CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd zsarolja a csepelieket a választási vereségtől rettegve?

2022. január 28. 00:02 - csú

nemeth_szilard_sztarfoto_1.jpgCsepeli kajakosok és kenusok között mutatta meg Németh Szilárd, hogy a közelgő választások megnyerése érdekében mindenre képes. Mindenre! Látszik: végső küzdelemre készül, tudja, ha most veszít, akkor nincs több esélye. A csepeliek, még saját hívei is, végképp leírják...

Lehet, hogy zsarolni próbálja Németh Szilárd a csepeli választókat? Lehet-e másképp értelmezni az államtitkárnak a demokrata.hu-n olvasható mondatait? Ezeket:

„Április 3-án, ha a választók úgy döntenek, és Orbán Viktort, illetve a Fidesz-KDNP hatalmazzák fel a folytatásra, akkor indul a Csepel SC mindhárom ingatlanának (kajak-kenu telep, a Béke téri tanuszoda, csepel-soroksári tankerületi vezetési központ, szerzői megjegyzés) a teljes rekonstrukciója, a csepeli sport dicsőséges múltjához méltó 21. századi megújítása. Ha Gyurcsány és a baloldal jön, akkor – pont úgy, ahogy ezt a múltban sorozatosan megtették – maradnak a romok, a szétrohasztás, majd jönnek a ”befektetők„, s immár végleg széthordják, szétlopják a csepeli sport szentélyét, a Csepel SC-t. Bízzunk benne, hogy Csepel is előre megy, s nem hátra!” – mondta Németh Szilárd.”

https://demokrata.hu/sport/befejezodott-a-csepeli-kajak-kenu-telep-fejlesztesenek-elso-uteme-478559/

Hogy mindez csepeli szempontól hogyan ítélhető meg? Netán csak sima, a fideszesektől, köztük Németh Szilárdtól már megszokott felelőtlen, fenyegetésbe burkolt ígérgetésről van szó?  Mindenesetre elképesztő!

Németh a közelgő választások megnyerése érdekében mindenre képes. Látszik:

végső küzdelemre készül, tudja, ha most veszít, akkor nincs több esélye. A csepeliek, még saját hívei is, végképp leírják.

A Befejeződött a csepeli kajak-kenu telep fejlesztésének első üteme című cikkből azonban mást is megtudtunk. Például, hogy a terület fejlesztésének első üteméhez „a terület tulajdonosának, a Csepel Sport Club Alapítványnak” 38 milliós támogatást adott a kormány, 24 milliót pedig az alapítvány tett hozzá.

Miből tellett az alapítványi önrészre? A ceginformácio.hu szerint az alapítvány 2020. január 1. óta nem tette közzé pénzügyi beszámolóját, s az utolsó, 2019-es beszámoló alapján, akkori nettó árbevétele 19,7 millió forint volt. https://www.ceginformacio.hu/cr9310227313  

Azóta dől a pénz az alapítványhoz? Csak nem a kormánytól, vagy valamelyik alapítványától? Netán Németh, a kerületi sport fejlesztése érdekében, saját vagyonából hozzájárult alapítványának működéséhez? Ha igen, miért nem teszik/teszi közzé, a törvényi előírásoknak megfelelően, az alapítvány éves költségvetési beszámolóját? Nem kellene már valamelyik hatóságnak felelősségre vonást kezdeményezni az ügyben? 

A cikk folytatása sem semmi. A második ütemhez, azaz a terület további fejlesztéséhez, amelyet egyébként Németh Szilárd vett meg, állami támogatással, csekély 5 milliárd (ötezer millió) forintért a Csepel SC Alapítvány Béke téri telephelyével együtt, tehát a tovább tervek megvalósításához „több mint egymilliárd forintra” lenne még szükség. Mindezt egy magánalapítvány vagyonának fejlesztésére. Mi lesz, ha nem kapja meg a kormánytól? Mi lesz a „Béke téri tanuszodával”? Hova költözik akkor a Dél-Pesti Tankerületi Központ? 

Azt már csak hab a tortán, hogyha a kajak-kenu telep fejlesztésére elment 62 millió, akkor mennyibe fog kerülni a teljes, 10 hektáros központi telephely 21. századnak megfelelő fejlesztése? Ha a Jedlik 21 milliárdba kerül, akkor erre 30 sem lesz elegendő. Van itt pénz, annyi biztosan, amennyi a sportra vagy Németh álmainak megvalósítására kell... Meddig? Amíg tönkre megyünk? Tudom, kínos kérdések, mégsem feleslegesek. Előbb-utóbb lesznek rá válaszok. Például április 3-án, amikor a csepeli választók kezében van a döntés...

vox

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr116825482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2022.01.28. 12:27:24

Ugye nem gondolod, hogy csak most, a választások közeledtével lett képes bármire ez a patkány?

Árpád Fodróczi 2022.01.30. 19:58:10

Bízom a csepelen lakó polgár
társimban és elgondolkodnak
az elmúlt 12-éven és az utólsó
hónapok pénzszórása mem
tévesztik meg és a "majdra"
meg ne higgyük. Remélem tudják kire kell X-elni, hogy meg legyen a három igazság
süti beállítások módosítása