CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hét Csepelen - Mit söpörtek szőnyeg alá a kerületvezetők? - Főszerepben a csalá(r)dok

2021. szeptember 26. 00:02 - csú

csepeli_kozlekedesi_kaosz_es_dugo_2018-szeptember_-2_3.PNGRepkednek a milliárdok útépítésre a kormánytól Csepelre, de ráfizet, aki a kerület útjait járja. Politikailag jól jövedelmez viszont a kerületvezetők erkölcstelen hallgatása, sokat hoz a konyhára a mellébeszélés útépítés és fizető parkolás ügyében. A gerincút és a HÉV-vonal meghosszabbításra vonatkozó kérdésektől pedig   félnek mint ördög a tömjénfüsttől. Meg sem hallják 

Kedd este jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy a kormány, a júniusi 3 milliárdos támogatás  után további 2,314 milliárddal segíti a csepeli útépítéseket. A közlönyből az is kiderül, hogy csak kizárólag fideszes kerületi önkormányzatoknak osztogatott a kormány. Borbély Lénárd polgármester nem panaszkodhat: a fővárostól elvont pénzekből további milliárdok érkeznek a kerületbe, amivel lehet büszkélkedni, és szajkózni: bezzeg Karácsony...Csak az a kérdés, miért nem meri mindezt megírni a csepel.hu? Talán félnek valamitől? Vagy a polgármester még nem adta meg a jelet a közlésre? Netán azért, mert akkor arról is írni kellene, hogy miért csúszik a Táncsics Mihály utca felújítására és más utcákra kapott 3 milliárd felhasználása.

Ezek után érthető, hogy Borbély úr sem szólal fel az önkormányzatok Orbánék általi kifosztása, ellehetetlenítése ellen. A hallgatás árát, a fideszes vezetésű városok, települések egyoldalú fejlesztését, az egész önkormányzati rendszer fizeti meg. Még meddig?

……….

Nagy port vert fel a médiában a

csepeli egészségügyben dolgozóknak egy 500 négyzetméteres falfestés formájában „átadott” köszönet, amelyet hétfőn, sajtótájékoztató keretében avatott fel a polgármester és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki valamiért sokat jár Csepelre. Biztos szereti a csepelieket. Blogunk pénteken már foglakozott a témával.

https://csepeliek.blog.hu/2021/09/24/kiszurja_a_szemet_az_ellenzeki_elovalasztas_de_a_csepeli_hirmondo_akkor_sem_ir_rola 

Most csak a kormányszóvivő egyik, a sajtótájékoztatón elhangzott mondatára reagálunk. A mondat:  „...Magyarország Európa egyik legszabadabb és járványügyi szempontból is a legbiztonságosabb országa.”  http://www.atv.hu/belfold/20210920-500-negyzetmeteres-falfestmennyel-mondanak-koszonetet-az-egeszsegugyi-dolgozoknak-csepelen/hirkereso A nemzetközi és a hazai szervek által közölt dokumentumok egyaránt cáfolják a kijelentést. A járványügyi adatok szerint a magyarok átoltottsága alig haladja meg a kétharmadot, szemben az európai átlaggal, ami már 70 százalék. https://www.webbeteg.hu/cikkek/fertozo_betegseg/27393/az-eu-elerte-a-70-szazalekos-atoltottsagot További cáfolata a kormányszóvivő állításának, hogy az egy oltást kapottak arányában is az EU átlag alatt vagyunk, az európai országok sorrendjében pedig csak a 8. helyen.  https://www.szabadeuropa.hu/a/tovabb-erosodik-a-jarvany-magyarorszagon-napi-covid/31475930.html?fbclid=IwAR3jiN56HwSszz6xRs-__1HOLNslKT0WwiFWrAuXEtTP7_Uv  A „legszabadabb” jelzőt pedig, szerintünk, már a fideszesek jó része sem hiszi el, a magyarok többségéről és a nemzetközi közvéleményről nem is beszélve.

……….

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen az eredetileg kiküldött meghívóban szereplő 17 napirend helyett végül 21-et tárgyalt a testület, de nem tárgyalhatta – tájékoztató lévén –, a polgármester két testület között végzett munkájáról szóló anyagot. Pedig érdemes lett volna. Egyrészt, mert a polgármester és munkatársai egy szót sem írtak több, az elmúlt időszakban nagy port felvert témáról (az Erdősor u. 45-47. sz. alatti ingatlan elfogadhatatlan állapotáról, a gerincút folytatásának, illetve a Gubacsi-híd beígért felújításának elmaradásáról, a Csepel-Soroksár közötti kompról stb.), másrészt két, az anyagban szereplő beruházás is komoly vitát válthatott volna ki. Az egyik a  Jedlik Gimnázium ügye, amelyben megtudtuk, hogy a kivitelezési szerződés aláírására ősszel kerülhet sor, annak ellenére, hogy a 15 milliárdra tervezett beruházás anyagi feltételei állítólag még nem biztosítottak. A másik a Táncsics Mihály út helyi önkormányzati tulajdonú szakaszának tervezett felújítása, amellyel kapcsolatban ez olvasható a tájékoztatóban: „A Kormány várhatóan támogatást nyújt a projekt megvalósítására,…..megvalósítása legkorábban 2022-ben várható.” Annak ellenére, hogy ebben az esetben már minden feltétel biztosítva van. Mi az oka a beruházás további csúsztatásának?

……….

Lesz fizetős parkolás Csepelen? Pénteken ugyanis azt írta a csepel.hu, a csütörtöki képviselő-testületi ülésről készült tájékoztatóban, hogy „Karácsony Gergely főpolgármester azonban leállította a Tarlós István főpolgármestersége alatt elindult kedvező folyamatot, miszerint a Szent Imre téren P+R parkoló létesüljön. A polgármester hozzátette, a problémát nemcsak a Csepelre beáramló autóforgalom okozza, hanem az is, hogy egyre több háztartásban van egynél több autó.”

Ezek szerint Borbély azért bírálta a főpolgármestert, mert leállította a Szent Imre térre tervezett, általa is támogatott, valószínűleg fizetős P+R parkoló megépítését. Több problémánk is van a polgármesteri szöveggel:

> P+R parkolót nem a város közepére szokás építeni, hanem a város szélére, hogy már ott letegyék az autót az autósok, s tömegközlekedéssel menjenek tovább. Számunkra ezért érhetetlen Borbély úr ragaszkodása a Szent Imre téri parkolóházhoz. Igaz, hozzátette, ha bárhol is lesz a kerületben parkolóház, akkor a csepeli lakosok számára mindenképpen ingyenes legyen a parkolás. https://csepel.hu/hireink/kozelet/item/13579-ulesesett-a-kepviselo-testulet-megvizsgaljak-a-kerulet-parkolasi-helyzetet 

> Csepelen, például a kerületi lakótelepen lévő zárt parkolók után most fizetnek az autójukat ott tartó csepeliek. Ha a parkolóház ingyenes lenne, minden autóval rendelkező, a parkolóház környékén élő csepeli lakos ott akarná tartani autóját, ami előbb-utóbb komoly feszültségeket okozna. 

> Több mint öt éve, a 2016. szeptember 24-én, az akkori Csepeli Hírmondóban megjelent egy riport  a polgármesterrel „Ingyenes marad a parkolás” címmel. Borbély úr akkor ezt mondta: „Amíg én vagyok a polgármester, a csepeliek biztosan nem fognak fizetni a kerületben a parkolásért!” Lehet, hogy a P+R parkoló megépítése Borbély polgármesterségének végét jelenti? Nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy Budapesten, azokban a kerületekben ahol vannak parkolóházak, vállalkozók által működtetett zárt parkolók, a parkolásért többnyire mindenkinek fizetnie kell. Több kerületben már azt is kezdik felülvizsgálni, hogy a helyi lakosok a közterületi parkolás után is fizessenek valamilyen összeget, ugyanis a közterületek fenntartása is sokba kerül, az autók okozta jelentős környezetszennyezésről nem is beszélve. A jelenlegi helyzet mindenképpen egységes fővárosi megoldást igényel. Mindenesetre Borbély kiengedte a szellemet a palackból, nem biztos, hogy vissza tudja zárni, ráadásul ez nem csak a kerület ügye. Komoly ára is lehet a felelőtlen, átgondolatlan ígérgetésnek.

……….

A héten a helyi fideszes médiában (a Csepeli Hírmondóban, a csepel.hu-n), Németh Szilárd és Borbély Lénárd fb oldalain többször olvashattunk a család szerepének erősítéséről. Hazai és nemzetközi konferenciák, sajtótájékoztatók, plakátok, reklámok, családi programok, rendezvények követik egymást, ahol az urak családokkal, gyerekekkel fotózkodnak. A közelgő vadászati „világkiállításra” iskolákat rendelnek ki, egyes fideszes vezetők a családokat, gyerekeket „használják fel” saját maguk népszerűsítésére, stb.

A kormány és a fideszes fiúk 11 éve, az általuk kikiáltott, nemegyszer változó ellenségekkel, új és új ügyekben harcolnak. Most éppen a családokért, a gyerekekért harcolnak!  Lényegében eredménytelen harcuk eddig az ország több száz milliárdjába került. Közben fogy a magyar! A KSH adatai szerint az ország népességének száma 2010-ben 10.014.324 fő volt, idén pedig már csak 9.737.772 fő élt az országban. A fogyás több mint 276 ezer fő, miközben az országba hivatalosan bevándorlók száma majdnem ugyanennyi volt. A KSH szerint pl. az év első nyolc hónapjában kevesebb gyerek született, mint a tavalyi hasonló időszakban. https://444.hu/2021/09/24/nem-nott-nagyot-a-gyerekvallalasi-kedv 

Sőt! Az ENSZ 2019-es becslése szerint 2050-re 8,47 millióan, 2100-ban pedig várhatóan már csak 6,86 millióan élnek az országban. 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200117/megmutatjuk-hogy-hal-ki-magyarorszag-mit-tehetunk-ellene-412697 

Uraim, miről beszélnek? Tizenegy éve önök vezetik az országot, minden pénz, paripa, fegyver önöknél van, a népesség száma meg fogy, több száz ezren hagyják el, tisztességes megélhetés reményében az országot, mégis állandó harcban állnak. Ez az eredmény?! 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9416700140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása