CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A pofátlanság teteje

2024. augusztus 03. 00:04 - csú

orban_viktor_pocak.pngOrbán Viktor felgyűrte az ingujját, belepökött a tenyerébe, és alaposan megemelte a miniszterei fizetését. A mezei tárcavezetők (plusz 14 százalék) 3,5 millió, a versenyszférából érkezett topmenedzserek (Nagy és Lantos) 6,3 milliót guríthatnak haza havonta (plusz 27 százalék). Orbán megemelte magát is rendesen, de már korábban, most 6,5 millió üti a különös politikai ketrecharcban kérgesedett tenyerét neki. A hivatali dolgozók bérére viszont stopot rendeltek el. Így szép kerek a Fidesz-rendszer és az Orbán-világ Magyarországon

Pénzüknél vannak tehát a kormánytagok, és már ez is valami. Elvégre nagyot alkottak, egymás után többször összehozták az Európa-bajnok inflációt. Adósságszolgálatban is horribilisat mennek: a mintegy 4000 milliárd forintos idei hiány háromnegyedét a kamatok teszik ki, és ebben még nincs benne a suttyomban felvett egymilliárd eurós kínai hitel ára.

(Vetem közbe gyorsan: ha fizetett Soros-ügynök volnék idegenbérenc-szakirányon, amire volna igény rendesen, akkor

a számok szebben mutatnának, kedves furcsán bekötött fideszes matekzsenántok? Tudom-tudom, Orbán fénylő csillaga nélkül nem látnánk a transzvesztita afrikaiak által üldözött fehér heteró keresztény óvodásokat szerte a magyar ugaron.)

Ez van, bár szeretni nem kell. Aki mégis odavan érte, annak figyelmébe ajánlom a Fidesz 2010-es arcberendezését, amivel előgyötörte a mondatot: „a kétmillió forint feletti jövedelmeket meg kellene adóztatni” (Lázár János), hogy elkerüljék a „balliberálisok által fizetett pofátlan végkielégítéseket”. Mert „nem jogállam az, ahol az országot eladósító politikai és gazdasági vezetőket több tíz- vagy százmilliós végkielégítésekkel honorálják”. (Szijjártó Péter.)

A végkielégítésekre kivetett különadót a Fidesz legott eltörölte, amint hatalomra jutott, így Orbán ma cirka 40 millióból köthetne útilaput a csimmájára. Kormánya komplett venezuelai kivándorlása belekerülne vagy egymilliárdba. De nincs jó üzlet befektetés nélkül.

Forrás: Balassa Tamás (Népszava)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6818459183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása