CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Öröm, öröm hátán a kerület északi kapujában, de az örömhírt miért titkolja el a csepeliek elől a kerületi papagájkommandó?

2023. január 24. 00:02 - csú

atletikai_vb_nemzeti_atletikai_stadion.jpgA rezsibiztos bejelentése: „Csepel kapujában épül ez a világszínvonalú létesítmény, ami jóval több, mint versenyközpont, itt a vb után óriási lehetőség nyílik a környék lakóinak a kikapcsolódásra. Külön öröm számunkra, hogy a beruházásnak köszönhetően kerékpárút is épül és az új gyalogoshídon át a Duna partján végig lehet tekerni Csepelig." A mi földhözragadt kéréseink: ki kérte, milyen hosszú lesz az ÚJABB  kerékpárút és mennyibe fog kerülni ez nekünk?

A helyi fideszes médiában nem közölték az örömhírt, amiről pedig nem más, mint a Honvédelmi minisztérium sportért felelős államtitkár közleményben számolt be.

Nevezetesen arról van szó, hogy hogy több államtitkár, kormánybiztos, köztük Németh Szilárd rezsibiztos-kormánybiztos megtekintette az idei világbajnokságra épülő Nemzeti Atlétikai Központot.

Idézünk a közleményből:

„Csepel kapujában épül ez a világszínvonalú létesítmény, ami jóval több, mint versenyközpont, itt a vb után óriási lehetőség nyílik a környék lakóinak a kikapcsolódásra. Külön öröm számunkra, hogy a beruházásnak köszönhetően kerékpárút is épül és az új gyalogoshídon át a Duna partján végig lehet tekerni Csepelig – mondta Németh Szilárd.” Kérdés: már van kerékpárút Csepelig, milyen hosszú lesz a most bejelentett új kerékpárút, s mennyibe fog kerülni? 

Az új stadion-létesítmény költsége egyébként már 266 milliárd(!) forintnál tart, https://www.klubradio.hu/hirek/246-milliardnal-tart-de-20-milliarddal-meg-tovabb-dragul-a-nemzeti-atletikai-kozpont-131591 , s az atlétikai VB után részben szétszerelik, s a körülötte épülő park részeként hasznosítják. 

A Németh és Borbély által már többször megígért és elhalasztott csepeli fejlesztésekről viszont senki nem nyilatkozik, miközben az újabb költségvetési tervmódosítások szerint tovább emelték, ~ 30 milliárddal, az idén sportra fordítható keretet, már 415 milliárdnál tartanak. A polgármester meg hallgat, valószínűleg most éppen saját újraválasztásának tervein dolgozik. Lásd például:

https://csepeliek.blog.hu/2023/01/20/all_a_bal_es_no_a_kaosz_csepelen_a_varosgazda_koruli_kozeleti_bombarobbanas_utan#more18029846

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4718031884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása