CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz átverte a diákokat is, óriási a felháborodás, hétfőn tüntetés lesz

2013. február 09. 06:59 - csú

"A röghöz kötés helyett ezt a videót kéne alkotmányba foglalni. Íme a diákok hat pontja, aminek nem teljesülése miatt hétfőn újra utcára megyünk. Nézd végig, oszd meg, tarts velünk, hívd meg a barátaidat!"- olvasható a Hallgatói Hálózat (HaHa) facebook oldalán

Tegnap este  robbant a bomba: majdnem az összes kormánypárti képviselő aláírása szerepel a péntek délután benyújtott alkotmánymódosításon, amelyben a már ismert változtatásokon túl a főiskolát, egyetemet végzett diákok röghöz kötés lehetőségét, valamint az egyetemi autonómia korlátozását is beleteszik a törvénybe. A diákszervezetek körében óriási felháborodást váltott ki a hír. A hétfőre tervezett demonstrációk újabb lökést kaptak. Változatlanul a röghöz kötés eltörlését, a 240 pontos felvételi ponthatár visszaállítását, a felsőoktatási keretszámok módosítását követeli a Hallgatói Hálózat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr255070368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása