CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiszúrja a szemét az ellenzéki előválasztás, de a Csepeli Hírmondó akkor sem ír róla

2021. szeptember 24. 00:02 - csú

csepeli_elovalasztas_-2021-09-21.PNGAmi a CSH-ból kimaradt:   Óriási produkciót mutatott be közpénzen a fideszes kerületvezetők szócsövévé züllött Csepeli Hírmondó. Az ellenzéki előválasztástól pezseg, zúg, morajlik Csepel közélete, de a lap gazdái és készítői a 35 ezer példányszámban kinyomott helyi lap még meglévő olvasóinak egy szót sem voltak hajlandók erről írni. Ehhez a mutatványhoz jó gyomor és más különleges képességek kellenek. Például a nyelv ismerete. A nyelvé, amellyel nem kérdeznek, nem beszélnek, hanem hűbéresként hűbéruraik kegyét és kezét keresik…

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) szeptember 22-én megjelent 18. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Derü, napfény, kacagás. Falfestés, szemétszedés egy civil szervezettel, „közösen” ugyanazzal a civil egyesülettel, támogatás, megelőzés, találkozó, aranylakodalom, életmentő rendőrök, közpark, kenyér, bor, olajfesték illata, komposztálás, sport (három oldalon), s újabb, immár sokadik családi nap – szavak a legújabb lapszámból. Most sem volt semmi szándék  a csepelieket foglalkoztató események, kérdések, pl. a társadalmi, politikai közélet eseményei, az ellenzéki előválasztás, az önkormányzati rendszert sújtó jogi és pénzügyi kormányzati döntések, a kerület valós járványügyi helyzete, a felújítások, javítások (M0 ismételt lezárása) miatti közlekedési feszültségek valamilyen szintű bemutatására. A csepeliek mindennapi gondjai most sem érdekelték a szerkesztőséget és hűbérurait.

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Falfestés a járvány frontvonalában dolgozókért

Néhány megjegyzésünk van a tudósítással kapcsolatban:

> Már többször megfogalmazták az érintettek, illetve érdekvédelmi, érdekképviseleti szerveik képviselői, hogy köszönik, de nagyobb szükség lett volna anyagi megbecsülésük jelentős javítására, a velük kapcsolatban hozott kormányzati döntések előtti széles körű egyeztetésre, együttműködésre.

> A helyi önkormányzat sem járult hozzá a helyi egészségügyi rendszer jobb működéséhez, hiszen az elmúlt 10 esztendőben több száz millióval csökkentette az intézményrendszer önkormányzati támogatását.

> Mit kerestek a gyerekek a programon? Mindkét szónok úgy érzi, nagyobb a kampányhaszon, ha gyerekek körében fényképezik őket, holott az elmúlt években és jelenleg is szóvá tették/teszik, ha bármelyik ellenzéki politikus ezt tette/teszi? Hölgyem, uram! Önöknek mindent szabad?

2) Tegyünk együtt Csepelért

    Újra közösen Csepelért

Semmi bajunk a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület tiszteletreméltó tagjaival, mindenesetre érdekesnek tartjuk, hogy a csepeli fideszes médiában csak pozitív tartalmú megnyilatkozásaik, véleményük kapnak helyet. Hisszük, hogy az egyesület notabilitásai is kritikusan szemlélik például a kerületi közlekedési anomáliákat, az egyre sűrűbb közlekedési dugókat; a gerincút (Teller Ede út) 11 éve megígért folytatásának elmaradását; a Gubacsi-híd állapotának évek óta elmaradt felújítását; a Hollandi úton megvalósított, Németh Szilárdhoz köthető birkózócsarnok és akadémia épületegyüttest, mivel rombolja a csepeli Kis-Duna parti térség természeti környezetét; az önkormányzati vezetés teljes hallgatását az önkormányzatokat sújtó kormányzati elvonások témáiban; a Csepel SC Alapítványért, illetve tulajdonlásáért, fejlesztéséért kialakult fideszes belharcot; az egyoldalú tájékoztatást, az ellenzék teljes kiszorítását az önkormányzati médiából stb. A közösen Csepelért jelszó számunkra azt jelenti, hogy a civil szervezeteknek valamennyi csepeli lokálpatriótát, a kerületért valóban tenni akaró embereket kell képviselniük, a kerület egésze, s nem a hatalom érdekében. Lehet, hogy a fideszes média tudatosan elhallgatja az egyesület esetleges kritikai megjegyzéseit? 

Az Újra közösen Csepelért című cikk szignálója, TK, az írásával csak alátámasztja a fentieket, amikor tulajdonképpen Borbély Lénárd véleményét adja közre. Ezek szerint párbeszéd helyett, a polgármester monológja uralta a teljes programot?

Ami pedig az 52,5 milliárdos kormányzati fejlesztési koncepciót illeti, nincs sok remény arra, hogy a valamikori megvalósítás során a jelenlegi kormány és Németh Szilárd figyelembe veszi majd Borbély úr véleményét, miszerint „a majdani beruházások kizárólag sportcélokat szolgálhatnak.”

3) Közpark 36 hektáron

Nagyszerű elképzelés, azonban semmi konkrétum a megvalósítás szakmai, anyagi feltételeiről, idősávjáról, illetve a megvalósítást követő fenntartás kérdéséről, ami évente legalább százmilliós költséget fog kitenni. Emiatt ígérethalmaz az egész. Arról sem ismerhettünk meg semmit a cikkből, hogy az önkormányzat vezetése vagy legalább a polgármester részt vett-e az eddigi tervezési folyamatban, s milyen véleményt képviselt a Csepel fejlődését 100-150 évre meghatározó beruházási tervekkel kapcsolatban. 

4) Együtt a közös jövőért

Örülhetünk a két egyesület „összeborulásának”, azonban a kerületi sport fejlesztése egyelőre Németh Szilárd „kezében van”, aki mindeddig nem mutatott együttműködési szándékot az önkormányzattal. Ezért a kerület egészének, a kerületi sportegyesületeknek legfontosabb érdeke a kerületi sportstratégia kidolgozása és komoly anyagi, személyi feltételek mentén, egységes megvalósítása. Ehhez, szerintünk, jelenleg hiányzik a közös akarat és a politikamentes együttműködési készség a meghatározó szervek, szervezetek és a sportegyesületek között.  

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2916698464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása