CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A szellem a palackból még csak uszított és köpködött a Kossuth téren

2014. május 07. 03:45 - csú

Szégyen-3_1.PNG„Az ember határon túli magyarként sok mindenre számít a Kossuth téren, de arra a legkevésbé sem, hogy magyarok próbálják megverni” – nyilatkozta az atv.hu-nak Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. A határon túli politikusra Gaudi-Nagy Tamás uszította rá a jobbikos tüntetőket, akik szidalmazták és leköpdösték.

„Egy óra körül hagytam el a Parlament épületét a 12-es kapun keresztül. Éppen telefonáltam, amikor arra lettem figyelmes, hogy valaki a nevemet emlegeti, meg azt kiabálja, hogy magyarázzam meg a nemzetárulásomat” – emlékezett vissza Pásztor István az inzultus előtti percekre. Mire felfogta, hogy 40-50 méterre tőle Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik volt országgyűlési képviselője uszítja ellene az éppen a földtörvény ellen tüntető jobbikosokat, már ott is termett 8-10 szélsőséges, akik elkezdték szidalmazni, sőt leköpködték, miközben ketten-hárman videózták-fényképezték a jelenetet.

„Határon túli magyar vendégként sok mindenre számít az ember a Kossuth téren, az Országgyűlés alapítóülésén, de arra a legkevésbé sem, hogy magyarok próbálják megverni, és senki nincs, aki közbelépjen” – jegyezte meg a vajdasági politikus, aki csak úgy tudta elkerülni a komolyabb tettlegességet, hogy válasz nélkül tovább sietett, miközben sem a rendőrök, sem a biztonságiak nem léptek közbe.

Arra a kérdésre, hogy mi lehetett az oka, hogy a jobbikos tüntetők nekiestek, nem tudott válaszolni. „Tele van a padlásom azzal, hogy a Vajdaságtól 200 kilométerre élő emberek osztják az észt azzal kapcsolatban, hogy miként kell képviselni a magyarságot, mi szolgálja a nemzet érdekeit, és mi nem” – fogalmazott. (Pásztor tavaly károsnak minősítette Gaudi-Nagy akcióját, aki az Európa Tanácsban igyekezett fellépni a vajdasági magyarok védelmében – már ez is elég lehetett a szélsőséges politikus haragjának kivívásához.)

A VMSZ elnöke szerint erőtlen a Jobbik védekezése, miszerint Gaudi-Nagy Tamás nem a párt tagja, hiszen évekig ő volt a „Jobbik ostora”. „Aki kiengedi a szellemet a palackból, az felelős azért a szellemért. A Jobbik a mesebeli farkashoz hasonló, aki hiába mártja lisztbe a lábát, hogy megtévessze a kisgidákat, attól még fekete marad” – mondta Pásztor István.

Hozzátette: a maga részéről nem tesz feljelentést, de bízik abban, hogy „akiknek ez a feladata, azok el fognak járni ebben az ügyben”.
atv.hu / Sebestyén István

További hírek, reagálások az inzultusról ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr216128437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása