CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hazugsághalmaz színes lapokon már hetente – Eszi? Nem eszi? Nem kap mást közpénzből!

2024. április 12. 00:05 - csú

csepeli_penzcsap_keretben_2.pngKinyitották a csepeli pénzcsapot a Szent Imre téren. Sokba kerül a népszerűségért folytatott hajsza a Csepeli Hírmondóban is, de nem a haszonélvező kerületvezetőnek, Borbély Lénárdnak, hanem önnek.

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) április 10-én megjelent idei 8. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket.

    A hivatalos kampányidőszak kezdete április 20. Ennek ellenére már hónapok óta folyik Csepelen is a választási kampány, amit a polgármester már lassan másfél éve indított el. Ő azóta is folytatja, többnyire közpénzből. A Csepeli Hírmondó mostani száma ékes bizonyítéka ennek: az utolsó szám után egy héttel jelent meg, s az előrejelzés szerint a következő szám is egy hét múlva várható. Erre van pénz bőven. Nem csak a heti megjelenés, de a tartalom is bizonyítja, a CSH-ban elindult a polgármesteri kampány utolsó szakasza, most már hetente olvashatjuk a győzelmi jelentéseket, ígéreteket.

    A lapba még belefértek programok is: egy ingyenes hajókirándulás a csepeli családoknak, egy a csepeli nyugdíjasoknak, az online, illetve az előadásos családmentő gyermekvédelmi programok, az ingyenes virágpalánta akció, a csepeli retro majális, a szenior akadémia, a magyar ikonikus dalokat bemutató koncertshow stb.  

Véleményünk a lap néhány írásáról:

1) „Óvodapedagógusok: az országban egyedülálló béremelés Csepelen” 

    Borbély Lénárd Csepel polgármestere az országban egyedülálló gusztustalan, zsarolási műbalhét produkált – a pedagógus béremelésre hivatkozva –, az önkormányzat képviselő-testületi ülésein. A csepeli pedagógus béremelés rövid története: 

> A polgármester 2023. november 30-án testület elé terjesztette az óvodákban alkalmazott pedagógusok bérének megemeléséhez szükséges fedezet biztosítását. A testület, annak ellenére, hogy Borbély egyetlen tagjával sem egyezetetett, s híre sem volt még a 2024. évi költségvetésnek, látatlanba, 17/0/0 arányban, egyhangúan megszavazta.

> Idén, február 22-én a költségvetés tárgyalásakor az ellenzék, bár „…egyetértenek a munkahelyek megtartásával és a bérek emelésével,…” egyéb, szakmai és pénzügyi okok miatt javasolta az előterjesztés napirendről való levételét. Borbély ezt sajátosan értelmezte: az MSZP, a DK és a Momentum közös javaslata, hogy „… Csepelnek ne legyen 2024. évi költségvetése.” Tudatosan csúsztatott, nem ez volt a három párt közös javaslata. Az ellenzék a számára elfogadhatatlan költségvetést nem támogatta, arról szó sem volt, hogy nem akar idei költségvetést! Skandalum tehát nem történt, azon kívül, hogy Borbély csalódott: senkivel nem egyeztetett költségvetési javaslatát végül a testület többsége 10/7/1 arányban nem vette napirendre! A költségvetés elfogadásának határideje pedig március 15. volt, azaz, a műbalhé is felesleges volt, hiszen még volt idő is elfogadására. 

> A polgármester azonban előre készült az előzőekben jelzett csúsztatásra, csalódása sem volt igaz: az ülés végén, az előre odahívott, felkészített vezetőtársainak, munkatársainak, akik fideszses pólóban vettek részt az ülésen, adott szót, akik, gyakorlatilag nekimentek az ellenzéknek. A rendszerváltást követő 34 év példanélküli, Borbély valódi céljait leleplező zsarolási ügyének lehettek tanúi a résztvevők, illetve a közvetítést néző csepeliek. Kiderült a polgármestert csak a kampány, azaz népszerűsítésének minden áron való növelése érdekelte. 

> Március 14-ig, az idei költségvetési terv ellenzéki módosító javaslatait is tartalmazó előterjesztés elfogadásig, Borbély minden rendelkezésére álló fórumon, folytatta hazug kampányát az ellenzék ellen, annak ellenére, hogy közben többször is kénytelen volt velük tárgyalni az idei költségvetési javaslat határidőre történő elfogadása érdekében. 

    A béremelés története sok tanulságot hozott, leginkább az ellenzék számára. Mindenesetre június 9-én kiderül: szerencsés volt-e a költségvetés elfogadása, a polgármester jogosítványainak változatlanul hagyása mellett. Borbély viszont most vígan kampányol, osztogat: élelmiszercsomagokat, kitűntetéseket, jutalmakat, ingyenes hajókirándulást, nyugdíjas találkozókon látja vendégül a csepeli nyugdíjasok kisebb-nagyobb csoportját, gyermekprogramokat, vetélkedőket szervez. Sokba kerül a népszerűségért folytatott hajsza, de nem a haszonélvező kerületvezetőnek, Borbély Lénárdnak, hanem önnek, és minden csepelieknek. 

2) „A szocialisták elherdálták a mostani vezetés visszaszerezte”

    A több mint 15 éves történet felhozása, Borbély kampányában való felhasználása csakis egy célt szolgál: a pártelnök/polgármesterjelölt további népszerűsítését, a sétányokon, ellenzéki színekben induló Dobák István lejáratását. Közben, a cikk szerzője, azóta már számtalanszor cáfolt hazugságot, csúsztatást használt fel, hogy az önkormányzat, illetve a polgármester saját, testületi hozzájárulás nélküli, korábbi elfogadhatatlan döntéseiről elterelje a figyelmet.

    Néhány megjegyzés a cikkhez:

> A volt Görgey iskola kapcsán csúsztatás azt állítani, hogy Dobák István annak idején nem támogatta az iskola bontását. Az ellenzék egésze, így Dobák István is a költségvetés egészének elfogadása ellen szavazott.

> Ami a közösségi parkot illeti. A közösségi tervezés nem a park nevéről szólt, arról senkit nem kérdeztek meg. Mint ahogy arról sem, hogy a polgármestert jelölő kampánycsapat oda javasolta egy emlékművön elhelyezni Wittner Mária képviselő ismert gyűlöletbeszédét. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy az emlékmű felállításának költségei még ma sem tisztázottak.

> Ha visszaszerezték a volt Pedagógus Szállót, akkor miért adták el 2021-ben az akkori fővárosi építési telkek átlagára ~ 21 százalékának megfelelő összegért? Miért nyilatkozhatta azt a témával foglakozó ügyész, hogy az ügylet felveti a korrupció gyanúját? Miért nem foglalkoztak korábban az ott lakók véleményével, miért söpörte le a polgármester a Cirmos sétányon lakók kérdéseit azzal, hogy a vállalkozó tulajdonán való építkezéshez az önkormányzatnak nincs köze? Amikor a vállalkozó építési engedélyt kapott a 153 lakás megépítésére, miért nem támadták meg az engedélyt?  

> A cikk utolsó mondata pedig egyenesen felháborító. A szerző szerintünk nem tagja a szerkesztőségnek, mégis odaírja a nevét az alábbi szerkesztőségi mondat alá: „…lapunk megkereste a tulajdonost, aki elmondása szerint egy zárt, fizetős parkolót tervez a területre.” A tulajdonos a lakók kérdésére korábban is ezt válaszolta, majd benyújtotta kérelmét egy 120, majd 153 lakásos társasház építésére, amely 2023. december 18. óta véglegessé vált, s azóta sem hajlandó a lakókkal tárgyalni terveiről. 

https://www.etdr.gov.hu/Nyilvanos/202300037752?fbclid=IwAR1DKpwcqRqIQq3EIF85EDnNXwYIcWIKPNJh-ifkbkD9fbuYK3cjzvmvPiw 

    Várjuk tehát az egyébként csepeli lakos, a helyi útépítéseket kizárólagos joggal végző tulajdonos nyílt kiállását, illetve írásos nyilatkozatát: valóban nem akarja a 153 lakást megépíteni, ezért visszavonja ezzel kapcsolatos hatősági kérelmét. Álljon ki a lakók elé, magyarázza meg, miért vezette félre őket, ennyi időn keresztül. Ha pedig a szerkesztőség mégis rosszul tudta, akkor elvárjuk egy helyreigazítási cikk megjelentetését. A lap tulajdonosa, az önkormányzat pedig ebben az esetben, vizsgálatot indíthatna a szerkesztőségben, a félrevezető, ellenőrizetlen információ miatt.  

V.-a.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9718377687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása