CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

VISSZAVONVA

2011. szeptember 22. 22:39 - Anzágo

A szerdai Fővárosi Közgyűlésen visszavonták Kertész Ákos díszpolgári címét és Gergényi Péter kitüntetését. Megdöbbentő, de nem váratlan lépés. Az elmúlt időszakban a Fidesz megpróbálja a múltat végkép eltörölni. Úgy, mint az általa gyűlölt, de követett elődei ezt tették. Csupán úgy Fideszesen, azaz még agresszívebben, még dölyfösebben!
– írja legújabb cikkében Horváth Gyula, Csepel korábbi szocialista alpolgármestere, aki több éven át a Fővárosi Közgyűlésben képviselte a csepelieket. Írását így folytatja:

Ezzel az intézkedéssel az eddig mindenki által tiszteletben tartott állapotot változtatták meg. Azt ugyanis, hogy a kitüntetetteket visszamenőleg nem háborgatjuk. Igaz, a főváros fennállása óta olyan állapot még nem volt, hogy a Fidesz alkotott volna többséget. Most ebben is, a címerben is, a névváltoztatásokban is, meg a zászlóban is forradalmi újítást eszközölt. Úgy mintha örökre bebetonozta volna magát ebbe a státusba. Arroganciája arra is utal, hogy valójában így is érzi!

Valakinek szólni kéne már nekik, hogy ébredjenek fel.

Nem megy, mert nem mehet ez így tovább!
Tudom, hogy titokban abban reménykednek, hogy amikor elveszítik a hatalmat megint a kisóvodás szerepét fogják eljátszani. Azt, hogy állandóan rugdossa, csípi, üti erősebb társait, és amikor azok megunják és fellökik, krokodilkönnyeket hullajtva és ordítva rohan az óvó nénihez, hogy bántják őt.
Megalakulása óta ezt a taktikát követte!
Bejött neki akkor is, amikor liberális zászló alatt tette és bejött konzervatívként is.
Azt remélem, hogy ezzel be is fejeződött a siker szériája.
A konkrét személyek konkrét viselkedésének elemzését nem kívánom elvégezni. Többek közt azért sem, mert nem hiszem, hogy a kitüntetett öt évvel későbbi megítélésének és párt ideológiának kéne visszamenőlegesen szerepet játszani a bírálatban.
Arra viszont jól emlékszem, hogy a 2006-os évben, mikor a Budapesti Rendőr Főkapitányság vezetője Gergényi Péter beszámolt a tevékenységéről a Közgyűlésnek, már nekem gyomorforgató volt az a hajbókolás, amit a Fideszes képviselőtársaim tettek. Ha módjukban állt volna, akkor nem, hogy kitüntetést, de glóriát is adtak volna a főkapitánynak.

Az egyik Nyugat dunántúli bank becsület kasszával ellátott víz automatát helyezett ki Budapest frekventált részein. Az automata három hete üzemel és elemezték az eredményt. Nem érte el a negyven százalékot azoknak az aránya, akik a becsület kasszába pénzt helyeztek, miután elfogyasztották a vizet. A helyzetet rontja, hogy a bank a sajtón keresztül és kirakott tájékoztató táblákon ismertetett, hogy a befolyt összegből rászorult, elesett embereket kíván segíteni.
De ha a BKV helyzetét nézem az is elkeserítő. A metró lejárójába ellenőrök sorfalát kell kivezényelni, a felszíni járatokon meg ellenőrző különítményeseket kell alkalmazni, hogy rákényszerítsék az utasokat, hogy azért a szolgáltatásért, amit igénybe vesznek, fizetni kell.
Milyen morál uralkodik itt?
Nincs ebben a társadalomban erkölcsi válság?
Van olyan józanul gondolkodó, komoly ember, aki azt hiszi, hogy az a hibás, aki ezt kimondja?
A régi módszer jelen kori alkalmazásának tipikus esetét látjuk Budapesten és az országban.
A rossz hír hozóját megölik!


2011-09-22.
Horváth Gyula
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr233247271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása