CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A teljesített Orbán-ígéret ellenszere az óhaj: csak a kamion ne jöjjön...!

2014. július 22. 05:55 - csú

Biciklis.PNGAzt nem lehet mondani, hogy a kormányfő nem ügyel a részletekre. A fél világ ellen folytatott szabadságharca közepette sem ment ki a fejéből, hogy még 2011 novemberében a TV2 Naplójában elkötelezetten feltárulkozott: "Én most éppen a piás biciklisekért harcolok. Valaki azt találta ki, még valamikor régebben, hogy ha biciklin az ember iszik, akkor megbüntetik. Szerintem ez a magyar valóság ismeretének hiánya alapján született".

Múlt szombattól törvényesen is rögzítve győzött a kormányfő valóságismerete: szabad piásan biciklizni.

Kerékpárost nem lehet megbírságolni, feltéve, ha a "jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van". No most, hogy abban az állapotban van-e, gyorsan eldől: ha életben marad hazáig (a kocsmáig, az ángyomig...), úgy nagy valószínűséggel abban volt. Ha az úton egy kamion alatt a korpuszából kiszállna a lelke, akkor alighanem nem volt abban. Mindenki másnak meg jó napot.

Néhányan persze, most is okoskodnak. A tűzoltók például, talán, mert másként látják a valóságot, amikor felismerhetetlen tetemeket kell kibányászniuk némely országúti roncsból. Igaz, akkor már teljesen lényegtelen is, piás volt-e a bringás.

Dörmögjenek csak. Mi tudjuk: a kormányfő nem olyan, aki gyengén visszakozik. Abból a szabadságból, amit a magyar valóság mély ismerete alapján megadott a magyaroknak, nem fog engedni. S tényleg: hogy nézne már ki, ha valaki békésen kortyolgatná otthon az adómentesen főzött házi pálinkáját, aztán meg már biciklire sem szállhatna?

Különben is: Eb ura fakó! Meg: Ugocsa non coronat! És mindenki menjen a...

Friss Róbert 

Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr246530233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása