CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egyszer volt... A Csepel áruház megnyitása: 1966. augusztus 1.

2022. július 30. 00:02 - csú

csepel_aruhaz_szines.png"Ritkán előzi meg olyan várakozás egy-egy új üzlet megnyitását, mint most a csepeli áruházét. A munkáskerüet hetvenezer  lakóját eddig ugyanis mindössze 6—8 apró iparcikküzlet szolgálta ki, s ezek is annyira elavultak, hogy most már majd valamennyit lebontják vagy más célra hasznosítják. - Különleges építészeti megoldások - Ajtó helyett légfüggöny - Átcsoportosítható osztályok - A huszonnégymillió forintos beruházással épült, látványosan szép Csepel Áruházat hétfőn délben 2 órakor nyitják meg. "

Így kezdődik a Népszava 1966. július 31-i vasárnapi számában Gál Zsuzsa tudósítása. Az újságíró így folytatta a cikket:

csepel_aruhaz_1966_augusztus_1.jpg"A Csepel Áruház, amelyet tegnap mutattak be a szakembereknek és az újságíróknak, látszólag minden várakozásnak megfelel. Ha nem is a legnagyobb, de a legszélesebb profilú áruháza a fővárosnak: ruházati cikkeken kívül a többi között bútort, bőrdíszműt, rövidárut, edényeket, elektromos cikkeket, illatszert, papírt, lakástextilt, fotó- és optikai cikkeket kínál. Raktára harmincmillió forintos árukészlettel várja nemcsak Csepel, hanem az egész környék — Erzsébet, Kispest, Ráckeve, Szigetszentmiklós — lakóit.

Az új áruház, amely Csepel leendő városközpontjában kapott helyet,

teljesen önkiválasztó rendszerű: az érdeklődők közvetlen közelről megvizsgálhatnak minden árut.

Az új áruház egyben Budapest egyik építészeti különlegessége is. A korszerű kereskedelem minél nagyobb osztatlan — pillérektől mentes — eladóteret kíván. A tervezők — az ÉM Lakó és Kommunális Épületeket Tervező Vállalat II. Irodája — különleges, eddig nem alkalmazott módon tettek eleget a kereskedelem kívánságának, s így nem kisebb, mint 21 méter széles, osztatlan eladóteret alakítottak ki. Ez a megoldás a többi között azt is lehetővé teszi, hogy az egyes osztályokat az idényeknek és a kívánságoknak megfelelően, tetszés szerint bármikor átcsoportosíthassák. Ötletes és gazdaságos a raktár elhelyezése is: az eladótér feletti vasbetonszerkezetet alakították ki a raktározás céljára. Az áruház két főbejárati ajtaját nyitáskor felhúzzák az emelet raktárterébe, s nap közben a légfüggöny működik az ajtók helyén.

A huszonnégymillió forintos beruházással épült, látványosan szép Csepel Áruházat hétfőn délben 2 órakor nyitják meg. "

csepel_aruhaz_megnyitas_nepszava_-1966_07_31_gal_zsuzsa.png

Forrás: Gál Zsuzsa, Népszava, 1966. július 31. vasárnap

Kép: Fortepan

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr817893549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hegyépülés 2022.07.30. 11:36:33

+ azóta mekkora egy retek környék lett, undorító...
Egy igazi cigánytanya, pfej.
süti beállítások módosítása