CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli pusztító pavilontűz után: gyors, hatékony segítséget a károsult családoknak! Nyílt levél

2012. február 01. 17:05 - csú

A Csepel újság értesülése szerint Szenteczky János szocialista önkormányzati képviselő a Szent Imre téren történt hétfői pavilontűz károsultjainak érdekében nyílt levelet küldött Németh Szilárd XXI. kerületi fideszes polgármesternek. A következőkben Szenteczky János levelét közöljük változtatás nélkül:

Tisztelt Polgármester Úr!

Ahogyan bizonyára Önt is, úgy engem is megdöbbentett a Szent Imre téri pavilonsort megsemmisítő hétfő hajnali tűz! A helyszínen járva és a károsultakkal beszélve elkeserítő érzés volt azzal szembesülni, hogy csepeli családok egzisztenciáját sodorta veszélybe, emberi sorsokat tett kilátástalanná néhány óra alatt a tűz pusztítása.

Az első sokk után, a romok eltakarítása mellett nekünk azon kell gondolkodnunk, hogy milyen módon tudunk a leghamarabb és a leghatékonyabban segítséget nyújtani a bajba jutott családokon!

Ha megengedi, ez utóbbira tennék jelen levelemmel javaslatot!

Ahogyan Ön is tudja, a kerületben számos önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiség áll üresen. Azon túl, hogy ezekből a helyiségekből nincs bevétele az önkormányzatnak, még az üresen tartás költségei is a közpénzt emésztik.

A javaslatom az, hogy ezeket az üres helyiségeket használjuk fel a segítségnyújtásra és kérem Önt kezdeményezzen tárgyalást a pavilonsor minden károsultjával a csepeli vagyonkezelő munkatársai közreműködésével.

A rendkívüli esemény rendkívüli eljárásért kiállt. Ezért azt javaslom, hogy az üres helyiségeket azoknak a károsultaknak, akik ezt igénylik pályáztatás nélkül biztosítsa az önkormányzat egy meghatározott (minimum 1 év) időre. Javaslom továbbá, hogy a bérbeadás feltételeit is a rendkívüli helyzethez kell igazítani, ezért se bérleti jog megváltást, se kaució megfizetését ne írjuk elő azoknak, akik élnének ezzel a lehetőséggel. Sőt, a bérleti díjat is úgy kell megállapítanunk, hogy azzal is érzékeltetjük: a csepeli városvezetés senkit nem hagy magára, aki bajba kerül.

Tisztelt Polgármester Úr!

Tudom, hogy a javaslataim számos előkészítést, tárgyalást, döntéshozatalt, talán még helyi rendelet-módosítást is kíván! Egyéni képviselőként erre nekem is lehetőségem volna, azonban most az idő nagyon fontos tényező. Ezért kérem meg Önt, hogy fontolja meg a javaslataimat és ha azokat elfogadhatónak találja, az önkormányzat apparátusát felhasználva nagyon rövid időn belül tudunk valóban hathatós segítséget nyújtani. Szeretném továbbá biztosítani Önt, hogy minden, az üggyel kapcsolatos döntés meghozatalát az MSZP csepeli frakciója támogat, illetve az előkészítésben kész részt venni!

Budapest, 2012. február 1.

Javaslatom elfogadásában bízva tisztelettel:

Szenteczky János

önkormányzati képviselő

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr594044272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása