CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leleplezés: megszűnhet a nyugdíjasok szociális ellátása?

2011. május 20. 13:28 - Szerkesztő73

 Megdöbbentő és leleplező értesülést közölt - fideszes forrásokra és a Magyar Nemzet című napilapra hivatkozva -  ma reggel az OrientPress, a közigazgatás hírszolgáltatója:

"Annak az 57 év alatti munkaképes nyugdíjasnak, aki nem fogadja el a neki felajánlott munkát, felére csökkenthető a – nyugdíjat felváltó – szociális ellátása a jövőben. Aki pedig a második lehetőséget is visszautasítja, annak megszüntetnék az ellátását – ezt is felveti az az áprilisban készült előterjesztés, amely a korhatár előtti és szolgálati nyugdíjak rendszerének átalakítását tartalmazza.

A tervek annak ellenére rímelnek a Lázár–Balsai-féle alkotmánymódosító javaslatra, hogy a kormányzat korábban csak vitaanyagnak minősítette a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumot. Nem mondhatunk le annak az embernek a munkájáról, akinek fizikai képessége és egészsége engedi – szögezte le Lázár János még hétfőn a parlamentben.

A Fidesz frakcióvezetője – Balsai Istvánnal közösen – pontosan egy hete nyújtotta be azt az alkotmánymódosító javaslatot, amely a korhatár előtti nyugdíjak rendszerének átalakítását célozza. Az előterjesztésről szóló vitában a kormánypárti képviselők azóta többször is hangsúlyozták: a tervezett módosítások lényege, hogy az 57 éven felülieknek garantálják a nyugdíjat, míg az annál fiatalabb munkaképes személyeknek, továbbá a rendvédelmiek kötelékébe tartozóknak vissza kell térniük a munka világába. A hogyanról, azaz a részletekről azonban eddig nem szivárgott ki semmilyen konkrétum..."

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr642919186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása