CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A hallhatatlan és láthatatlan csepeli képviselők megszólaltak, láthatóvá váltak

2022. június 22. 00:01 - csú

kt-ules_eloben_-2022-05-26.pngNem sokat, csak 12 évet kellett várni arra, hogy az egykori Csepp TV elüldözése, megszüntetése után egyenes, élő adásban ismét NORMÁLISAN látható és hallható legyen, mi történik a csepeli képviselő-estületi ülésen. A kor és a technikaváltozásának következményeként a Facebook (fb) volt a közvetítő eszköz a polgármester fb oldalán. Ezt is megértük (mert a kerület első polgára úgy döntött, megérdemeljük?). Igaz, mára a fideszes vezérkarnak – némi ellenzéki rásegítéssel ‑sikerült alaposan elvenni a kedvéta csepelieknek attól, hogy a saját sorsukat befolyásoló testületi ülések iránt érdeklődjenek. De spongyát rá!

A lényeg: aki akarta és tudta, ha felfedezte, akkor a múlt csütörtökön (vagy azóta a felvételen) láthatta, amint délelőtt a hivatalnokoktól övezve ülésezett a csepeli képviselő-testület. 27 előterjesztést tárgyaltak meg és hagytak jóvá. Ezért mi most a képek és a hangok mögé nézünk.

Blogunk két alkalommal is foglalkozott a témákkal. Legutóbb éppen a testületi ülés napján, kora reggel tett fel, néhány kérdést. https://csepeliek.blog.hu/2022/05/26/jedlik-ugy_oncsonkitas_varosgazda-darabolas_nyari_tabor_potlekemeles_koltsegvetes#more17840509 

A tervezett napirendek egyikét, a Jedlikkel kapcsolatos javaslatot a polgármester végül visszavonta, mert a Dél-Pesti Tankerület vezetője közben arról tájékoztatta, hogy a kiköltözésre tervezett határidő tartható lesz. Megjegyzésünk ezért csak három témához van:

> változatlanul fenntartjuk a Csepeli Városkép Kft idei költségvetésével kapcsolatos kritikánkat: 

„A Csepeli Városkép működési költségét idén ~ 140 százalékkal, ezen belül a rendezvényekét ~272 százalékkal emelték, míg a kerületi művelődési házaknál ~ 133 százalékkal növekedett a működéshez nyújtott támogatás. A Csepeli Hírmondó és a polgármester fb oldala lassan már csak ezekről a rendezvényekről, no meg Borbély Lénárdról szól, talán nem véletlenül, hiszen idén választás volt, és a Németh Szilárddal folytatott hatalmi harcban is bizonyítani akarta: ő a csepeliek oldalán áll, sőt közöttük él.”

> A polgármester által levett, Jedlikkel kapcsolatos előterjesztés kapcsán csak megjegyezzük: a jedlikes diákok a 2023/24-as, azaz ötödik tanévet sem tudják régi alma materükben megkezdeni. A 2017-es kormánydöntés után, hat évvel!

> A testületi ülésen elhangzott ellenzéki vélemények ellenére a testület fideszes többsége végül.  minden konkrét szakmai elemzés és számszerű adat ismerete nélkül, úgy döntött, hogy „….az Önkormányzat 100 %-os tulajdonát képező Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zrt. átszervezésével egyetért…”. Meghallgatva a polgármester úr felvételen hallható mondatait a Városgazda Zrt. tevékenységéról, csak érdekességként jegyezzük meg, kiderült, hogy Borbély úr nem ismeri a 2010 előtt létrehozott Csepeli Városgazda Zrt. akkoriban meghatározott feladatait, pedig a fideszesek frakcióját vezette, illetve a cég vezérigazgatója változatlanul élvezi a polgármester bizalmát, annak ellenére, hogy tavaly több mint 200 milliós veszteséget „termelt”.

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2617844969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása