CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Jedlik gimiről egy mukkot se a csepelieknek?! Helyette új ígérethalmazt kaptak a CSH-ban

2021. október 08. 00:02 - csú

gubacsi_hid_felhokkel_rozsda_marja_nem_ragyog_11.PNGAz egyik vadonatújnak feltüntetett ígéret szerint majd, valamikor elbontják a Gubacsi hidat meg az utána lévő felüljárót és újakat építenek helyettük. Azt is meglebegtetik azonban, hogy az új híd és felüljáró felépítéséig fel kellene újítani a lebontásra ítélt Gubacsi hidat. Kérdezzük: felújítani milliárdokért, majd lebontani? Egy kicsit nem tervszerűtlen, zavaros az egész…?

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) október 6-án  megjelent 18. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Újabb, ellentmondásos tervek, elképzelések, ígéretek a csepeli fejlesztésekről, konkrétumok, felelősök és határidők megjelölése nélkül – ez e lap újabb száma „Aktuális” rovatának  lényege. A lap többi része meg az önkormányzat rendezvényeiről, a kulturális-,  és sportrendezvényekről tájékoztat, a már megszokott formában és stílusban.

Most sem kaptunk hírt, híreket az önkormányzatokat, a csepelieket egyaránt foglalkoztató eseményekről, kérdésekről pl. az önkormányzati rendszert sújtó jogi és pénzügyi kormányzati döntésekről, az elindított fejlesztések (pl. a Jedlik Gimnázium felújítása, Csillagtelep szociális célú rehabilitációja stb.) csúszásának okairól, a kerület valós járványügyi helyzetéről, az M0 ismételt lezárása miatti közlekedési feszültségekről. A csepeliek mindennapi gondjai most sem érdekelték a szerkesztőséget.

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Testületi ülés szeptemberben

Nem tudni ki döntött a tájékoztatóban megírható témákról, mindenesetre csak két téma kerülhetett be a megtárgyalt 21 közül az írásba: a július 9-i viharkár kapcsán kapható vis maior támogatás kérelmezése és a kerületi parkolás ügye. Olyan témák maradtak ki, mint a költségvetés módosítása, a település-kép védelméről vagy a építési szabályzatról szóló rendeletek módosítása, a Laurencz László Sportcsarnok üzemeltetési jogának átadása a Csepeli Városgazdának stb. Blogunk háromszor is foglalkozott a képviselő-testület ülésére beterjesztett javaslatokkal:

https://csepeliek.blog.hu/2021/09/30/legyen_vagy_ne_legyen_fizetos_parkolas_csepelen 

https://csepeliek.blog.hu/2021/09/26/egy_het_csepelen_mit_soportek_szonyeg_ala_a_keruletvezetok_foszerepben_a_csala_r_dok 

https://csepeliek.blog.hu/2021/09/23/mi_zajlik_a_laurencz_sportcsarnok_korul_kerdesek_a_mai_kt-ulesre_szivargo_hirek_elfolyo_milliok_csep

A testületi ülésen azonban megjegyzéseink, javaslataink nem találtak visszhangra. Válaszokat sem kaptunk kérdéseinkre. A parkolási témához idézzük cikkünk néhány mondatát:

„Több mint öt éve, a 2016. szeptember 24-én, az akkori Csepeli Hírmondóban megjelent egy riport  a polgármesterrel „Ingyenes marad a parkolás” címmel. Borbély úr akkor ezt mondta: „Amíg én vagyok a polgármester, a csepeliek biztosan nem fognak fizetni a kerületben a parkolásért!” Lehet, hogy a P+R parkoló megépítése Borbély Lénárd polgármesterségének végét jelenti? Nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy Budapesten, azokban a kerületekben ahol vannak parkolóházak, vállalkozók által működtetett zárt parkolók, a parkolásért többnyire mindenkinek fizetnie kell.” 

A parkolóház igénye most is felmerült, azaz a polgármester lassan feladja korábbi ellenállását: Lehet, hogy mégis lesz valamikor Csepelen fizető parkolás? Elkerülhetetlen, csak nyíltan és őszintén kellene róla beszélni, s meg kellene próbálni normálisan együttműködni az ügyben a fővárossal. Ábel Atilla alpolgármester azonban valószínűleg nem híve a fővárossal való együttműködésnek, ugyanis ismét nekiment a főpolgármesternek, elhallgatva azt a tényt, hogy a fideszes kormány tízmilliárdokat vont el a fővárosi önkormányzattól.

2) Előválasztás: fölénybe került a DK az ellenzéken belül

Sokadszor megírtuk már, a mostani írás csak tovább erősíti véleményünket: a Csepeli Hírmondó a csepeli fideszesek önkormányzati milliókból fenntartott szócsöve. Semmi köze a tisztességes tájékoztatáshoz. A cikk csúsztatásai, hazugságai egyértelműen alátámasztják véleményünket, arról nem is beszélve, hogy a szerkesztőség most sem adott teret az érintettek véleményének.

3) Milyen fejlesztések várhatók Csepelen?

A főépítész miért nem beszélt az északi területen megépülő 35 hektáros parkot és a IX. kerületbe tervezett kínai Fudan Egyetem területét összekötő két gyalogos hídról, a csepeli gerincút (Teller Ede út) II. részének több mint tíz éve megígért folytatásáról, a tervezett fejlesztések (Corvin csomópont átépítése, a Gubacsi híd vasúti részének bővítése, buszpályaudvar, P+R parkoló építése, a Táncsics Mihály úti felújítás, a csillagtelepi szociális városrehabilitáció befejezése, a Jedlik Ányos Gimnázium teljes, kb. 19 milliárdos átépítése stb)  megvalósításának várható időpontjáról? Megtudtuk viszont, hogy valamikor elbontják a Gubacsi hidat és az utána lévő felüljárót és újakat építenek helyettük. Addig azonban fel kellene újítani a Gubacsi hidat – mondta a főépítész úr. Felújítani milliárdokért, majd lebontani? Egy kicsit tervszerűtlen, zavaros az egész! Miközben azt mondja: „Az infrastrukturális fejlesztések felértékelik Csepelt, növelik kapcsolati hálóját és javítják tömegközlekedési ellátottságát, ezáltal új beruházásokat vonzanak kerületünkbe.” Évek óta ezt kommunikálja az önkormányzati vezetés, kézzelfogható eredmények nélkül. Lehet nagyszerű jövőt felfesteni, tervekkel elkábítani a csepelieket, a jelen viszont lehangoló: fogy a kerület létszáma, csökken az óvodákba járó gyerekek és az óvodai csoportok száma, egyre több közlekedési feszültség nehezíti a csepeliek mindennapi életét, a dráguló benzinárakról, a növekvő infláció okozta megélhetési gondokról, a be nem váltott fejlesztési ígértek (Jedlik Gimnázium fejlesztése, a gerincút II. szakaszának 11 éve megígért és elmaradt fejlesztése, stb) negatív hatásairól nem is beszélve. A Csepeli Hírmondó meg minderről hallgat. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7716713828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása