CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miből adjunk enni a családnak? A közszolgálatban dolgozó nők karácsonyi üzenete Orbán Viktornak! Arctalan válasz

2013. december 03. 05:57 - csú

Videóüzenet nőktől.PNGVideóban üzentek a közszférában dolgozó nők a miniszterelnöknek. Hat éve nem emelték a bérüket, mára a megélhetésük került veszélybe. Az asszonyok és a lányok arcukat, nevüket adták az üzenethez.

                                                  

Cserébe arctalan és arcátlan választ kaptak egy kormányhivataltól.

                 

A  videóüzenet:

 Alig több mint egy perces videót forgatott a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete a közszférában dolgozó nők szereplésével.

                                   

A felvételen a hölgyek elmondják, hogy a helyzetük évek óta nem javult, sőt, egyáltalán nem változott, és a fizetésük kétségbeejtően alacsony.

                                            

Kiemelik továbbá azt is, hogy közelegnek az ünnepek, ezért ilyenkor fokozottan érezhetők a pénzhiányból adódó gondok, és megkérik a miniszterelnököt, hogy tárgyaljon az ügyükről a szakszervezetekkel.

                                        

Az üzenet megtekinthető alább, ezen kívül az illetékesek már el is juttatták Orbán Viktorhoz: az MKKSZ képviselői ezen a héten csütörtökön átadták a videót a Miniszterelnökségnek.

                                          

Nem ez az első eset, hogy reklamációjukkal közvetlenül a kormány tagjaihoz fordulnak a dolgozók. A nyár közepén a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete írt nyílt levelet az emberierőforrás-miniszter Balog Zoltánnak ugyanebben a témában.

                        

A CÍMZETT ORBÁN VIKTOR HELYETT A KORMÁNYZATI INFORMÁCIÓS KÖZPONT VÁLASZOLT A KÖZSZOLGÁLATBAN DOLGOZÓ NŐK MINISZTERELNÖKHÖZ CÍMZETT ÜZENETÉRE.

                                      

A közleményben ezt írták:

A kormány fontosnak tekinti a közalkalmazottak helyzetét tovább javító lépésekről folytatandó egyeztetéseket, ezért nyitott a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével (MKKSZ) történő megbeszélésekre.

Ezt közölte a Kormányzati Információs Központ szombaton az MKKSZ azon csütörtöki videoüzenetére reagálva, amelyen a szakszervezet nőtagjai arról beszélnek, hogy az ágazatban hat éve nem emelkedtek a keresetek, és találkozót kértek a miniszterelnöktől.

A Kormányzati Információs Központ közleményében azt írta, a kormány úgy tette rendbe az ország pénzügyeit és állította növekvő pályára a gazdaságot, hogy közben nem csökkentette a közszféra bérét és létszámát.

"Ezzel szemben Európában, számos országban csak úgy tudták átvészelni az elmúlt éveket, a gazdasági válságot, hogy drasztikus létszámleépítést és bércsökkenést kellett elszenvedniük a közszférában dolgozóknak" - jelezték.

Hangsúlyozták: a kormány eddig is kiemelt figyelmet fordított a közalkalmazottakra. Nőtt az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok bére, 2011-től bevezették a családi adókedvezményt, amelyet a kiskeresetűek már a járulékokból is le tudnak vonni jövőre, és a rezsicsökkentés is jelentős megtakarításokat jelent a családoknak - idézték fel, hozzátéve: mindezek mellett a kormány fontosnak tekinti az esetleges további lépésekről folytatandó egyeztetéseket, nyitott a megbeszélésekre.

Az írásban ugyanazt emelték ki, mint az MKKSZ a videójában: a közalkalmazotti illetménytáblában 2008 óta nem volt változás. A levelet ITT közöljük.

 

                           

Forrás: szakszervezet, femina.hu és MTI

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr95669697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása