CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A szomorú bohóc

2014. július 07. 04:43 - csú

L Simon László.PNGNem tudna olyant kérdezni, amire pozitív választ lehet adni? Így válaszolt még januárban az RTL Klub riporterének Debrecen polgármestere, miközben eltáncolt a kamera elől. Aztán megbeszélték a dolgot, kapott egy másik kérdést is, az anyagba bekerült Kósa Lajos mindkét nyilatkozata. Július elsején ugyanennek a tévének a híradósa nem volt ennyire belátó. Nem volt hajlandó kihagyni a riportból azt a részt, amelyből kiderült, hogy L. Simon László nem ismeri azt a törvénymódosítást, amelyet ő nyújtott be a parlamentnek. Így aztán ország-világ megtudhatta, hogy a Miniszterelnökség újdonsült parlamenti államtitkára össze-vissza beszél.

A két történetet két okból érdemes felidézni. Először is bizonyítja, hogy az RTL Klub nem most kezdte a keménykedést a hatalom embereivel, s foglalkozott komoly politikai témákkal a reklámadó megszavazása előtt is. Másodszor viszont tükrözi, hogy ez a tévé most már tényleg nem hajlandó besétálni a politikusok utcájába, egy - esetleges - jó mondatért nem hagyja ki a ziccereket.

Magas labdákat pedig a jelek szerint folyamatosan feladnak a Fidesz prominensei. Akik tisztában vannak a tévé - különösen pedig a legnézettebb adó - hatalmával, szükségük van rá, hogy szerepelhessenek, de csak azt képesek adni, mi lényegük. Felületesek, csúsztatnak, hazudoznak és a többségében "baráti" médiumok miatt nincsenek hozzászokva, hogy valódi kérdéseket kapnak, netán szembesítik őket saját korábbi állításaikkal, vagy elvtársaik ellentmondó nyilatkozataival. 
És ebből a szempontból a legjobb alany éppen L. Simon László, aki immár régóta megbízható káder, ezért a tűz közelében lehet. Szívélyesen fogadja a mikrofonokat és kamerákat, mert világgá akarja kürtölni, amivel megbízták, vagy amit fontosnak vél. De ha a kérdésekkel sarokba szorítják, zavarba jön, telefonálni kezd, vagy éppen faképnél hagyja az érdeklődőket, mert - szerencséjére - éppen kezdődik egy halaszthatatlan ülés. A néző már-már megsajnálná, hiszen úgy látszik, mintha mindig őt pécéznék ki, de aztán rá kell jönnie, hogy önként vállalta a szomorú bohóc szerepét. Sarzsiért, pénzért, hatalomért. Ezért már érdemes.
Valóban érdemes?

Sebes György 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr46474521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása