CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Álcázott vígalmi negyed épül ki Csepelen, a Kis-Duna partján?

2017. július 20. 05:59 - csú

Tudnak erről a királymajoriak és a királyerdeiek? Ezt lenyelik a zöldek?

dagi_csarda_fideszes_tablaval-777_2.pngA volt Dagi csárda. Csak úgy röpködnek körülötte a csepeli önkormányzat millióicsucs-2-777_1.pngDagi, sőt egyre dagadó botrány Németh Szilárd birkózószövetségi elnök (+ Fidesz alelnök, + listás képviselő, + stb) körül a lakására  bejegyzett alapítványhoz röpködő (vándorló) állami több ezer millió forint miatt

Hol vannak most a Duna-parti zöldek? Vagy ők erről álmodtak? Vagy elhiszik, hogy Németh Szilárd egyik rögeszméje, a csepeli birkózóipari beruházás eredményeként nem csökken a zöldfelület nagysága, nem vágnak ki egyetlen fát sem? Elhiszik, hogy az Ifjúsági Tábor „1336 m2-es udvarára” elfér az oda tervezett 2,2 ezer négyzetméteres alapterületű birkózócsarnok és a nagy álomhoz szükséges többi létesítmény, továbbá a  parkolórendszer? A Dagi csárda megdicsőüléséről még nem is beszéltünk (de fogunk). Vagy azt gondolják, hogy mindez nem növeli a Hollandi út  közlekedési, környezetvédelmi feszültségeit? Még mindig hiszik, hogy az egész fejlesztést, a Gubacsi híd tervezett felújítását, a szigetszentmiklósiak folyamatosan növekvő autós forgalmát, nem követi a Hollandi út „rávezetése” a Gubacsi hídra, ami csökkenteni fogja a városközpont közlekedési terheit, de tovább növeli majd az ott lakók terheit?

Hol vannak most a tíz éve,

2007-ben tüntetést szervező csepeli zöldek? Pontosabban a Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület, amelynek vezetői és tagjai akkor aláírásokat gyűjtöttek, fórumokat szerveztek, tiltakozó autós felvonulást tartottak, testületi ülésen tiltakoztak a Kis-Dunapartra tervezett lakópark megépítése ellen. Állítólag az ülésen hozzászóló képviselőjük még meg is rágalmazta Csepel akkori főépítészét, amiért később bocsánatot kellett kérnie. A Fidesz viszont állást adott neki: ágazatvezető lett a 2010 utáni fideszes önkormányzat polgármesteri hivatalában, később még feljebb lépett: valamelyik minisztériumba került.

Hol vannak most a kis-dunaparti zöldek? Mert lakóparkot ugyan nem épít a Fidesz, de lesz helyette más. Idézem az mno.hu-t:

 „Németh (Szilárd, fideszes képviselő, birkózó szövetségi elnök, szerzői megj.)  impozáns terveket mutatott be, hogyan is fog kinézni a Kozma István Birkózó Akadémia. A több szintes, a 2,2 ezer négyzetméteres alapterületű épületben lesz birkózócsarnok, konditerem, 120 fős konferenciaközpont, 5 buszparkoló, továbbá megépítik a Hírességek Csarnokát, a sportolók elszállásolására pedig egy háromcsillagos hotelt. Németh szerint mindez 4-4,5 milliárd forintba fog kerülni a végén.” (!!!- szerzői felkiáltójelek)

https://mno.hu/belfold/nemeth-szilard-nem-is-erti-kinek-mi-baja-a-birkozocsarnokaval-2401347

Ami kimaradt a nem éppen egyértelmű felsorolásból: 130 fős kollégium is lesz, illetve lesznek kiegészítő(?) fejlesztések is, az edzésekhez és a tanulmányokhoz. Az „500 férőhelyes lelátóval” rendelkező birkózócsarnok „háromszintes (!) létesítmény” lesz, alkalmas lesz kézilabda mérkőzésre, tollaslabda és  vívás versenyekre, de 1000 fős rendezvény lebonyolítására is.

Hol vannak most a Kis-Duna-parti zöldek? Mert még nincs vége a Hollandi úti fejlesztéseknek. Feljebb, a királymajori lakóteleppel szemben felújítják a Dagi csárdát, azaz a Bajnokok Klubját. A fejlesztés érdekében 240 milliós tőkeemelést hajtottak végre a Csepeli Városgazda Zrt.-nél. Korszerű étterem, négycsillagos vendégház, parkolórendszer épül rövidesen a területen, önkormányzati fenntartásban, bérleti hasznosítással.

Hol vannak most a dunaparti zöldek? Vagy ők erről álmodtak? Vagy elhiszik, hogy a beruházások eredményeként nem csökken a zöldfelület nagysága, nem vágnak ki egyetlen fát sem? Elhiszik, hogy az Ifjúsági Tábor „1336 m2-es udvarára” elfér az oda tervezett 2,2 ezer négyzetméteres alapterületű birkózócsarnok és a nagy álomhoz szükséges többi létesítmény a szükséges parkolórendszer? Vagy azt gondolják, hogy mindez nem növeli a Hollandi út  közlekedési, környezetvédelmi feszültségeit? Még mindig hiszik, hogy az egész fejlesztést, a Gubacsi híd tervezett felújítását, a szigetszentmiklósiak folyamatosan növekvő autós forgalmát, nem követi a Hollandi út „rávezetése” a Gubacsi hídra, ami csökkenteni fogja a városközpont közlekedési terheit, de tovább növeli majd az ott lakók terheit?

Hol vannak most a tiltakozó Hölgyek és Urak? Talán mindezzel meg vannak elégedve? Nem gondolják, hogy ezek a fejlesztések továbbiakat generálnak majd, s oda lesz a 10 éve még védett nyugalmuk? Nem veszik észre, hogy 4-5 év múlva nem egy lakópark, hanem egy sport-és szórakoztatóközpont másik oldalán fognak élni, egyre növekvő és elviselhetetlenebb forgalommal, emberi feszültségekkel? Tényleg ezt akarták? Ezt akarták, amikor felültek a fideszesekkel erre a politikai ördögszekérre?

Végül már csak egy kérdésem van, s ez nemcsak a zöldekhez szól. Ki fogja mindezt megépíteni (két milliárdot adott az állam, de már 4,5 milliárdnál tartanak a várható költségek), fenntartani, működtetni, felújítani? Az önkormányzatnak nem lesz rá elegendő pénze, ráadásul nem önkormányzati feladat. Az állam? Nem állami feladat. A birkózószövetség, amely a Németh Szilárd által létrehozott magánalapítványra bízta az egészet? Valóban „Németh Szilárd magánügye lesz a kétmilliárdos birkózóálom”? http://24.hu/kozelet/2017/05/26/nemeth-szilard-maganugye-lesz-a-ketmilliardos-birkozoalom/ Számomra a válasz egyértelmű: a csepeliek, köztük a kis-dunaparti zöldek fizetik majd meg mindennek az árát. Nem csak anyagiakban.  

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3212675527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása