CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

K E G Y E L M E S E K

2024. június 23. 00:03 - csú

novak_katalin_es_balog_zoltan.jpgNovák Katalinnak lett volna lehetősége igazat mondani. Nem Fidesz-lifegőként utazgatni a világban Balog Zoltán hitehagyó püspökkel, mindkettejük érzékelését a romlásig torzítva. Kisétálnának a bűnből egy lemondással? Az állampolgár megteheti ezt? Novák sem sétálhat sehová, amíg nem mond igazat. Addig illetéktelen behatoló lesz az államfői rezidencián.

Kutya nehéz úgy tisztelni az államot, ha nem ad okot rá. Ez esetben nem is kell tisztelni. A tiszteletre méltóság nem játék a szavakkal. A legfőbb közjogi méltóság tiszteletre méltósága főként nem játék a szavakkal. A szavakkal se játék. És a magyarokkal sem.

Novák Katalin elvesztette a tiszteletre méltóságát mint államfő. Letehetné ezt a terhet, és élhetné az életét állampolgárként, szurkolhatna a családjával Stuttgartban, de erre több szempontból is képtelen. Részben

önhibáján kívül az, hiszen olyan kiváltságokat fizetünk neki (Európa legszegényebb nemzeteként méltatlanul sokat, nagyot, sokáig), amelyek érdemtelenek.

Egy jó államban a bukott elnök visszafizetné a javadalmazásának egy részét, és nem várna, kérne, fogadna el továbbiakat. A jogszabályt, igaz, nem ő hozza, de alkalmazza. Elfogadja. Pedig a bűne nem ért véget a lemondásával, vagy (az orbáni illiberalizmus lényegeként) a lemondatásával, bár a kettő véletlenül azonossá vált, azon ritka zsákutcás helyzetként a NER-ben, amikor nem lehet kidumálni, kikommunikálni a dolgot.

Nincs az a plakátmennyiség, ami mentené a menthetetlent: a bántalmazó, a gondoskodást elmulasztó, a felelősségét nem vállaló állam ősbűnét, miszerint éhbéren tartott gyermekvédelem címén prostituáltakat és hajléktalanokat gyárt a jövőnek, kiszolgáltatottakat a pedofiloknak, de azért Sorostól megvédi őket. Mondom, ősbűn, elszámolás alkalmasint.

Nováknak lett volna lehetősége igazat mondani. Nem Fidesz-lifegőként utazgatni a világban Balog Zoltán hitehagyó püspökkel, mindkettejük érzékelését a romlásig torzítva. Miközben se Novák, se Balog sorsa nem tényező, ahogy nem tényező a Fidesz-mentegető magatartásuk sem. Kisétálnának a bűnből egy lemondással? Az állampolgár megteheti ezt? Novák sem sétálhat sehová, amíg nem mond igazat. Addig illetéktelen behatoló lesz az államfői rezidencián. Sulyok Tamás pedig egyet tehet, felszólítja a távozásra. És ő sem költözik, amíg nem lesz méltó a tiszteletre. Előbb a munka, aztán a szórakozás.

Forrás: Balassa Tamás (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr7318433433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása