CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen mit és kit temet maga alá Lázár János intézkedése?

2022. október 13. 00:02 - csú

csepeli_gyorsvasut_epitese_csepeli_hev_3.jpgÍgy épült a csepeli gyorsvasút, a mai HÉV 71 éve. A Fidesz országos és helyi vezetői nem becsülik elődeink értékteremtő munkáját. Most a  kerület további fejlődését, jövőjét fektették koporsóba, és azt temették a válságba került gazdaság romjai alá. A politika, a politikusok felelősségének felvetése megkerülhetetlen. Egy biztos: megbuktak a fellengzős ígéreteikkel…

Lázár János miniszter újabb szögeket vert be a csepeli HÉV fejlesztésének koporsójába. A Népszava írta meg, hogy Lázár negyven embert rúgott ki a „Budapest Fejlesztési Központ (BFK) romjain létrehozott Nemzeti Közlekedési Központból (NKK)…Ezúttal a zöldpark, illetve a HÉV-infrastruktúra-fejlesztésen ...dolgozók kerültek sorra. Az egyik kirúgottnak állítólag azt mondták, hogy megbocsáthatatlan, hogy Budapest fejlesztésén dolgozott….A hírek szerint nem maradt egyetlen HÉV-vonalakhoz értő szakember sem.”!!!(Forrás: Lázár nem áll le a kirúgásokkal, Népszava, 2022. szeptember 16.) 

Arról nem írtak, hogy

mi lesz a sorsa a Németh Szilárd alapítványi vagyonában lévő Csepel SC Alapítvány tervezett 50 milliárdos fejlesztésének vagy az északi területre tervezett közparknak.

Korábban még azt „kérdezte” a Csepeli Hírmondó egyik cikkében, hogy „HÉV-korszerűsítés: mi várható?” A választ a szerkesztőség és a tulajdonos is tudta és blogunk is reagált a kérdésre: 

https://csepeliek.blog.hu/2022/09/09/a_21_keruleti_polgarmester_kepe_neve_csak_21-szer_lathato_a_csepeli_hirmondo_uj_szamaban 

Akkori véleményünket csak megerősítette a Lázár János miniszter döntéséről szóló, fentiekben idézett írás. Úgy tűnik Csepel erre az évtizedre lemondhat a HÉV-vonal fejlesztéséről, északi és déli továbbviteléről, a fejlesztési terv részét képező parkolóház megépítéséről, a csepeli vezetés új buszpályaudvar létrehozását is tartalmazó közlekedésfejlesztési álmairól.

Nem a felelőtlen ígéretekre épült álmokat sajnáljuk, hiszen a néhány éve már előre látható gazdasági válság eleve kétségessé tette a százmilliárdos fejlesztési ígéret megvalósulását.

A kerület további fejlődését, jövőjét fektették koporsóba, és azt temették most a válságba került gazdaság romjai alá.

A politika, a politikusok felelősségének felvetése megkerülhetetlen. Németh Szilárd és Borbély Lénárd egyformán vádolható: a kerület hibás stratégia fejlesztési programjának kidolgozásával, meggondolatlan és saját választási céljaikat szolgáló felelőtlen ígéreteikkel, egymás legyőzésére koncentráló politikai kakaskodásukkal, 12 év alatt tevékenyen „hozzájárultak” a kerület lassú visszaeséséhez, az itt élők életkörülményeinek várható további romlásához. Megbuktak a fellengzős ígéreteikkel…

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1317934964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása