CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ő fog nekünk pénzt hozni Brüsszelből? Hagyjuk a részleteket, a hanyatló nyugat ópiumát

2023. szeptember 27. 00:03 - csú

mayer_gabor_navracsics_allamtitkara.pngKépzeljük el azt a helyzetet, hogy Navracsics miniszter távollétében államtitkára, az EU-pénzből családi házként hasznosuló rekreációs központot épített Mayer Gábor (képünkön) megy az EU-ba tárgyalni, hogy ide a pénzt, mert mi pontosan, gondosan, hasznosan és jól költjük el. Miközben a szó köznapi és publicisztikai értelmében, mégiscsak elvett a közösből (lopott? – mondanák a sarki kocsmában, ahol kevésbé értelmezhető ez a jogi csűrés-csavarás.)

Mint az közismert, az EU-s pénzek megszerzéséért egy Navracsics Tibor-féle minisztérium a felelős. E minisztérium egyik vezetője – talán második embere – Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár. Mint a minap Tompos Márton és Hajnal Miklós momentumos képviselők Hadházy Ákos nyomozása alapján beszámoltak róla, Mayer Gábor egy olyan győrújbaráti ingatlant birtokol a vagyonnyilatkozata szerint, amelyet EU-s pénzből építettek rekreációs központnak még 2014-ben.

A derék holland sajtkészítők, a francia autógyári munkások, a német könyvelők, de a Brexit előtt még angol halárusok is, 46 millió forintot dobtak össze Mayer úr rekreációs központjára. Oké, elég pitiáner amikor a kollegák vadászkastélyokat, dohány-nagykereskedelmi cégeket, Andrássy utakat és Balaton partokat visznek haza a mentőautók szervizelése mellé. De,

aki a kicsit nem becsüli, az annyit is érdemel amennyije van.

Mayer államtitkár, ha innen nézzük egy lúzer – kivéve persze, ha akad még ez az a tarsolyában hazavive, akkor ezért ünnepélyesen elnézést kérünk. És természetesen minden a legnagyobb törvénytisztelet és a szabályok betartásával történt, ha onnan nézzük. Állítólag csak öt évig kell rekreációs központot működtetni, utána viheti a holmit, ahová csak akarja. Mondjuk felvetődik a kérdés, hogy volt e két perc, míg rekreációs központként működött ez az épület, de ne kicsinyeskedjünk! Fel lehetne hozni, hogy ha nagyon beütött volna az EU-s pénzekkel megtámogatott vállalkozás, akkor nem zárja be Mayer vállalkozó, hanem keres vele több házra valót. De minek is ezen rugózni.

Inkább képzeljük el azt a helyzetet, hogy Navracsics miniszter távollétében államtitkára megy az EU-ba tárgyalni, hogy ide a pénzt, mert mi pontosan, gondosan, hasznosan és jól költjük el.

Miközben a szó köznapi és publicisztikai értelmében, mégiscsak elvett a közösből (lopott? – mondanák a sarki kocsmában, ahol kevésbé értelmezhető ez a jogi csűrés-csavarás.)

Foglaljuk össze a saját szavainkkal. Egy a tűzhöz közel álló fickó, aki tudja hogy akadnak ilyen pályázatok és abban is reménykedhet, hogy pályázatát kedvezőn fogják elbírálni, talán még a kiírókat, a bírálókat is ismeri, leakaszt egy kisebb összeget. A kisebb összeg persze, ha tanár vagy nagyobb, mert akkor kb 15-20 évnyi fizetésed. Tehát ma elkezded gyűjteni és 2042-43-as tanévre már meg is van.

Megvan a pénz, lesz belőle "rekreációs központ" ami persze valószínűleg nem az, de hagyjuk a részleteket a hanyatló nyugat ópiumául. Öt év után jogszerűen minden a miénk, az EU meg kinyalhatja.

A célunk, hogy valós támogatást és segítséget nyújtsunk a felzárkózási és versenyképességi problémák megoldására, ezáltal pedig elérjük, hogy minden állampolgárunk egyenlő esélyekkel férjen hozzá a feltételekhez és lehetőségekhez, hogy helyben boldogulhassanak

– mondta Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár áprilisban.

Igen, azok az egyenlő esélyek, az egyenlő pályán. Mint a futóversenynél. Egyenlő pályák, egyenlő esélyek, én biciklivel megyek – volt eddig. Mostantól: Én biciklivel megyek, lopott biciklivel.

Forrás: Dési János (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr418222471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása