CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nyomják a karaktergyilkosságot, nyomtatják a Borbély-Németh civakodást, elnyomják az értelmet a Hírmondó új számában

2023. szeptember 29. 00:05 - csú

tanuszoda_tanuszoda_igeret_nemeth_szilardtol_2022-es_valasztas_elott_1.pngAz üldözési mánia jegyeit lehet észrevenni a polgármester és a rezsibiztos körüli kampánystábok munkájában. A több mint tíz éve megígért fedett uszoda azonban már szóba sem kerül a kerületvezetők propaganda újságában, és a csepeli iskolásoknak megígért tanuszoda sem téma. (Tegnap a kt-ülésen szóltak róla: jele sincs annak, hogy mikor lesz belőle valami az SC pályánál vagy bárhol másutt. Pesterzsébetre járnak a csepeli gyerekek)

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) szeptember 27-én megjelent 18. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Ismételt magyarázkodás, tájékoztatók gyerek-és családi programokról, reklámmal együtt ez majd 10 oldalt tesz ki. Szomorú, de kb ennyi a Csepeli Hírmondó legújabb számának lényege. Az, ami igazán foglalkoztatja a csepelieket, az most sem fért bele a 24 oldalba. Most is kimaradtak a kormány Csepelt is érintő döntései, a kerület közlekedését meghatározó beruházások (HÉV fejlesztés, gerincút folytatása, Gubacsi híd 2x2 sávossá való átalakítása, a tervezett Galvani híd stb) határidő nélküli elhalasztása, de a Gubacsi vasúti híd tervezett fejlesztése is. (Blogunk szeptember 10-én foglalkozott a témával: https://csepeliek.blog.hu/2023/09/10/kisiklatott_csepeli_remenyek_hencego_keruletvezeto_jedlikes_vizsgakerdes_a_vizsgalat_el_sem_kezdodot#more18210847)

Borbély Lénárd polgármesternek, egy levélén kívül, még egy megjegyzésre, véleményre sem tellett ezekben a témákban a rendelkezésre álló médiafelületeken. Inkább kampányol – ez látszik a CSH mostani számában is. A lapot, így az önkormányzat vezetőit sem érdekli a csepeli pedagógusok helyzete, például, hogyan alakul a pedagógus társadalom státusztörvénnyel kapcsolatos véleménye, pedig szeptember 15-ig mindannyian megkapták a tankerületektől a személyre szóló szerződéstervezeteket. 

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Törvényesen zajlott a Kolonics György Szabadidőközpont beruházása

A másfél oldalas írás a Borbély-Németh duó két éve tartó ádáz civakodásának, egymás lejáratására szolgáló kísérletek újabb példája.

Mint ismeretes július 1-én adták át a Kolonics György Szabadidőközpontot a Hollandi úton. Az egész beruházás, illetve körülményei, költségei komoly vitát és ellenérzéseket váltott ki a csepeliek egy részében csakúgy mint a helyi ellenzékben. Lényegében két kérdés körül folyik a vita: ténylegesen mennyibe került az egész beruházás, illetve, hogy miért, mennyiért és kinek a beruházásában épült a központ területére egy magánétterem.

A polgármester először nem válaszolt, majd hosszasan magyarázta, minden törvényes volt. Mivel a kérdésekre, a vádakra adott válaszokból hiányoztak a konkrét bekerülési költségek, a tények, vizsgálat indult. Eredménye közzétételre került, amit a polgármester, a csütörtöki KT-ülés előtt, tekintettel a fideszes frakció időközben beadott írásos kérdéseire, a szerdán megjelent Csepeli Hírmondóban is leközöltetett. Néhány megjegyzés az íráshoz:

* Szerencsésebb lett volna, ha valóban független szakértőkből álló bizottság vizsgálja meg a beruházás előkészítését, valamennyi elemét, a vitatott témákat, a költségvetést érintő kifizetéseket. Ennek elmaradása, a tapasztalatok egyoldalú közzététele továbbra sem tisztázza a vádak alól az önkormányzati vezetést. 

* Most sem derült ki, mennyibe került az önkormányzatnak a teljes beruházás a megelőző, szakmailag elfogadhatatlan közvéleménykutatástól kezdve, a beruházás teljes befejezéséig.

Jogos a kérdés: miért fél Borbély Lénárd a beruházással kapcsolatos valamennyi költség nyilvánosságra hozásától? Sumákolása azt is jelezheti, hogy „van valami a füle mögött”, de árthat a kivitelezést végző szervezetnek is.

* Az igazi kérdés azonban, hogy mennyire lesz kihasznált a központ, mennyibe kerül az önkormányzatnak a következő években a létesítmény fenntartása, működtetése. 

2) Új nyitva tartás, háromórás úszójegy

„…hideg idő beálltával szélfogó falat telepítenek….a fürdő sátorszerkezete várhatóan november végén, december elején készülhet el.” – olvasható a cikkben. A több mint tíz éve megígért fedett uszoda már szóba sem került, csakúgy, mint a csepeli iskolásoknak néhány éve megígért tanuszoda sem téma már. (Tegnap a kt-ülésen szóltak róla: jele sincs annak, hogy mikor lesz belőle valami az SC pályánál.). Az ígérgetők reménye: lehet, hogy senki nem emlékszik vagy már senkit nem érdekel az egész? Tévedés. Egy biztos, hogy a strand, rendre veszteséges működése miatt, komoly költségvetési gondokat okoz az önkormányzat gazdasági társaságának, így a helyhatóságnak is.

3) Karaktergyilkos botrányt akartak a Hungarikum Fesztiválon

    Hungarikum Fesztivál Csepelen

    Fut a Csepel a Daru-dombon

    Séta az egészségért

Négy oldalt kaptak a lapban a jelentős tömegeket megmozgató, immár hagyományos sport- és családi rendezvények, amelyek kiemelt helyen szerepelnek a polgármester kampányprogramjában is. A Hungarikum Fesztivált azonban beárnyékolja a két csepeli politikus, Németh és Borbély közötti áldatlan vita, amely a Karaktergyilkos…c. írásban került ismét egyoldalú bemutatásra. Egyoldalú, mert nem ad teret a másik fél véleményének, másrészt a csepel.info-tól átvett cikk alapján, újra és újra visszatérnek a két fél között kirobbant háborúskodás kezdetére, a vita fontosabb témáira, Borbély pártból való kirúgására. Lassan az üldözési mánia jegyeit lehet észrevenni a polgármester körüli kampánystáb munkájában. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7218223913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása