CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Jajkiáltás és toborzó a Görgey térről a csepeli egészségügyért: Segítsetek, segítsetek, segítsetek!

2023. április 27. 00:05 - csú

csepeli_sztk_szakorvosi_rendelo_felulrol_oszi-teli_toth_ilona_1.pngFelülről nem érzékelhető, csak közelről. Ha nem a saját szemünkkel látjuk, akkor nem hisszük el. Egy orvoshiánnyal kapcsolatos kérdésre a szakrendelő főigazgatója többek között ezt válaszolta: „De ha tud olyan szemész szakorvost ajánlani, aki szívesen jönne Csepelre dolgozni, azt örömmel venném.” (Forrás: csepeli vagyok fb-oldal)

Egyre több kritika olvasható a csepeli közösségi oldalakon a szemészeti szakrendelés gondjairól. Az alapvető probléma, hogy a Görgey téri, illetve Vénusz utcai szemészeteken nincs elég szakorvos, amit a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ) korábbi tájékoztatója is jelzett. Eszerint 2023. március 29-től 2024. március 29-ig a Vénusz utcai telephely helyett a Heim Pál Gyermekkórház látja el a gyermekszemészeti járóbeteg szakellátást.  

https://21.kerulet.ittlakunk.hu/egeszseg/230401/fontos-informacio-gyermekszemeszeti-rendelesrol?fbclid=IwAR3asLv6goKJIPbhC6rSha1gFjDMaEpp7CN05dLjFuzCFshfUYkWVuaLy54 

A drámai helyzetet jelzi, hogy

a főigazgató már nyilvánosan kér segítséget szemészorvos ajánlására. 

Változatlanul fontosnak tartjuk a szakrendelő önkormányzati kézben való megtartását, de fel kell hívni Borbély Lénárd figyelmét arra is, hogy az intézmény sikeres működtetése az önkormányzattól a korábbinál felelősségteljesebb hozzáállást és nagyobb anyagi és egyéb támogatást igényel. 

Nem rég három felnőtt háziorvosi körzetben hirdetett meg pályázatot az önkormányzat a praxis betöltésére: 

> a Táncsics Mihály u. 11-12. szám alatti 14. számú körzet felnőtt háziorvosi praxisára és az ugyanott működő 15. számú körzetbe 2022. április 21. óta nem jelentkezett vállalkozó;

> míg a Kossuth Lajos u. 95-ben található 31-es sz. körzetbe 2022. május 19-óta nem tudnak vállalkozót szerződtetni.

Az első két körzetben az Ady lakótelepen, a harmadikban a Városközpontban élők ellátását kellene szolgálni. Mi lehet az oka, hogy ezekbe a körzetekbe gyakorlatilag egy esztendeje nem lehet vállalkozó háziorvost találni?  Szerintünk, az alapvető okok a kormány egészségügyi politikájában keresendők, de fel kell vetnünk a helyi önkormányzat  vezetőinek a felelősségét is. 

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3418098498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása