CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hatalmas tömeg készülődik az Operaházhoz, Orbánék ellen

2012. január 02. 00:41 - csú

 

A LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTSON IDE!

Tízezres tiltakozó tömeget várnak civil szervezetek és demokratikus pártok ma az Operaház elé, ahol a kormány gálaesten ünnnepli az új alaptörvény 2012. január 1-i életbe lépését, 13 millió forintból.

A közös ellenzéki megmozduláson provokációra is számítani lehet, mert a neonáci harcunk.com ellentüntetést szervez. Kérdés, hogy a rendőrség miként fog viszonyulni ehhez a megmozduláshoz, hiszen két tüntetést egy helyre nem engedélyeznek. Az újév második estéjén, 20 órakor kezdődő kormány-rendezvényre állami vezetőket, közéleti szereplőket, valamint operarajongókat hívott meg az Operaház.  A rendezvény 13 millió forintos költségét az állam biztosítja. Műsorát  a Duna TV élőben sugározza.

Egyeztetések után Közös rendezvényt tartanak civil szervezetek és demokratikus pártok január 2-án az Andrássy úton Lesz még Magyar Köztársaság címmel. A szervezők este 18.30 órára, az Andrássy útra, a Hajós utca, Oktogon által határolt területre várják az érdeklődőket. A tüntetést Székely Tamás (társelnök – Magyar Szolidaritás Mozgalom) és Kopiás Attila Steve (szóvivő – Börtön Helyett Lakhatást) magánszemélyként jelentették be közösen. A szervezők nevében csak egyetlen civil szónok lép emelvényre, s rajta kívül csak civil közéleti személyek kapnak megszólalási lehetőséget. A 168 óra cikke ITT folytatódik. 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr993512523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása