CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazugságvizsgáló

2023. február 24. 00:01 - csú

 gulyas_gergely_szuper.jpgAzt állította Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy kiváló gondolat Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának az a kijelentése, amely szerint, aki uralja a médiát, az uralja annak az országnak a közgondolkodását és az országot is, de Magyarországon ez nem értelmezhető, mert a magyar média sokszínű.

Ezzel szemben a tény az, hogy ez a gondolat a diktatúrákra jellemző és kifejezetten riasztó. Magyarországon pedig nagyon is értelmezhető, hiszen a kormány az elmúlt több mint egy évtizedben maga alá gyűrte a média nagy részét, vagyis nemcsak a szándék volt meg a média uralására, hanem az eredménye is.

Azt is állította Gulyás Gergely (a Mathias Corvinus Collegium rendezvényén), hogy az ország még hosszú ideig nagyon jól meglenne az uniós pénzek nélkül is, és tévedés, hogy ezen múlna az ország boldogulása.

Ezzel szemben a tény az, hogy „még magasról nézvést megvolna az ország”, de nem nagyon jól. Az ország boldogulása ugyanis azon múlik, hogy tagjai maradunk-e az Európai Uniónak. Ez

pénzügyileg is így van, – hiszen a kormány saját állítása szerint még a pedagógusok bérét sem tudják emelni az uniós pénzek beérkezése nélkül –, de tágabb értelemben gazdaságilag is. Tudniillik ha megvonják tőlünk a támogatásokat, akkor a piac is leminősít bennünket, ami sokba kerül nekünk – például a kényszerűségből fölvett hitelek magas ára miatt – már most is. Moszkva halálos öleléséről már nem is szólva.

Azt állította továbbá Gulyás (heti kormányinfóján), hogy mindaz az elképesztő gazdasági kár és az infláció, amit látunk, döntően az energiaárak növekedésének a következménye, ezért nem támogatjuk az energetikai szankciókat, hiszen azokkal „nem Oroszországot büntettük, hanem elsősorban saját magunkat”.

Ezzel szemben a tény az, hogy az unió a földgáz esetében semmilyen szankciót nem vezetett be Oroszországgal szemben, viszont az oroszok a töredékére csökkentették exportjukat Európába. Az orosz olaj ára pedig az egy évvel ezelőttihez képest nemhogy nem nőtt, de 40%-kal csökkent, ráadásul Magyarország még mentesítést is kapott az olajszankciók alól. Így lett nálunk az infláció az európainak a háromszorosa. Valaki tehát minket büntetett. Úgy hívják, hogy Orbán-kormány.

Azt állította Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (az Európai Unió szerinte kudarcot vallott migrációs politikáját bírálva), hogy Berlinben már 36, Münchenben pedig 50 százalék a migránsok aránya a teljes népességen belül.

Ezzel szemben a tény az, hogy Berlinben nem 36, hanem 20, Münchenben pedig nem 50, hanem 26% a külföldön született lakosok száma. Az Orbán-kormány tudatos sugalmazásával ellentétben ugyanis a migránsok túlnyomó része nem illegális bevándorló vagy menekült, hanem olyan külföldi, aki Németországban talált, kapott munkát. A Münchenben élő „migránsok” három legnagyobb csoportja török, albán és szerb, a külföldiek majdnem 40%-a pedig az EU-ból, például Magyarországról érkezett. Talán még Rétvári sem gondolja azt, hogy ők veszélyt jelentenek szegény németekre. Ugye?

Forrás: Bolgár György (Népszava)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9318046814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása