CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Törvénysértés megszüntetését, csepeli közalkalmazottak védelmét szolgáló ellenzéki kezdeményezés

2012. augusztus 01. 10:31 - csú

Kérdőjeles-2.jpgRendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze ma délután öt órára a XXI. kerület polgármestere. Németh Szilárd nyilván nem tehetett mást, mert a meghívó szerinti egyetlen napirend előterjesztője, Borka-Szász Tamás (Demokratikus Koalíció) kínosan ügyelt a szabályok betartására. A polgármesternek ezért – most még – ÖSSZE KELLETT HÍVNIA a tanácskozást abban a hivatalban, amelyben ma már nem dolgoztak a köztisztviselők. A képviselők a tervezet szerint a Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézménnyel kapcsolatos testületi határozatok módosítására vonatkozó javaslatot tárgyalnák meg. A javaslat támogatói a június 28-i törvénysértő, az intézményt felszámoló döntés visszavonását, és az onnan kirúgott, 30-40 éve ott dolgozó, magasan képzett közalkalmazottak további foglalkoztatását szeretnék elérni a csepeli közoktatás színvonalának megőrzése érdekében.

Az általunk használt feltételes mód indokolt. Ha ugyanis a kétharmados arányára oly gyakran hivatkozó Fidesz-frakció nem megy el a délután ötkor kezdődő tanácskozásra, akkor meg sem tartják a képviselő-testületi ülést. Ha mégis, akkor kevés az esélye annak, hogy belássák törvénysértésüket, amit nem először követtek el. A csepeli művelődési intézmény-hálózat szétverésénél a XXI. kerületi fideszes testületet a fideszes irányítású fővárosi kormányhivatal figyelmezette a törvénysértésre, de mint láttuk, látjuk, semmi sem változott. Sajnos, most is jó esély van a fentiekben vázolt lehetőségek teljesülésére. A Csepel újság szerkesztősége örülne, ha tévedne, és ma vagy holnap az ellenzéki javaslat elfogadásáról, és a júniusban „kivégzett” Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény feltámadásáról számolhatna be.

L U X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr204690153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása