CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kever, kavar, de most sem tájékoztat tisztességesen a Csepeli Hírmondó új száma

2023. november 24. 00:05 - csú

dukan_andras_ferenc_csepeli_polgarmester-jelolt_momentum_2024-re_1.pngDukán András Ferenc a kerületvezetők szócsövének célkeresztjében. Nem tudják elviselni, ha valaki a szemükbe vágja az igazságot

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) november 22-én megjelent 22. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

Idén ez a második lapszáma a hírmondónak, amely 32 oldalon jelenik meg. Ebben az évben a szeptember 13-i 17. szám azért kaphatott 32 oldalt, mert a tanévnyitó ünnepségek mellett két intézmény (Jedlik Gimnázium és az Eötvös József Általános Iskola) felújítása is téma volt, mint a két helyi potentát, vagyis Németh Szilárd és Borbély Lénárd szembenállását jelképező iskolák. Most Borbély fejlesztési témái, programjai és rendezvényei indokolhatták a nagyobb oldalszámot. Az ellenzék egyelőre képtelen féken tartani a polgármester tisztességtelen pénzköltési akcióit, vagy a CSH saját kampánycéljaira való tudatos felhasználását. 

Az pedig, hogy ezen túl mi van a kerületben, mi foglalkoztatja napjainkban a csepeli embereket, nem érdekes. A lényeg most is Borbély mindenáron való népszerűsítése. Ennek viszont a lap most is megfelel. Kérdés, mit szólnak mindehhez a csepeliek, vagy éppen a helyi ellenzék vezetői.

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) Kilenc társasház újul meg Csillagtelepen

Hat évvel ezelőtt 1,7 milliárdos pályázatot nyert el Csepel a csillagtelepi városrehabilitáció megvalósítására. Az eredeti programban 11 társasház, a Jupiter u-Rakéta u.-Tejút u. által határolt közterület, valamint Vénusz utcai tagóvoda udvarát és kerítését tervezték felújítani, továbbá az Erdősor u.45-47. szám alatti ingatlanon egy foglalkoztatási célú központot akartak kialakítani. Közben ‑ nem tisztázott még, hogy miért, de ‑ elfogyott a pénz, hosszabb szünet következett, majd az önkormányzat 665 milliót tett bele a folytatásba. Ami a cikkből kimaradt, az a leállás okainak konkrét bemutatása, a felhasznált százmilliókkal való elszámolás, illetve az eredeti programban szerepelt foglakoztatási központ elmaradásának indoklása. Várjuk a mostani kilenc társasházra fordított költségelszámolást is, illetve a nem közölt határidő lejárta utáni részletes tájékoztatást. Véljük, Borbély – a jövő évi választások előtti hónapokban –, biztosan sort fog rá keríteni, bár addig is többször találkozhatunk még a témával a CSH-ban.

A polgármester a tájékoztatójába belekeverte a Csepeli Panelprogram keretében felhasználható 100 milliós pályázat témáját is, holott ez a kerület valamennyi társasházának részbeni felújításához való hozzájárulást célozta meg. A programok tudatos keverése azért is érdekes, mert a lap első cikke hosszasabban foglalkozott csepeli panelprogrammal.

2) Felújítják a Vízmű lakótelep játszóterét

A felújítást Pákozdi József alpolgármester kezdeményezte, aki az elmúlt években rendre ezen önkormányzati választókerület ügyeiért szállt síkra, esetenként az ittenieket képviselő civil szervezet színeiben. Mivel Pákozdi 2019-ben elhagyva az akkori ellenzéket, Borbély szövetségese lett, így számunkra természetes, hogy a jövő évi választások előtt az alpolgármester kedvenc területét is érinti valamilyen felújítás. Amit ráadásul gyakorlatilag ő is irányíthat.  

3) Fórum az Arany János utca felújításról

Blogunk november 19-én már reagált a felújítással kapcsolatos tájékoztatójára.

https://csepeliek.blog.hu/2023/11/19/egy_het_csepelen_nemeth_es_borbely_onmagukat_jaratjak_le_a_folyamatos_hazugsagaikkal?fbclid=IwAR3CjI9auQ4-c20ys6HeQonJH6eerk0uyy5in5SlZiLq1JK0BlFU_z0eqFc#more18261547 

Az írásban felvetett 150 millió tartalékkeret valódi okaira – bár lett volna rá idő –, nem reagált a CSH szerzője. Miért nem?

4) Momentum: a csepeli 1956-osoknak nincs emlékművük

A több mint egy hónapja történtekkel másodszor foglalkozik a CSH, valószínűleg nem véletlenül: Dukán András momentumos polgármesterjelölt folyamatos lejáratása állandó feladata a szerkesztőségnek. Blogunk, mivel a hazai sajtó egy része korábban is foglalkozott a témával, utoljára november 19-én reagált a két fél közötti vitára: 

 „…úgy állították fel a Csepelhez nem kötődő Wittner Mária csepeliek megosztottságát erősítő emlékművét, hogy még sem egyeztettek a képviselő-testülettel. Ráadásul ők vannak megsértődve, mert Dukán sokak véleményét kifejezve, rákötötte a Wittner szövegre írásos véleményét. Holott a blogunkon 2015-ben megjelent írás lényege most is igaz: a kerületi városvezetők „a Csepeliek átverésére, provokálására használták az ’56-os megemlékezést…” 

https://csepeliek.blog.hu/2023/11/19/egy_het_csepelen_nemeth_es_borbely_onmagukat_jaratjak_le_a_folyamatos_hazugsagaikkal?fbclid=IwAR0Jgyz7tpSGqvorv-zwY-D8qpybdHQ9eWsC9A6ODG9hI0M6tRxnl27Yljc

5) Szent Erzsébet Jótékonysági Bál

A jótékonysági bál helyszíne és közölt képek alapján valószínűsítjük, a bálon a tavalyinál kevesebben vettek részt, viszont megjelent Németh Szilárd és Borbély Lénárd közös nagy barátja, a volt budapesti főpolgármester, Tarlós István, mint fővédnök. Lehet, hogy Borbély a jövő évi választásokon még számít Tarlósra? 

Kár, hogy a rövid cikkből nem tudtuk meg, a részvevők mennyit adakoztak a nehéz helyzetben lévő csepeli családok megsegítésére. Talán titok? 

Azt viszont megtudtuk – Németh Szilárd fb oldaláról – , hogy a képviselő 11-én Erzsébet-napi szentmisén és kenyéráldáson vett részt Soroksáron. 

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2618265505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása