CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Elhunyt Benkő Viktorné, a Csepelért-díj kitüntetettje, a Munkáspárt volt tagja

2011. november 13. 10:31 - Szerkesztő73

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Benkő Viktorné (született Krug Ilona) október 25-én elhunyt. A hírt a csepel.hu közölte, amely beszámolt arról is, hogy a volt képviselőt a Csepeli Önkormányzat a saját halottjának tekinti.

Benkő Viktorné a rendszerváltás után, 1990. szeptemberétől kezdve volt az önkormányzat munkáspárti képviselője. Több éven át elnökként a testület szociális és egészségügyi bizottságát vezette. Sok évtizedes pedagógusi, köztisztviselői és közéleti munkája során mindig a csepeliek érdekét és különösen a szegények, a hátrányos helyzetű családok érdekének képviseletét tartotta a legfontosabbnak. Akinek csak tudott, segített, sokszor erején felül is. Személyiségét, munkáját a kerület lakói tisztelték, becsülték, szerették. Sokak kedvelt Ilonka nénije 2004-ben megromlott egészségi állapota miatt mondott le mandátumáról.

Benkő Viktorné mint pedagógus 10 évig tanított Csepelen, majd a Művelésügyi Minisztériumban a pedagógusképző osztályon dolgozott 16 évig. Csepelen 14 évig volt a Munkáspárt önkormányzati képviselője. Kezdeményezője volt Csepelen a csontritkulás-mérés, a rákszűrés és több gyermekszakrendelés bevezetésének. Szorgalmazta a reuma-szakrendelés problémáinak megoldását. A csepeliek jobb egészségügyi ellátásért, az igazságosabb szociális ellátásért dolgozott. Kiemelkedően fontosnak tartotta új önkormányzati szociális bérlakások építését. Életútjáért, munkájáért 2002-ben Csepelért díjjal tüntették ki.

Benkő Viktorné  hamvasztás utáni búcsúztatása november 28-án, hétfőn 13 órakor lesz a Fiumei úti temető szóróparcellájában.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr243374007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása