CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megalázás, trükközés, politikai haszonszerzés csepeli pedagógusok bőrére

2023. augusztus 31. 00:05 - csú

ovodakert_tuntettek-2014-05-14.pngBorbély úr már polgármestersége első évében, 2015-ben szembe ment a csepeli tiltakozó szülők és a kerületi  óvodapedagógusok  többségi véleményével, amikor a 2015. június 25-i képviselő-testületi ülésen az óvodapedagógusok 75 százaléka(!) által támogatott jelölt helyett saját jelöltjét nevezték ki a csepeli  egyesített óvodák vezetőjének.

Emlékezetes, hogy augusztusban folytatódott a két csepeli iskolaigazgató leváltása miatti tiltakozás, amely a Kölcsey iskolában sikeres lett, maradt az eddigi igazgató. Borbély Lénárd saját közösségi oldalán kommentálta a minisztériumi döntést: a Katona József és a Kölcsey Ferenc általános iskolák igazgatói pályázatainak elutasítását. Németh Szilárdra kent mindent, majd kérte a szülők és a diákok közös kiállását. Lásd blogunk korábbi írását: https://csepeliek.blog.hu/2023/07/02/egy_het_13_ev_csepeli_szennyeset_teregetik_a_szennyezok_botrany_buli_cirkusz_vedtelen_vedonok_forumv#more18157588 

     Pár nappal később a polgármester ugyanott

közzé tette a belügyminiszternek írt levelét, majd a Csepeli Hírmondóban – ismét bírálva Németh Szilárdot –, tovább fényezte önmagát. Közben az érintett iskolák pedagógusai, szülői, diákjai keményen dolgoztak az értelmetlen döntés megváltoztatása érdekében,  több mint 2000 fő írta alá petíciójukat. Hét központi média is megírta küzdelmüket, amely az önkormányzat hivatalos honlapján, de a polgármester saját fb oldalán sem kapott kellő figyelmet. A központi médiában háttérként, nem véletlenül, Borbélyhoz hasonlóan, a két csepeli politikus (Németh és Borbély) közötti párharcot emlegetik, elfelejtkezve arról, hogy évek óta hasonló döntésekkel alázták meg a csepeli pedagógus társadalmat, úgy, hogy a helyi önkormányzati vezetők, élükön Borbély úrral, egyszer sem tiltakoztak. 

     Például Borbély úr már polgármestersége első évében, 2015-ben szembe ment a csepeli óvodapedagógusok szavazás során kialakult többségi véleményével, amikor a 2015. június 25-i képviselő-testületi ülésen az óvodapedagógusok 75 százaléka(!) által támogatott jelölt helyett saját jelöltjét nevezték ki az újonnan létrehozott intézmény, a Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda intézményvezetőjének. https://csepeliek.blog.hu/2015/06/30/disznosag_amit_a_csepeli_ovodakkal_muveltek_a_keruletvezetok 

     Most meg kampány van, s aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni. Pokolra, hiszen 2024-ben az EU-s választással egyidőben önkormányzati képviselő- és polgármester választás lesz, s Borbély úr, most már eddigi háttérzenekara nélkül, a következő öt évben is az első dudás szerepét akarja betölteni. Önbizalma van, új zenekart hozott létre, az önkormányzati média a kezében, így a kampányhoz szükséges saját milliókra sincs szüksége. Csak két baj van: az egyik, hogy sokszor hamisan játszik, a másik, hogy minderre még közpénzt is felhasznál. 

H.-R.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1818175181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása