CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Önkénteseket keresnek Ráckevén a Csepel-szigeti árvízi védekezéshez

2013. június 06. 02:34 - csú

Felkialtojel-2_2.jpgA  csepeli önkormányzat vezetőitől még nem érkezett hasonló felhívás, ezért adjuk közre a Ráckevei Hírhatárban napvilágot  látott közleményt:

Önkéntesek jelentkezését várja a Vizek Őre Vízi-mentő Egyesület a Csepel-szigeti védekezéshez.

Jelenleg az egész szigetet bejárva mérik fel a legveszélyeztetettebb helyeket. Főként az ár- és hullámtérből fogják menteni az ott élőket.

A mentésre sok önkéntest várnak, de rendezett és szervezett formában, mivel az életükbe is kerülhet, ha valaki nem a katasztrófavédelem által szervezett keretek között végzi a feladatát. A fegyelmezett és regisztrált védekező munkán túl, fontos az egészségi állapot, mivel a testen fellelhető esetleges sérülések az áradó Duna szennyezett vízében elfertőződhetnek. Nem árt felkészülni arra is, hogy aki önkéntesmunkára jelentkezik, még ha csak egyetlen szolgálati időre is, nem biztos, hogy el fogja tudni hagyni a területet. Ezért a védőferszerelésen túl, váltás ruháról, cipőről, tisztálkodószerekről és lehetőség szerint hálózsákról is gondoskodjon. A tapasztalatok alapján zseblámpa, mobiltelefon is mindenképpen legyen nála, és sajnos előrelátó módon - és annak ellenére, hogy a katadztrófavédelem legtöbbször felállít logisztikai-központot - azért kaloriadús élelmiszer és ivóvíz legyen mindenkinél.

Az idén a 2006-os árvíznél legalább 40 centivel magasabb vízállás várható, ami komoly felkészültséget, szervezettséget és fegyelmet követel meg minden mentésben résztvevő hivatásos és civil segítőtől.

A részleteket megtudhatja a Vizek Őre Egyesület elnökével, Hölgye Attiláva készült interjúnkból.

Jelentkezzen a Vízek Őre Vízi-mentő Egyesületnél.

Heiling-Koltai Beáta

Forrás: Ráckevei Hírhatár

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr975346228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása