CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csodaország, ahol óriásplakát gyógyítja a járványt

2022. március 29. 00:01 - csú

operativ_torzs_orban_kasler_es_a_tobbiek.jpgEbben az álomvilágban a járvány már régen le van győzve, minél több ember van egy helyen, annál jobb, és innen csak egy újabb méregdrága sportesemény hiányzik. A 44 ezer halottról pedig most már szó se essék...

Felhívott egy jóbarátom, hogy elújságolja, megkapta a negyedik oltást is. Aztán amikor hallotta, hogy azt számolgatom, kerek fél éve már, hogy harmadjára oltakoztam, határozottan rám szólt: menjél el, adasd be te is! Végre egy világos szöveg, gondoltam magamban, milyen kár, hogy a barátom fafaragó művész, nem pedig az országos tisztifőorvos.

Bárkivel beszélek manapság, a beszélgetésben két momentum biztosan előkerül: hogy az ismeretségi körben most épp

hányan covidosak és mennyire, illetve, hogy ki mit hallott, érdemes-e már beadatni a negyediket. Van ennek az egésznek valami ismerős, halódó kádárizmus jellege: a nyolcvanas évek végén, történész hallgatóként gyűjtöttem a politikai pletykákat, egész szép kollekcióm volt. Kifosztottak egy fegyverraktárt, ellentámadásra készülnek a munkásőrök, Grósz már Kubában van, ilyenek – csupa marhaság, de az világosan kiderült belőlük, hogy akkoriban már senki sem hitt el a hatalomnak semmit.

Most ugyanígy vagyunk: az utcán egyre többen viselnek maszkot, a legelszántabb értekezlet-szervezők is zoomra váltanak, az aggódók a szomszédasszonyt kérdezgetik, érdemes-e felvenni a negyediket. Aztán pedig mélységes szkepszissel megnézik az Operatív Törzs aznapi számait, hogy mit ütött a hasára Müller Cecília, mennyi az új fertőzött. Kettévált a valóság. Egyrészről ott van az, amit a saját szemünkkel látunk. A kiürült osztálytermek, a folyton beteg pedagógusok, a hét lakat alatt tartott kórházak a borzasztó körülményeikkel, no meg az abszurd gyakorlat, hogy hiába dől ágynak egy egész család, jó, ha egyvalaki ki tudja magának brusztolni az állami tesztet. Ő a hivatalos beteg, a többiek a magántesztjükkel a közelébe sem kerülnek a statisztikának.

És ott van az Orbán-kormány Csodaországa, ahol óriásplakát gyógyítja a covidot. Ebben az álomvilágban a járvány már régen le van győzve, minél több ember van egy helyen, annál jobb, és innen csak egy újabb méregdrága sportesemény hiányzik. A 42 ezer halottról pedig most már szó se essék.

Forrás: N. Kósa Judit Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3717471576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása