CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dobák István: Az ember esze megáll, hogy kábítják, ijesztgetik, félrevezetik a csepelieket

2018. január 30. 05:59 - csú

dobak_pista_facebook_nyito.PNGDobák István, a csepeli szocialisták önkormányzati képviselője részletes, érdekes és figyelemre méltó tudósítást készített a képviselő-testület üléséről. Most ezt ajánljuk olvasóink figyelmébe:

ÜLÉSEZETT A CSEPELI KÉPVISELŐ TESTÜLET, MEGTÁRGYALTUK A NEM LÉTEZŐ SOROS -TERVET /Képviselő Testület ülése, egy ellenzéki szemével/

A Testület ülése 2018.január 24-én, szerdán Balczó András minden idők legnagyobb öttusázójának köszöntésével kezdődött. A 21 fős testületből Borka Szász Tamás kivételével mindenki jelen volt. Napirendek elfogadása előtt, elmondtam, hogy előterjesztések több mint a felét nem kaptuk meg időben.

Polgármesterünk sajátos SZMSZ „ismerete” szerint az utolsó bizottsági üléséig kell megérkezni a tárgyalandó előterjesztéseknek. Egyszerűen nem tudja megérteni azt az apró hiátust, hogyha az ülésre érkezve kapjuk, meg az előterjesztéseket nem tudjuk elolvasni, nem tudunk felkészülni, hozzászólni, pláne jól dönteni.

A napirendek elfogadása után, Horváth Gyula/DK./ a gyermek fogászat, 18 milliós támogatási összegét és a pénz hollétét tudakolta, majd a Vénusz utcai szemészeti rendelő érthetetlen bezárását kérte számon a vezetéstől.

Majd a kerületi választási bizottság tagjairól döntöttünk, sajnos politikailag egyoldalú, „Fidesz közeli” bizottság lesz ismét az országgyűlési választásnál.

Tárgyalásra került a kerületi önkormányzati tulajdonú utak 4,5 milliárd forint értékű fejlesztési program, amit egyhangúan mindenki megszavazott. A következő napirendnél Takács Mónika/MSZP/a közterület használatáról kérdezett, egy használt könyvárusítás kapcsán.

Aztán jött az est kiemelkedő és egyben számomra érthetetlenül kötelező napirendje „Védjük meg településünket védjük meg hazánkat” elnevezésű felhívás.

Kérdések lehetőségét kihasználva, mivel az anyag megértéséhez feltétlenül szükségesnek véltem és sem az anyagban sem mellékletekben nem találtam kértem, hogy a szervezési Iroda másolja le, a SOROS-TERVET osszuk ki, hogy ez az egész előterjesztés érthetővé váljon, annak is, aki

évek múltán ezt elolvassa. Utánam Pákozdi József/Jobbik/ képviselőtársam feltette a kérdését, hogy ezzel az előterjesztéssel kit akarnak becsapni.

Horváth Gyula/DK/ utalt arra, hogy itt mi különböző embercsoportokat képviselünk, értelmes előterjesztések, komoly viták kellenének a jó döntéshez, nem ilyen. Ebben az anyagban hisztérikus dolgokat lehet olvasni, néhány ember beteges gondolkodása jelenik meg, üldözési mániája, gyűlölködése.

Szenteczky János /MSZP/képviselő társam kérdésével utalt arra az ellentmondásra, hogy közben brüsszeli Fideszes képviselők elfogadták, megszavazták a menekültekkel foglalkozó civil szervezetek uniós segítését. Polgármesterünkhöz azonban még nem jutott el ez a hír. Az én második kérdésem az volt, hogy van-e tudomásunk csepeli bevándorlással foglalkozó civil szervezetekről, azok működéséről, számáról.

Kérdéseinkre nem nagyon kaptunk választ a polgármestertől, csak nagy általánosságban, konkrét kérdéseinkre egyáltalán nem. Ezután a hozzászólások következtek. Hozzászólásomban emlékeztettem a polgármester urat, hogy nem mi nem gondoltuk át ezt az egészet, hanem Ők, mert SOROS-TERV egy szemen szedett hazugság, egy olyan teória, ami nem létezik. 2015-ben Soros György írt egy elgondolást, egy cikket, amire ráfogták, hogy na, ez lesz a SOROS-TERV. Azóta a menekült válságról Európában és a világban még legalább három, négyezer ember írt különböző cikkeket, szakértők, mérnökök, gondolkodók, újságírók, maga Soros György is. De azokról, már nem írtak. Soros György személye, neve ismert, jól hangzó, kiválóan lehet ellene gerjeszteni az indulatot. Ezt aztán „jó érzékkel felkapták”, azóta minden nap, szinte minden órában róla szólnak a hírek, hogy Soros György le akarja bontani a kerítést.

Az ember esze megáll, hogy kábítják, ijesztgetik, félrevezetik, az embereket. Jeleztem, hogy nem hiszem, hogy a csepeli emberek, és a magyar emberek többsége elhiszi ezt. Amit az Ön és egyik polgármester társa, Szita Károly javasol, nekünk irt csatlakozásra történő felhívásában. Mi ezt nem tudjuk elfogadni, mert nem értünk vele egyet. Én már elég idős vagyok, nem is hiszek a mesékben. A személytelen gombnyomogatás helyett, név szerinti szavazást kértem, hogy majd később az unokáink is lássák, olvassák, mekkora hülyeséget terjesztettek a csepeli képviselő testület elé! 

Dr. Tenk András/LMP/ egy egész történelmi áttekintést, gondolatsort fogalmazott a nemzetközi menekültkérdésről az általuk használt útvonalaikról, Sorosról, akinek az egészet a nyakába varrják. Horváth Gyula/DK./ európai értékekről és a menekültek pápa által javasolt keresztény országhoz méltó, egyértelmű segítésének reményeiről beszélt. Javasolta, ne tárgyaljuk, vegyük le az előterjesztést a napirendről. Nyolc igen, 12 nem szavazattal napirenden maradt az anyag. Takács Mónika/MSZP/ számára ez a napirend egyértelműen kampányt szolgálja, bejelentette tartózkodni fog. Polgármester úr megkérdezte a nem képviselő tagokat is, hogy hozzászól-e valaki, az anyaghoz. A jelenlévő országgyűlési képviselő Bangóné Borbély Ildikó bár hozzászólásra készült, de mivel „menekült és mindenben szakértőnk” Németh Szilárd jelenlétével nem tisztelte meg az ülést így nem volt lehetősége, egy vele folytatott vitára. Közben Horváth Gyula/DK./ elhagyta a termet, előtte Hudák János/Párbeszéd/ is kimentette magát, így ők nem szavaztak.

Polgármester úr válaszában majdnem hibátlanul felmondta a sokszor hangoztatott és ismert Fideszes „érvanyagot”, amit minden nap hallunk, unós untalan, nem terhelném evvel az olvasót, majd szavazást rendelt el. .

dobak_istvan.PNGA szavazás a történelmi hűség kedvéért:

13 igennel, egy nemmel Dobák István/MSZP/ és négy tartózkodással Takács Mónika /MSZP/Szenteczky János/MSZP/ Takács Krisztián/MSZP/ Dr. Tenk András/LMP/ került elfogadásra.

A Fidesz-KDNP frakció tagjai természetesen mindannyian elfogadták a felülről diktált, kötelező napirendet, bár egyetlen támogató hozzászólást sem hallottunk tőlük, de így is sikerült nekik „megvédeni településünket fenyegető jelentős és tömeges betelepítéstől”! .

Ezután a hosszú és kimerítő vita után, gyorsan „pörögtek” az előterjesztések.

Az önkormányzat hatáskörében tartozó anyagokat fogadtunk el, majd zárt ülésen szociális kérdésekben döntött a testület. 

Forrás: Dobák István Facebook-oldala

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3013615253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása