CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kiskapu és a nagy kamu

2023. június 13. 00:03 - csú

embercsempeszet_embercsempeszek.pngHa Magyarországra jössz, akkor be kell tartanod a törvényeinket! Apró betű: kivéve, ha külföldi embercsempész vagy. Akkor ugyanis jogerős ítélettel is szabadon engedünk. Az éveken át tolt migránsozás pontosan ugyanolyan politikai termék, mint a Polgári Magyarország ígérgetése, vagy épp a nagy keresztény ájtatosság. Az egyszerűség kedvéért: kamu.

Értjük? Nem?

Azért, mert nem szabad azt figyelni, amit mond. Zárjuk ki elménkből, amit éveken át harsogott a propaganda az Európát elözönlő migránshordáktól mindenkit megmentő, keménykezű magyar vezérről. Szigorúan csak azt nézzük, amit a kormány tett és tesz menekültügyben. Dióhéjban: a nagy menekülthullám már 2014-ben elindult, ám a Fidesz vezetése nagyjából egy éven át fütyült rá, hogy százezrek lépték át a schengeni határt. Csak 2015 elejére fordultak rá a migránsozásra, amikor rájöttek, hogy

a rezsicsökkentés után ez lesz az új kommunikációs Wunderwaffe.

Ezt követően húzták fel a déli drótkerítést a szélsőjobboldali szavazótábor elkápráztatására. Másra ugyanis nem volt jó: kezdettől pontosan tudta mindenki, egy négy méter magas drótkerítés nem fogja megállítani azokat, akik a szír háború poklából menekülve átkeltek tengereken-hegyeken. A színjáték a Fideszen kívül leginkább a maffiának használt: miközben Orbán a drótkerítése előtt tetszelgett az erre fogékony híveknek, az embercsempészek tízezrével hordták a hozzánk beugrott menekülteket Ausztriába, Németországba.

A kormány pedig most e hálózatok végrehajtóit engedi szabadon. Azzal az indokkal, hogy sajna, a magyar államnak nem volt pár milliárdja új börtönhelyeket létesíteni. Úgy, hogy előtte simán elvertek 280 milliárdot egy szimbolikus kerítésre. A kiengedett embercsempészek pedig becsszóra nyilván felhagynak a fuvaronként több tízezer eurót hozó csempészettel.

Értjük már? A megfejtés egyszerű: az éveken át tolt migránsozás pontosan ugyanolyan politikai termék, mint a Polgári Magyarország ígérgetése, vagy épp a nagy keresztény ájtatosság. Az egyszerűség kedvéért: kamu.

Forrás: BATKA ZOLTÁN (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7518136928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása