CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Holnap majd kiderül végre, hogy mi történt a beszürkült Kék Iskolában?

2024. szeptember 10. 00:05 - csú

a_megujult_arany_janos_volt_kek_iskola_2024-08-30_borbely_a_kep_elotereben_kerettel.jpgBorbély úr önreklámozása közben nem tudtunk meg semmit eddig arról a hivatalos önkormányzati szócsövekből, hogy mennyibe került a beszürkült egykori Kék Iskola teljes felújítása, hány elsős kezd ott tanulni, javul-e a pedagógusok helyzete - pedig ez is érdekelné a csepelieket.

Az önkormányzat hivatalos hírportálja, a csepel.hu adott tájékoztatást az Arany János Általános Iskola teljes körű felújítását követő, szeptember 1-i, vasárnap délutáni avató ünnepségről, amely egyben tanévnyitó is volt. Több téma viszont hiányzott az ismertetőből. Nem kötötték az érdeklódók orrára. Talán majd a holnap megjelenő Csepeli Hírmondóból néhány információmorzsával gazdagabbak leszünk.

Eddig például eltitkolták, hogy

hány elsős kezdte az újjáépített iskolában az első osztályt, illetve mennyi a tanulók összlétszáma? Milyen a tanítók, tanárok helyzete, hányan tanítják majd a felvett diákokat, van-e tanárhiány? Milyen a tantestület helyzete, hangulata az igazgató augusztus elején, azonnali hatállyal történt leváltása után? Vajon egyedül csak Borbély Lénárd beszélt, köszöntött, koszorúzott?

Mindez kimaradt az írásokból. Cserébe olvashattuk, hogy felszentelték az újjáépített iskolát, s Borbély úr „Felolvasta a távozó igazgató asszony rövid levelét, amelyben Morovikné Fülöp Csilla szeretetteljes új tanévet kívánt a megszépített iskolának, ahol a gyerek a legfőbb érték.” https://csepel.hu/#/news/tanevnyito-a-felujitott-arany-janos-altalanos-iskolaban 

    A cikkekben ugyanakkor bőven volt hír arról, hogy Borbély úr mit mondott, fb oldalán a külön nyilatkozata is megjelent, amiben részletesen ismertette, immár sokadszorra, az önkormányzat iskolafelújítási munkásságát. Ez egyetlen önkormányzati írásból sem maradt ki. Hiába’, az ismétlés nem csak a tudás anyja, de a kampány egyik legfontosabb alapelve is.

Viszont nem tudtunk meg semmit arról, hogy mennyibe került az intézmény teljes felújítása, pedig ez is érdekelné a csepelieket. Arra a korábbi, a blogunkon is ismertetett kritikára sem kaptunk választ, hogy miért lett szűrke, a hosszú éveken át Kék Általános Iskola épülete?

    Örülve az iskola felújításának, sok sikert kívánunk az új tanévben, új igazgatóval induló tantestületnek, annak a többszáz általános iskolásnak, aki új reményekkel kezdi a tanévet.

e.-s.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8018487103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása