tol_marcius_14-ig 

Most, a mandiner.hu-ban, Ughy Attila vette elő a régi témát, annak ellenére, hogy új fejleménnyel  nem tudott szolgálni, inkább Schnellerre hivatkozott. Viszont Borbély párttársaként ő is Karácsony Gergely főpolgármester lejáratására használta fel a lehetőséget. A program egyébként 14 milliárdról(!) szól és semmi hír, hogy mikor akarja a kormány megvalósítani. Biztos, hogy jövőre, a választási kampányban, ismét előkerül a téma, hiszen az urak minden eddigi kampánya az ígérgetésekre épült.

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4016666522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása