CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Még több Németh Szilárdot Magyarországnak!" (Görbe tükör csepeli szemmel)

2024. június 18. 00:07 - csú

nemeth_szilard_foz_sorozat_keretben_kever_orban_szakacsa_es_kuktaja.png"Én  a nemzet érdekében szeretném kezdeményezni Németh Szilárd klónozását...Szigetország Mennyország, ezért kérem engedjék meg, hogy az országos eredmények sokadik kommentálása helyett Csepelre kalauzoljam önöket, a kerületbe, ami ezután már nem csak a kiváló kerékpár-márkáról, a hangulatos Kis-Duna partról, a Csepel Művekről, vagy a Művek mellett kapható óriási palacsintáról lesz híres, hanem arról is, hogy Németh Szilárd felzabálási kísérletének hála itt sikerült a Fidesznek az elmúlt évtizedek leggyengébb eredményét elérnie az önkormányzati választáson. Kösz Szilárd!"

A fenti sorokat Selmeczi Jánostól, a csepeli gyökereit vállaló Klubrádiós újságírótól idéztük. A továbbiakban többek között ezt írja:

"Csepelen a Fidesz kilépett a saját polgármesteréből; egy évtizedes barátság megszakadásán nem szívesen lovagol az ember, a történet röviden annyi, hogy a Duna-part újabb batár épületekkel való beépítése, és a kerületi vagyon magánosítása kapcsán a régi és az új kerületvezető annyira összeveszett, hogy Németh Szilárd kizáratta korábbi bajtársát a Fideszből, ezzel pedig sikerült elérnie, hogy Borbély Lénárd  kis híján 9 ezerrel több szavazatot kapott, mint öt évvel ezelőtt, 67 százalékos győzelmével pedig majdnem Észak-Koreát csinált a szigetországból.

Kösz Szilárd!

Azért az önkormányzati a kedvenc választásom, mert

itt van a legközelebb a politika az emberekhez, akik elég jól szokták tudni, hogy mi a jó nekik. Árulkodó, hogy az összellenzéki jelölt hatezerrel kevesebb szavazatot kapott, mint a szintén sima vereséget szenvedő elődje 2019-ben, az immár civil színekben induló, de értékrendjét tekintve amúgy vérfideszes polgármesterre tehát rengeteg ellenzéki szavazott.

A Fidesz jelöltje tíz százaléka pedig nem csak azért világraszóló blama, mert ennél még a 13. kerületben is jobban szerepelt a kormánypárti biztos vesztes, de azért is, mert a fővárosi Fidesz-lista a Tisza Párttal holtversenyben 27 százalékot kapott Csepelen, az EP választást pedig 34 százalékkal meg is nyerték a kerületben, tehát még a leghűségesebb kormánypártiak nagy része sem volt hajlandó a kerületet véres-hurkának tekintő Németh Szilárd, a plakátokon egyébként Orbán Viktorral együtt mosolygó jelöltjére szavazni.

Szerintem a Fideszben nem mondják olyan őszintén, hogy kösz Szilárd.

Persze nem tudjuk, hogy a szőnyeg szélére állítják-e a Karmelitában az egykori rezsibiztost Csepel teljes elvesztéséért, bár az alapítványába összepakolt vagyont aligha kell féltenie, a tanulságot nem csak neki érdemes levonnia.

Ez a tanulság valami olyasmi lehet, hogy a választók nem díjazzák sem a kavarást, sem az egyéni érdekek látványos elharapózását, hogy még a Fidesz-szavazó sem mindig Fidesz-szavazó, a jó jelölt pedig simán győzhet összefogósdi nélkül is. Ez utóbbi megtörtént egyébként több más fővárosi kerületben is, volt ahol a különcködő MSZP-s és DK-s képviselőket pakolták ki a választók a testületekből, az első kerületben úgy alakult, hogy a Fidelitas volt elnöke zavarta ki a várból egy csomó amúgy nem fideszes választó szavazatának köszönhetően a szövetségesei szerint is alkalmatlan ellenzéki polgármestert, Csepelen pedig a kormánypárt és ellenzéke is szinte teljesen eltűnt a testületből; a polgármester-jelöltjein kívül az egy kutyapárti mellett mindössze két fideszes és két összefogásos jutott be...." 

"Persze lehet, hogy a fővárost a fővárost a négyes-hatos vonalán belül képzelőknek van igazuk, azaz Csepel tényleg vidék, minket nem érdekel a pártpolitika, és arra szavazunk, akivel már voltunk együtt kocsmázni. De én azért mindenesetre, a nemzet érdekében szeretném kezdeményezni Németh Szilárd klónozását." 

Forrás: Selmeci János (Klubrádió)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr618429751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása