CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az RTL Hiradója kiveri a biztosítékot a kormánykörökben és Rogánnál

2014. június 27. 12:29 - csú

Rogán Antal dühös.PNGEgy szakértő szerint csak egyéni kölcsön esetében lehet olyan alacsony a törlesztőrészlet, mint amekkora az ötödik kerület most lemondott alpolgármesterének lakáshiteléhez tartozik. A RTL Híradó csütörtökön annak próbált utánajárni, hogy reális-e az az összeg, amellyel Puskás András a kölcsönét törleszti, elmondása szerint piaci alapon. A hírműsorból Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter cégügyeit sem hagyták ki, amelyekről az Index írt csütörtök reggel.

Váratlanul, öt hónappal az önkormányzati választás előtt mondott le hét és fél év után belvárosi alpolgármesteri posztjáról Puskás András, de elmondása szerint ehhez nincs köze a luxuslakására felvett hiteléhez illetve annak törlesztéséhez. Egyszerűen jobb ajánlatot kapott, ezért távozik, az állami tulajdonú Eximbank vezérigazgató-helyettese lesz.

Az alpolgármester szerdán mondott le, és csütörtökön már nem szerepelt a neve a szavazótáblán a rendkívüli közgyűlésen. Puskás azt nyilatkozta: szerinte az lett volna furcsa, ha nem találják meg a hitelügyével, illetve ha nem hitelből vette volna pasaparki luxuslakását. Ebben a budai társasházban lakik Rogán Antal polgármester is.

A lakást 2009-ben vette az alpolgármester 120 millió forintért, amelyből 103 millió forint svájci frank alapú devizahitel volt. Elmondása szerint a kölcsönt piaci alapon kapta, nem egyéni megállapodás alapján, és havi törlesztőrészlete akkor havi 450 ezer forint most.

Az Együtt-PM a Puskás vagyonnyilatkozatában szereplő számok alapján úgy számolta, hogy a törlesztőnek legalább havi 750 ezer forintnak kellene lennie piaci alapon. A lemondott alpolgármester erre úgy reagált, hogy „rosszul számolták”.

Az RTL Híradó megkérdezett egy hitelpiaci szakértőt, hogy 2009-es árakkal számolva mennyi lehetett egy ilyen nagyságú és típusú hitel törlesztőrészlete 35 éves futamidővel. 617 ezer forint lett az eredmény, 6 százalékos kamat mellett.

Puskás András kölcsönét időközben forint alapúra váltotta, és a tőkerészből is törlesztett, mert eladták korábbi lakásukat – hangzott el a híradóban.

Szintén csütörtökön számolt be az RTL arról, hogy több száz tetemes köztartozást hátrahagyó, megszüntetett cég alapításában vállalt szerepet még ügyvédként Seszták Miklós. A nemzeti fejlesztési miniszter cégügyeiről az Index írt először.

A reklámadó bevezetése miatt nemrég elmérgesedett a magyar RTL-csoport és a kormány viszonya, a két oldal folyamatosan üzenget egymásnak. Egyes vélemények szerint az RTL Híradó jóval kritikusabbá vált a kormánytagokkal szemben az elmúlt hetekben. (hvg.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr326432469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása