CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kegyetlen politikai harc a dicsőségért és menekülés a felelősség elől Csepelen, az épülő Jedlik körül

2023. június 29. 00:05 - csú

jedlik_gimi_uj_szarny_2023-06-16.pngA Jedlik gimnázium új szárnyának éveket csúszott építése a helyi politikai cirkuszok ellenére a végéhez közeledik. Eközben a kerületvezető és a rezsibiztos egymás közti harca a beruházásnál a saját dicsőségükért és a hatalomért tovább folyik Csepelhez méltatlan, dicstelen eszközökkel

Hű képet ad a csepeli önkormányzat vezetői és a képviselő-testület tagjai valamint a rezsibiztos közötti viszonyokról a befejezéséhez közeledő Jedlik gimnáziumi beruházás.

A helyi sajtóban, közösségi oldalakon képeket és véleményt láthatunk/olvashattunk politikusok látogatásról, amelyek Borbély Lénárd polgármester, Németh Szilárd Fidesz-alelnök és több képviselő, illetve a csepeli közösségi oldalakon jelentek meg. Ezekből kiderült, hogy a

látogatáson beszédet mondott ‑ a beruházást gyakorlatilag kisajátító ‑ Németh Szilárd és Borbély Lénárd is.

Borbély úr fb oldalán simán elhallgatta Németh úr beszédét, sőt az általa közreadott 39 (!) fotó a képviselő jelenlétét sem örökítette meg. A polgármester beszéde során érzékelhető is volt a kettejük közötti feszültség, amikor közölte, hogy: az építkezés 1,5 év csúszásért nem ő felelős, ezt papírokkal is alá fogja majd támasztani. Addig is biztos, ami biztos, hízelgett egyet a kormányfőnek, mondván „A csepeliek nevében köszönöm Orbán Viktor miniszterelnök úr és a Magyar Kormány támogatását!” 

Csütörtök késő este, már a polgármester fb oldalán megjelentek ismeretében, Németh Szilárd is közzétette saját verzióját. Önmagát házigazdának titulálva, hazug beszámolónak tartotta a Borbély fb oldalán megjelentetett szöveget, mert a polgármester megpróbálta „kisajátítani, lenyúlni Csepel újabb sikerét.” Hozzátette „…a 2019 októbere és a 2021 februárja között eltékozolt másfél év, az építkezés csúszása kizárólag az ő jóvátehetetlen hibája és politikai, erkölcsi felelőssége. A Kormány ezért is vonta meg a bizalmat tőle és az alkalmatlan embereitől, s vette saját hatáskörébe az építkezés teljes folyamatát”. Arról viszont nem írt, hogy a kormány mikor nevezte őt ki a beruházás házigazdájának. Vajon miért nem?

Borbély Németh kritikájára válaszul másnap közzétett két, 2019-ben, illetve 2020-ban írt levelet, amellyel cáfolni akarta Németh vádjait. https://csepel.hu/#/news/jedlik-anyos-gimnazium-felujitasa-02 Mindkettő lényegében a pénzhiányról szól. Számunkra azt is bizonyítja, hogy a két politikus közötti őszinte párbeszéddel, a beruházás megvalósításában érdekeltek korrekt együttműködésével tisztázhatók lettek volna az anyagi feszültségek, amelyek késleltették a beruházás megkezdéséhez szükséges kiviteli tervek pályáztatási eljárásának megindítását. 

Ezzel együtt a két politikus vitája, egymás megalázása, sértegetése, Orbán elismeréséért, kegyes támogatásáért küzdő hajbókolásuk elfogadhatatlan és bizonyítja: egyikük sem alkalmas Csepel vezetésére. A harcuk - a csepeliek lebecsülése mellett - saját szerepük felnagyításáért, a saját dicsőségükért folyik. A két politikus a Jedlik körül is a helyi hatalomért küzd, nemtelen, felelős vezetőkhöz nem illő, dicstelen eszközökkel.

A legtöbb hozzászóló a Csepeli vagyok oldalon mondta el véleményét. Sokan bírálták a magas bekerülési költséget, a beruházás egyes elemeit, de volt, aki korábbi, 2019-ben közölt cikkünket hozta fel érvként, amelyet most is reálisnak tartunk. 

https://csepeliek.blog.hu/2019/08/21/kerdojelek_a_jedlik_anyos_gimnazium_otmilliardos_fejlesztese_korul?fbclid=IwAR14kSNmn3wgh4A4Elq0LUe5k4XEUqPJvZg9UWF5ucU0RSupZ3DeZmJTvgI 

Ezért idézzük akkori cikkünk zárómondatait: 

A Jedlik, egyébként szükséges felújítása, bár hatása korántsem lebecsülendő, még nem viszi el az embereket a 21-22. századba. A csepeliek nagy része még a 20. század, sok ezer ember pedig a 19. század gondjaival küszködik. Egy kerület valódi fejlesztése, társadalmi, gazdasági viszonyainak átalakítása csak az érintettek, az ott lakók lehető legszélesebb bevonásával és egyetértésével, együttműködésükkel valósítható meg. Mint ahogy az országban, Csepelen is sok kérdésben, így a Jedlik esetében sem ez történt.”

E.-S.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9218148704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása