CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

ELHALLGATOTT CSEPELI BOTRÁNYOK

2014. június 10. 05:59 - csú

Kisbíró-333_9.pngAmi a Csepeli Hírmondóból kimaradt, azt mi közzétesszük 

Fúrják Ábel Attila alpolgármestert?‑ A Fidesz-hatalom magán kívül nem hallgat meg senkit – Trónfosztás a szócső hasábjain – Mindjárt elsírjuk magunkat – Sunyi fideszes megoldás – Miért titok, hogy hány munkanélküli van Csepelen? – Soros vagy sörös kampány Borbély Lénárdnak? – Elhallgatott botrányok – Nem válaszolnak a kérdésekre

Rovatunk – a csepeliek teljes körű tájékoztatása érdekében –, lapszámról-lapszámra, sorra veszi azokat a híreket, eseményeket, amelyek a XXI. Kerületi Önkormányzat Csepeli Hírmondó c. lapjába nem fértek bele. Annak eldöntése, hogy miért nem fért bele a lap 24 oldalába egy-egy hír, esemény vagy ellenzéki vélemény, rendezvény, nem elsősorban szerkesztőségünk feladata. Gondolja végig az olvasó: miért maradtak ki az alábbiak a Csepeli Hírmondó június 6-án megjelent 11. számából:

1) A cikk címe: Polgármesterek a Fővárosi Közgyűlésben?

Az írás szerint a Fidesz a budapesti önkormányzati törvényt is át akarja írni, szerintük így  „olcsóbb, egyszerűbb és demokratikusabb lesz a Fővárosi Közgyűlés”. Ami a cikkből kimaradt:
>  az ellenzék véleménye nélkül készült javaslattal egyetlen ellenzéki párt sem ért egyet, többen bejelentették, elfogadása esetén az Alkotmánybírósághoz fordulnak;

>  az pedig, hogy demokratikusabb lesz az új rendszer, maguk az előterjesztők sem hiszik, ugyanis már tervezik a javaslat módosítását, kivédendő az alapokmány ellenes részekkel kapcsolatos esetleges támadásokat;

>  azt pedig már megszoktuk, hogy a Csepeli Hírmondó egyetlen ellenzéki véleményt sem ismertet, holott például, Szenteczky János, az MSZP önkormányzati frakcióvezetője, június 2-án nyílt levélben szólította fel Németh Szilárd polgármestert, hogy a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének ülésén kezdeményezze a téma tárgyalásának elhalasztását és haladéktalanul hívja össze az önkormányzat képviselő-testületének ülését.

2) A cikk címe: Marakodó baloldal: mégsem indul Szenteczky János

Ami hiányzik a cikkből:
>  miért és hogyan „marakodik a baloldal”?;

a másik fél véleménye! Továbbá, hogy május 23-án más is történt. „A Budapesti XX., XXI., és XXIII. Ügyészség Szenteczky János ügyében megszüntette a nyomozást” a Werner Péter vezérigazgató által indított, a szociális lakásokkal, értékesítésükkel és felújításukkal kapcsolatos, ún.”lakásmutyi” ügyekben. Mutyi tehát nem folyt, de a lakosság egyoldalú „tájékoztatása” folytatódik, Ábel Attila alpolgármester úr irányításával.  

3) A cikk címe: Magas fű

(korponai) úr újabb írással jelentkezett, bár a lap impresszumában még most sem szerepel a neve. Írása azt erősíti, hogy ő lett, „külsősként”, a lap fő ideológusa, politikai elemzője, megmondója. Vajon mit szól ehhez Ábel Attila alpolgármester? Hogy éli meg ezt a trónfosztást? A szerző jegyzetéhez a következőket fűzzük hozzá:

„Nekem hiányzik az őszinte beszéd a baloldalon.” Tényleg? Mindjárt elsírjuk magunkat. Tisztelt (korponai) Úr/Úrnő!, készítsen riportot erről valamelyik baloldali párt csepeli képviselőjével, s hozza le azt a következő Csepeli Hírmondóban. Érdeklődéssel várjuk a riport megjelenését. Egyébként mi hiányoljuk „az őszinte beszédet” a jobboldalról is.  Mondjuk például a Népszabadságban, május 28-án megjelent „Százmilliós zavaros fejlesztés” írássalkapcsolatban, amelynek szerzője nem először veszi górcső alá Werner Péternek, a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának zavaros ügyeit (Lásd, Magyar Narancs, 2013. június 13., „A Csepel-Szentlőrinc tengely”), amelyekre azóta sincs az önkormányzat vezetése részéről semmilyen válasz. Mert „mi csepeliek…nem szeretjük a”  jobboldali „sunyi megoldásokat” sem. Különösen, ha valaki a saját szemében „a gerendát sem veszi észre”. Már pedig a Csepeli Hírmondó, a politikai akarat gyenge kiszolgálójaként, ebben az ügyben is, csak a másik fél szemében veszi észre a gerendát. Ezzel szemben mi igényeljük a valódi „őszinte beszédet”, azt, hogy megtudjuk végre, igaz-e hogy Werner úr önkormányzati kapcsolatait használja saját cége gazdagodása érdekében, igaz-e hogy zavaros gazdasági háttérrel akar százmilliós fejlesztésekhez jutni?

„A Korponai család már döntött, ki is adtam otthon a jelszót: bárkire, de ezekre soha”!

Meglepő, a családon is túlmutató sikere volt Csepelen a szerző (korponai) által valamikor kiadott családi jelszónak. Az április 6-i országgyűlési választásokon, majd a május 25-i európai parlamenti képviselő választásokon résztvevők többsége már nem „ezekre”, nem a Fidesz-KDNP-re szavazott. Ezek szerint a Korponai család sem, ami egyébként abszolút magányügyük. Nem ránk, csepeliekre tartozik, hogy a szerző és Tisztelt Családja, kire szavazott vagy fog szavazni. Ezért félve kérdezzük: nem lesz ebből még baja szerzőnknek és családjának?

4) A cikk címe: Tisztelt Honfitársaim! Kedves Csepeliek!

Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő levélben köszönte meg a május 25-i európai parlamenti választásokon részt vett csepeliek szavazatát, gratulált a megválasztott képviselőknek. Kár, hogy kimaradt a lapból Szenteczky Jánosnak, az MSZP Csepeli Szervezete elnökének május 26-án nyilvánosságra hozott köszönete.

5) A cikk címe: Folytatódik a közfoglalkoztatás

A.Zs. írásából megtudjuk, hogy május 1-től 209 közfoglalkoztatott dolgozhat újra a kerület közterületein, iskolákban, óvodákba, játszótereken, parkokban és egyéb intézményekben, 58-an pedig az országos közfoglalkoztatási programokban vehetnek részt. Kérdéseink:

>  igaz-e, hogy május elseje előtt közel 500 fő közfoglalkoztatott volt Csepelen?;,

>  mi lett azokkal, akik most, május elseje után  nem kaptak munkalehetőséget?,

>  mennyi most Csepelen a munkanélküliek száma?

6) A cikk címe: Panelfelújítás ingyen

A csepel.hu-tól átvett írásból kiderül,  hogy „a kerület belvárosában új padokat, kerékpártárolókat helyeznek el, szebb játszóteret alakítanak ki, és szökőkutat is építenek”. Hol épül meg az újabb szökőkút? Egy szociális célú városrehabilitációs programba mennyiben fér bele egy szökőkút, miközben már egy van a kerület belvárosában, a Szent Imre téren? Nem lehetne ezeket a milliókat a szegény családok szociális gondjainak enyhítésére fordítani?

7) A cikk címe: Közös meccsnézés a Szent Imre téren

Így kell egy választási kampánycélt szolgáló témát, Borbély Lénárd lesz a Fidesz-KDNP Csepeli Szervezeteinek helyi polgármesterjelöltje, „magas fű” alatt, „eladni”. Mi egyébként, már ettől függetlenül is, hallottunk az ügyről, és elvártuk volna – m – től, a szervilizmusba hajló cikk szerzőjétől, hogy feltegyen legalább néhány, a csepeli sporttal kapcsolatos valódi kérdést. Mivel nem tette, pótoljuk e hiányosságot:

>  Borbély úr, miért kellene az önkormányzatnak létrehozni egy újabb, utánpótlás-neveléssel foglalkozó futballegyesületet, ha már van több is a kerületben, amelyeket egyébként csak normálisan kellene az önkormányzatnak támogatni?;

>  Nem kellene leülni az utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesületek, az általános és középiskolák vezetőivel, és megegyezni az együttműködésről, ahelyett, hogy például eltiltották, igen, az Ön alpolgármesteri asszisztálása mellett, eltiltották az iskolákat a Csepel SC Alapítvány Béke téri sporttelepén való sportolástól, sportrendezvényeik ottani megtartásától?;

>  Mit tett, négy év alatt, a kerület alpolgármestereként, a Csepel SC Alapítvány és az önkormányzat vezetése közötti áldatlan viszony rendezése érdekében? Hogyan viselte el, hogy főnökének, Németh Szilárd polgármesternek, ez alatt az időszak alatt a Csepel SC Alapítvány támogatása helyett, csak offshorozásra, kommunistázásra tellett, miközben az állam tízmilliárdokkal támogatta az ún. offshore hátterű cégeket?

8) A cikk címe: Kitüntetések a csepeli pedagógusnapon

Felháborítónak tartjuk, hogy a szerzőnek, a.m.-nek csak az nem jutott eszébe, hogy megírja azoknak a pedagógusoknak a nevét, akik ezen a napon vehették át a pedagógiai munkával kapcsolatos kitüntetéseket. Azt nem is merjük feltételezni, hogy egyetlen pedagógus sem kapott Csepelről semmilyen elismerést – a pedagógus napon.

9) A cikk címe: II. Baracsi Imre Csapat Emlékverseny

Légrádi G. írásából, amely a volt csepeli birkózó és edző, Baracsi Imre emlékére szervezett versenyről tudósított, mellékesen megtudtuk, hogy Németh Szilárd, Csepel polgármestere lett a Csepeli Birkózó Club elnöke. Nem a mi dolgunk, hogy a klub fenntartói és támogatói kit választanak meg elnöknek, mégis megjegyezzük: hosszú távon komoly kockázata lehet, ha hagyjuk, hogy a politika rátelepedjen a sportra. 

Kimaradt témák, események:

> A május 13-án kirobbant „botrány”-t, a csepeli közterület-felügyeleten kifüggesztett, „Ne bírságold meg” felirattal ellátott dokumentum, immár országos visszhangot kiváltott ügyét, elhallgatja a csepeliek tájékoztatására létrehozott Csepeli Hírmondó. Miért?;

> A Magyar Narancs tavalyi, június 13-i számában több oldalas, tényfeltáró írás jelent meg„A Csepel-Szentlőrinc tengely” címmel, amelyben a Csepeli Városgazda Zrt. vezérigazgatójának

vélhetően szabálytalan ügyleteiről is részletesen olvashattunk. Az önkormányzat vezetése, a Csepeli Hírmondó azóta sem reagál az MSZP Csepeli Szervezetének ezzel kapcsolatos nyílt levelére sem, amelyben az MSZP-sek követelik a gazdasági társaság összes vezetőjének menesztését, amelyet a legutóbbi testületi ülések egyikén a fideszes többség leszavazott. A vezérigazgató úr ügyeit tárgyalta a Népszabadság idei, május 28-i, „Százmilliós zavaros fejlesztés” című cikke is, amelyet azóta is elhallgat az önkormányzat vezetése és a Csepeli Hírmondó is. Miért?

> Múlt év július 29-én, a csepelujsag.blog.hu, a lakosság tájékoztatása érdekében javasolta, hogy az önkormányzat vezetése tegye közzé a Csepelen működő Nemzeti Dohányboltok címlistáját, továbbá, hogy a trafikpályázaton nyertesek hány önkormányzati helyiséget „kaptak”, milyen feltételekkel. Javaslatunkra, azóta sem érkezett válasz.

 

> Október 18-án blogunkon kérdést tettünk fel: „Mennyit fizetett Csepelen a Fidesz a Királyerdei Művelődési Háznak, a Fidesz-hakniért?”címmel. A kérdésre, azóta sem érkezett válasz.

Május:

19.     Az ATV  Start c. magazin műsor vendége volt Szenteczky János, az MSZP Csepeli Szervezetének elnöke, és a csepeliközterület-felügyeleti „listázás”-ról nyilatkozott.

21.     Ötévi fejlesztés és egy éves építés után megnyílt a volt Csepel Művek területén az ún. Skyward szélcsatorna. A létesítmény megnyitóján hazai hírességek próbálhatták ki a szabadesését.

22.     Szenteczky János, az MSZP Csepeli Szervezetének elnöke, frakcióvezető feljelentést tett a XXI. kerületi rendőrkapitányságon, a csepeli parkolási listabotrány ügyében, hivatali visszaélés gyanúja miatt.

23.     Szenteczky János, a Csepeli MSZP önkormányzati frakció vezetője nyílt levelet írt  Németh Szilárdnak a tervezett május 23-i rendkívüli képviselő-testületi üléssel kapcsolatban.       

24.     A Csepeli Gyermekbarátok Mozgalma szervezésében jól sikerült gyermeknapi program zajlott a Csepel SC sporttelepén.

26.     Az MTI tudósítása szerint a nyári turisztikai szezonban Csepelen is lesznek kerékpáros rendőrök.

          A Veszprém FC férfi labdarugó csapata otthon szenvedett vereséget a Csepel FC-től. Eredmény: Veszprém FC- Csepel FC 0-1

31.     Bronz minősítést ért el a Kis Tamariska Tánccsoport a Miskolcon megrendezett tehetségkutató verseny néptánc kategóriájában.

Június:

  1.        Családi napot szervezett az ÁMK.

          Véget ért az NB III. Csepelen a Csepel FC 2-2 – es döntetlent ért el a Publo Csákvár ellen.

2.       Felhívást tett közzé, Szabó Szabolcs, Csepel megválasztott országgyűlési képviselője. A felhívásban bejelenti, hogy fizetése meghatározott részét jótékony célokra kívánjafordítani. Idén 200.000 forintot ajánl fel Csepel és Soroksár között megosztva, a civilszervezetek részére. A lakossági javaslatokat 2014. július 15-éig várja, e-mailben:szabo.szabolcs@együtt2014.hu címre, illetve levélben, az Együtt  2014 helyi irodájába:1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 155.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr606288196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2014.06.10. 18:56:54

A 6)ponthoz annyit hogy a cikkben azt írják hogy az EU pénzből való panelfelújítás feltétele a Szent Imre tér felújítása és a szökőkút...(Persze jelenleg a szökőkútban van víz de a tőle 10 méterre lévő ivókútban nincs)
Nem tudom valóban így van-e,de legalább lehet majd rá hivatkozni ha mások is rákérdeznének...
+1 kamu:Állítólag 2 év alatt feltöltik a Szabadkikötő 3.számú medencéjét-ez azért csoda lenne mert a 4.számút 6-7 év alatt sikerült tavaly ilyenkorra(megnézhető a g.earth-ön),gondolom ugyanaz a cég fogja kapni a melót csak 100 méterrel arrébb kell költözniük,úgyhogy mikor lesznek ebből új munkahelyek és mi köze hozzá az önkormányzatnak mert valszeg a terület a Szabadkikötő tulajdona és nem az önkormányzaté és már rég nem ez a vezetés lesz mire bármit lehet kezdeni a területtel.

bölcsbagoly 2014.06.10. 20:12:52

Csesszétek már meg vörös proletárok, ti az uralmatok alatt hány ellenzéki javaslatot fogadtatok el? Van pofátok ezzel jönni? Mehetnétek Deme elvtársatok után....

kvadrillio 2014.06.10. 20:24:28

MAGYARORSZÁG A LENYÚLÁSOK CSÚCSORSZÁGA !!!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2014.06.10. 21:43:07

Tegyük hozzá, 2010 elött az MSZP-s pártvezetés alatt hasonló volt a helyzet, ha nem rosszabb.
Teszem azt az MSZP-s jelöltet közpénzen bemutatták az újságban, az ellenzékeieknek fizetett hírdetést kellett feladni.
csepel.info/?p=4144

Meg voltak egyéb anomáliák is Csepelen az MSZP irányítása alatt.

Teszem azt az igazgató meggyilkolása, aki borította a szennyest.

De a lakásmutyi eljárás se azért szűnt meg, mert nem történt meg.
Mindenki aki ismeri a tényeket tisztában van vele, hogy lopás történt.
Csak legfeljebb nem bizonyítható a törvénytelenség, mint pl Tocsik esetén.

Gyorgy Nagy 2014.06.10. 22:00:26

BUKÓTT Sziszit a csepelieka sziget F...kalapjának hivják a hátamögött.Remélik az önkormányzati választások után eltakarodik csepelről.
süti beállítások módosítása