CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kikerüli a képviselőket, már a saját párttársaiban sem bízik a kerület polgármestere?

2022. szeptember 26. 00:02 - csú

csepeli_fidesz-frakcio_varosvezetok_2021-es_foto_2.pngA polgármester miért vállalja a testület önkormányzati törvényben rögzített jogosítványainak csorbítását? Mi lenne, ha válaszul a munkájával elégedetlen fideszes képviselők (ismereteink szerint vannak néhányan) kiállnának Ön mögül? Már a fideszesekben sem bízik? 

Meghökkentő módon nem a saját közösségi oldalán vagy a hivatalos csepel.hu hírszájton, hanem a 21.kerulet.ittlakunk.hu weboldalon nyilatkozott Borbély Lénárd, az energiaáremelések miatt várható kerületi intézkedésekről. 

https://21.kerulet.ittlakunk.hu/hivatalok/220916/energiavalsag-iden-varhatoan-nem-nyit-ki-csepeli-uszoda-de-gyerekek-idosek-ellatasa 

Megjegyzéseink:

> nem érdekli a kerületvezetőket a képviselő-testület véleménye, javaslata. Elgondolkodtató, hiszen a törvény szerint az önkormányzat legfőbb fóruma, a képviselő-testület, amely egy sor kérdésben, még a veszélyhelyzet körülményei között sem kerülhető meg. Mit fognak szólni mindehhez a képviselők, akik a kerületi érdekek képviselete mellett saját körzetük lakosainak

érdekeit is képviselik? 

> Nem érdekli a polgármestert a kerületben működő civil szervezetek, alapítványok, egyesületek véleménye, javaslata sem, pedig működésük sok vonatkozásban kapcsolódik, nem egyszer jelentős tennivalókat átvéve, az önkormányzati feladatokhoz.

> A polgármester többször említi a prioritás fogalmát, komoly hiányérzetet hagyva annak elmaradt konkretizálásával, arról nem is beszélve, hogy az esetleg mégis bekövetkező intézményi leállásokat már előre a veszélyhelyzetre fogja. Hallani sem akar arról, hogy netán a tízszeres, húszszoros árnövekedés miatt válik lehetetlenné valamely intézmény működése. Akkor mi az oka, hogy már most pletykálnak az önkormányzati művelődési intézmények bezárásáról? 

Kérdéseink: 

> Miért nem lehetett ezeket a mondatokat olvasni saját fb oldalán, illetve a csepel.hu-n?

> Borbély úr: miért vállalja a testület önkormányzati törvényben rögzített jogosítványainak csorbítását? Mi lenne, ha válaszul a munkájával elégedetlen fideszes képviselők (ismereteink szerint vannak néhányan) kiállnának Ön mögül? Már a fideszesekben sem bízik? 

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8217936826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása