CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ködmönország

2022. július 07. 00:01 - csú

volner_pal_varga_judittal.pngVarga Judit arról beszél, hogy igazságügyi miniszterként nincs rálátása a Pegasus-ügyre, és egyébként is Völner Pál. Aztán hozzáteszi, hogy „a titkosszolgálat független a politikától”. Ezeknél a mondatoknál már úgy szorítja az ő magyar ködmöne, hogy levegőt is alig kap, csökken az agyi vérellátása is...

Móra Ferenc Alkotmányos önazonosságunk című regényére utalt Varga Judit, változatlanul igazságügyi miniszter a Quo vadis, Európa? című konferencián. Súlyosan téved az, aki azt hiszi, hogy ez egy nemzetközi, összeurópai, uniós konferencia lett volna, ahol a háború és a fenyegető gazdasági válság árnyékában felelős politikusok szóltak volna arról, hogy valóban merre és hová. A konferenciát a 2003 óta létező Polgári Magyarországért Alapítvány szervezte: az, amelyik a miniszterelnöki évértékelőt is szokta.

Tehát az EU-ból nem hívtak senkit, mivel az „EU súlyos szereptévesztésben van”. Ezt maga Deutsch Tamás állapította meg, aki személyesen sok éve van súlyos szereptévesztésben, és ezt minden kiejtett mondatával mindig be is bizonyítja. Most sem adta alább:

nagy ívű gondolatmenetben fejtette ki, hogy elmennek a brüsszeli vezetők a valódi problémák mellett, mert a legnagyobb problémájuk az, hogy lesz-e minden európai egyetemi kampuszon vécé az ötödik nemnek is.

Aki Polgári és Magyar, az ötödik nem említésekor előírásszerűen felhörren. Érdekes módon akkor nem hörren, amikor Deutsch azt magyarázza, hogy szerinte nekik, politikusoknak az lenne a feladatuk, hogy „megértjük, megismerjük az emberek véleményét, ez alapján egyértelműen megfogalmazzuk az érdekeinket, majd ezen vezérvonal mellett, határozottan cselekszünk.”

Egy magára valamit adó Polgári Magyarnak illene meghallani ebből a kijelentésből a mohó önzést, ami szerint a „mi érdekeink” előbbre valók mások érdekeinél. Hiszen előfordulhatna, hogy éppen a különböző érdekek összehangolása hozhatna eredményt, ám ez az unióhoz nagyon is közel eső gondolat jó távol van attól, ami itt Polgári és Magyar. Ahhoz az a kisködmön van közel, amiről Varga Juditnak köszönhetően azt lehet tudni, hogy nekünk magyaroknak van egy. Mielőtt bárki megkérdezhette volna, hogy jó, de azt az egyet ki hordja – nem mintha nem tudnánk –,

Varga sietett tisztázni, hogy mi, magyarok vagyunk a ködmön Európán. Érdekes gondolat, de Varga el tudta magyarázni: akkor szorít, akkor nehéz, akkor jelez, amikor baj van a becsülettel (…) tisztességtelenséget, valami árulást, valami sunyulást jelez.

Tehát akkor szorít, amikor Varga Judit 10 milliós CSOK támogatást vesz fel a nyaralójára. Vagy akkor jelez, amikor „gyermekvédelmi törvénynek” nevezi az LMBTQ emberek és szervezetek elleni hecckampányt, és akkor nehéz, amikor Varga azt állítja, hogy az Európai Bíróság problémája valójában a „gyermekvédelmi törvény”, és nem a jogállamiság megsértése. Akkor meg már egészen elviselhetetlenül súlyos, amikor Varga arról beszél, hogy igazságügyi miniszterként nincs rálátása a Pegasus-ügyre, és egyébként is Völner Pál. Aztán hozzáteszi, hogy „a titkosszolgálat független a politikától”. Ezeknél a mondatoknál már úgy szorítja az ő magyar ködmöne, hogy levegőt is alig kap, csökken az agyi vérellátása is, és már csak azt képes elsuttogni, hogy „ez a ködmön az alkotmányos önazonosságunk, mert jelez nekünk, ha baj van a lelkiismerettel”. Varga Juditnak elhihetjük, mert ő ezt mindenkinél jobban tudja. 

Forrás: SÁNDOR ERZSI (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7217834077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása