CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazugsággyár Csepelen: kinyitották a kapukat, és most dől ki rajta 14 év bűne, bűze

2024. március 06. 00:05 - csú

abel_attila_hazugsaggyara_jobb_kep.jpgA kerületi hazugsággyár vezérigazgatója: Ábel Atttila alpolgármester, Borbély Lénárd polgármester helyettese. A júniusi önkormányzati választáson dől el, hogy a  rengeteg közpénzből felépített csepeli hazugsággyár mennyire tud hatékony lenni. Választ kapunk arra is, hogy a csepeli választók mekkora részét ejtette csapdába a borbély-ábeli hazugságháló

Blogunk az elmúlt 14 év alatt több száz alkalommal bizonyította be, hogy Csepelen miért és hogyan hazudik a fideszes városvezetés propaganda gépezete. Most azonban azok világították meg a hazugsággyár működési mechanizmusát, akik - a szakításig - belülről látták, hogy mi történik a Szent Imre téri polgármesteri hivatal falai között. Ezért az alábbiakban változtatás nélkül adjuk közre a rezsibiztoshoz köthető Szigetország. info című hírportál "A gyűlölet hálójában című" cikkét, amelyet érdemes és szükséges kellő kritikával olvasni, de kihagyni sem szabad:

„A következő napokban Szilárd ellen fordulok. Az eddigiek csak felvezetés volt. Ahogy Ti, úgy én is pontosan tudom, hogy az ilyesmit nem lehet elkapkodni, nulláról kezdeni. Ezért volt néhány provokatív bejegyzésem és interjúm, de hát ismerjük azt, amikor üveggyöngyöket vagy legalább friss tepertős pogácsát kell beszórni a sajtónak.”

Vajon kitől származhatnak az egyik forrásunk által hozzánk is eljuttatott levélből kiemelt fenti mondatok? Aki Csepellel kapcsolatos Facebook oldalakon, csoportokban megfordult már valaha az találkozhatott vagy vele, vagy a számtalan kamu profilja egyikével, amint ellentmondást nem tűrve agresszívan hajtogatja a saját igazát mindenkit megalázva, aki nem ért vele egyet. De vajon ki is ez anem túl rokonszenves figura, aki egy kerület alpolgármestereként mindent eszközt megragadva, hazugságokkal megtűzdelt fröcsögésével próbálja lejáratni az ellenzéket és egykori barátját,párttársát, főnökét, Németh Szilárdot. Aki minden útjába szegülő ellenvéleményt képviselőt a sárba tipor. 

Annak próbáltunk most utánajárni számos forrást megkeresve és dokumentumot begyűjtve, hogy egy fővárosi kerület alpolgármestere miként süllyedhetett ilyen méltatlanul alacsony színvonalra.

Bizony, ő Ábel Attila Csepel alpolgármestere, Borbély Lénárd polgármester bizalmasa és propagandista ütőembere, aki éjt nappallá téve azon dolgozik, hogy egy minél nagyobb hálót szőjön hazugságokból. Nehogy elhiggye bárki is, hogy azért, mert a munkaidejének teljes időtartalma alatt a gép előtt ül és kommenteket irkál százszámra, illetve lejárató cikkeket gyárt, amik név nélkül kerülnek fel az általa irányított és írt csepel. info nevű hírportálnak csak nagy jó indulattal nevezhető blogra, hogy nem végez értékes munkát. Borbély Lénárd számára nagyon is hasznos ez a tevékenysége, csak sajnos nem a csepeli emberek javát szolgálja, csupán egy célt, hogy Borbély Lénárd személyi kultuszát építse és bebetonozza őt a megélhetési politika kifizetődő világába. De ne szaladjunk ennyire előre.

Ábel Attila komolyan vehető politikai előmenetele 2010-ben kezdődött Csepelen, amikor Németh Szilárd akkori barát, mentor és főnök megnyerte az országgyűlési választásokat és a polgármesteri címet, Ábel Attilából pedig alpolgármestert csinált. Ábel 2014-ig bármilyen nyilvános kritika nélkül szolgálta őt ebben a tisztségben. Aztán eljött a 2014-es polgármesteri választás. Németh ment a parlamentbe, Ábel maradt, mert az új polgármester Borbély Lénárd, akit Németh utódjának javasolt, felismerte az alpolgármesterben rejlő hasznosítható képességeket. Ami nem volt más, mint a propagandával kapcsolatos szakértelme. Több, az önkormányzatban dolgozó, az alpolgármestert személyesen is ismerő munkatárs állította egyhangúan, hogy bár évek óta ott dolgoznak, nem látják át, hogy mivel is foglalkozik az alpolgármester, aki egész nap a gép előtt ül. De akkor mit is csinál egész nap a gép előtt? 

Nos, ezt igazából mindenki láthatja a csepeli közösségi oldalakon és az általa vezérelt kerületi újságban. Az önkormányzat éves szinten több százmillió forint közpénzt fordít arra, hogy Borbély Lénárd polgármester személyét fényesítse. Az önkormányzat által alkalmanként mintegy 30 ezer példányban a postaládákba eljuttatott Csepeli Hírmondó sem más, mint Borbély Lénárd polgármester öntömjénezése évi százmillió forintból. Az újságnak szinte nincs olyan oldala, amin ne szerepelne Borbély egy közpénzből finanszírozott rendezvényen vagy étel-krumpli-karácsonyfa-ajándék osztásokon. Ez tehát az az értékes munka, ami Ábel Attilára hárult az elmúlt 10 évben. 

Hogy a kerület számára hosszútávon életveszélyes személyi kultuszt és propagandát úgy adja be a csepelieknek, hogy azok még hálásak is legyenek érte. Munkájának sötét oldala pedig a politikai vetélytársak démonizálása, lejáratása és karaktergyilkolása. Ő a felelős a kerületi médiáért, távirányítással vezérli azt, és sosem tűrt ellentmondást. 

Gyakran üvöltözik és acsarkodik beosztottjaival, mindig mindennek úgy kell történnie, ahogy ő akarja. Az életben pontosan úgy viselkedik, ahogy a közösségi oldalakon. Többek szerint az elmúlt 10 évben végzett tevékenysége miatt elképesztő személyiségváltozáson ment keresztül, és egy idő után elkezdte elhinni saját hazugságait és felépített magának és Borbélynak egy alternatív valóságot. Nem véletlen, hogy az idei önkormányzati választásokon már Borbély is háttérbe rakta és el sem indítja őt abban a körzetben, amit már 2019-ben sem nyert meg a visszás személyisége miatt.

Amikor Borbély személyi kultusza teljesen felépült Ábel Attila hathatós segítségével és már úgy érezték, hogy bebiztosították magukat 2019-től kezdődően előbb burkoltan, majd a 2019-es önkormányzati választások után egyre nyíltabban nekiestek korábbi mentoruknak, barátjuknak és főnöküknek, a bizonyára meglepett Németh Szilárdnak. Az országos szintig emelkedő politikus nem igazán számított arra, hogy az általa pozícióba helyezett emberek hátba szúrjak. A hála persze nem politikai kategória, de itt 10-15 éves nagyon mély baráti, harcostársi kapcsolatra kell gondolni és ennek az elárulására. Ennek lehetnek szemtanúi a csepeliek is, mert gyakorlatilag az összes létező önkormányzati kommunikációs erőforrást arra használják fel Ábelék, hogy politikai ellenlábasaikat támadják jól megkonstruált hazugságokkal. Amikor a rezsibiztos Ábelt gyenge szervezési munkája, elégtelen közösségépítő tevékenysége miatt 2019-ben leváltotta a kerületi Fidesz elnöki pozíciójáról, az alpolgármesterben valami végképp eltörött. Ábel Attila ekkor kezdett egy olyan ámokfutásba, ami mára már sokak számára egyértelművé tette, hogy a korábbi pletykák a mentális állapotáról igazak lehetnek. Eluralkodott rajta egy kórós paranoia, amelynek következtében mindenkiben ellenséget lát. 

Borbély Lénárddal az önkormányzati rendszerből mindenkit szisztematikusan kiszorítottak, kirúgattak, akivel Németh Szilárd jó viszonyt ápolt. A fő ellenség az ekkor még azonos pártban lévő egykori mentor, barát és politikai főnök Németh Szilárd lett. Az önkormányzati fideszes képviselők túlnyomó részével, mivel nem voltak hajlandóak megtagadni Németh Szilárdot, ekkortól kezdett megromlani a viszony, ami később teljes szakításhoz vezetett. Sokat mondó, hogy hatan közülük a Fideszt választották, Borbéllyal és Ábellel csak a szintén alpolgármester Morovik Attila maradt. A gyűlölet már olyannyira megmérgezte őket, hogy még a csepeli Fidesz közösségét is feláldozták ennek oltárán. Ábel Attila évek óta hazugságokkal teleszőtt levelekkel bombázza Csepel jobboldali közösségét, közöttük azokat is, akik Németh Szilárdhoz maradtak lojálisak. 

Az egyik ilyenben nyíltan leírta, hogy „Szilárd ellen fordul”. Ekkor még a Fidesz alpolgármestere volt. De nem csak Csepelen próbálták lejáratni Némethet, hanem a párt országos vezetésénél is. Mindenkit megkerestek az általuk kreált hazugságokkal, aki segíthetett volna elmozdítani az alelnököt. Az egyre durvább párton belüli és sajtónyilvános támadásokhoz Ábel Attila odaadta Borbély Lénárdnak a legértékesebb vagyontárgyát, a saját nevét. Így Borbély a közvetlen konfliktusokból mindig kimaradt, a piszkos munkát végezte Ábel, de nyilvánvalóan a jóváhagyásával folytak és folynak most is a lejáratások. 

Egy komoly hibát azonban elkövették, amikor tövig nyomva a gázt, már baloldali média orgánumoknak adtak információkat és interjút a rezsibiztosról, ahol magukra az áldozat, Németh Szilárdra pedig egy hatalmi mámorban szenvedő, gonosz politikus szerepét osztották. A Fidesz országos választmánya a nemtelen támadások miatt kizárta Borbély és Ábelt soraikból, amire már készülhettek. Készen várta őket egy civil egyesület, ami azóta is csepeli adóforintokból kampányol Borbély mellett.

Az önkormányzathoz köthető közösségi oldalak, honlapok, a kerületi újság, az alpolgármester saját maga által létrehozott online hírportál mind-mind azt a célt szolgálja, hogy hitelt adjon a kreált hazugságoknak. Ha mindez nem lenne még elég ott van Ábel Attila is, aki személyesen saját és számos kamuprofiljaival megszállottan szajkózza egyre védhetetlenebb acsarkodó hazugságaikat az interneten. A júniusi önkormányzati választásokon dől el, hogy a 10 év alatt rengeteg közpénzből felépített csepeli hazugsággyár mennyire tud hatékony lenni. Választ kapunk arra, hogy a csepeli választók mekkora részét ejtette csapdába az ábeli hazugságháló, amelynek közepén ott ücsörög annak megszövője és várja gyanútlan áldozatait. De történetünk még itt nem ér véget, hamarosan bemutatjuk a csepeli hazugsággyár működési mechanizmusát is.

Cikkünk megjelenése előtti napon pedig új mélységeket ért el Attila munkássága a tegnapi ATV-s szereplésével. A riportot megnézve önnek is olyan érzése lehet, mint Rónai Egonnak, amikor A tanú című filmre hivatkozott. 

Forrás: szigetorszag.info, fotó: facebook

A Csepeliek Újságába beszerkesztette: anzágo

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8318346317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása