CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Második világháborús lövedéket találtak Csepelen, a Meggyfa utcában

2012. augusztus 16. 18:53 - csú

Meggyfa gránát.PNGMásodik világháborús tüzérségi lövedéket találtak csütörtökön  Csepelen. A tűzszerészek megkezdték a környék kiürítését - közölte ma délután  az MTI-vel a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs tisztje.  Várkonyi Melinda elmondta: a Meggyfa utca 22. szám alatti ingatlannál szennyvízvezeték fektetése közben egy 152 milliméteres repeszgránátot találtak. A gránát kilőtt állapotban volt, gyújtószerkezete sérült, ezért a helyszínen kellett kiszerelni. A gyújtószerkezetet az önkormányzat által kijelölt helyen robbantják fel, a robbanótestet a tűzszerészek elszállítják, és később semmisítik meg.

A korábban 100-150 méteres sugarú körben elrendelt területi lezárást nem sokkal négy óra előtt feloldották, a kiköltöztetett mintegy 30-50 ember visszatérhet otthonába – közölte Várkonyi Melinda. (MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr984716246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása