CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: A csepeli Fidesz elvesztette a helyi értéket és mértéket

2014. szeptember 01. 05:57 - csú

Horváth Gyula-CSMO-255-OK_1.pngMint ilyenkor szokás, a most regnáló csepeli önkormányzat is eljuttatta a választópolgárokhoz azt a kiadványt, amiben beszámol arról, hogy mennyit tett hivatali idejében. Sajnos, ez is hemzseg a saját dolgaik felnagyításától, az elődök eredményeinek eltulajdonításától és az igazság laza, mondhatni igen sajátságos kezelésétől. Tizenöt pontba sűrítették és csinos papírra nyomtatták az elmúlt négy évük vélt eredményeit. A csepeli lakosságnak reális áron vagy kétmillióba belekerülhetett ez a kiadvány. Még is az a nagy baj, hogy tartalmilag hibás a megközelítés! Nem az igazságról, hanem annak látszatáról beszélnek a csepeli fideszes városvezetők! Amit írnak, az létezik, de nem úgy, nem ott és nem akkor, ahogy állítják!

A részletekről: 



KONKRÉTAN: 

Az első pontban azt írják, hogy kikerültünk az adósság csapdából
De hát nem is volt benne a csepeli önkormányzat! A többi Fideszes helyhatóság bezzeg benne volt, ezért kellet az adósságok állam általi átvállalását megszervezni!  Arra viszont igazán kíváncsi lehet a csepeli állampolgár, hogy vajon hol van az északi területek, 2010-ben átadott pénze, és hol van az évente megtakarított kétmilliárdos összeg? 

Az utakról, közlekedésről, csatornáról, panelfelújításról csak azt írták le, amit az előző önkormányzati vezetés már elkezdett és a mostaniak a folytatást szervezték. Ahol el nem rontották! Mert az ingyenesnek mondott csatornázás az érintetteknek igen drágára sikerült, és a panelfelújításokból úgy hallani jelentős összegeket nyúltak le, hogy a Szent Imre téren fákat irtsanak, és a haveroknak pavilonokat építsenek! 

Munkahelyteremtés címszóhoz hozzá kellett volna tenni, hogy a Fidesz bérenceknek, ismerősöknek és rokonoknak! Mert csak nekik kreáltak munkahelyeket. A többit kirúgták! 

közbiztonságnál is a kódolt beszéd érhető tetten. A jól működő kamerarendszert szétverték, hogy csókosaiknak lehetőséget teremtsenek egy új kiépítésére. A biztonsági őröket, meg a Közterület Felügyeletet pedig magánrendőrségként a saját félelmük leküzdésére hozták létre közpénzen. 
Zöldterületeknél kifelejtették a nem kellő öntözés miatt kiszáradt növényeket, a kivágott fákat és az ember nagyságú kórókat a Tihanyi utcában. 

A család témakörhöz tartozott volna az a beszámoló is, ami Románia területéről ideszállított és nálunk (talán "rábeszélésre") állampolgársági esküt tett (köztük magyarul is alig tudó) családok százainak szállításáról, ellátásáról és egyéb költségeiről szól. 

Idősek címszónál azonban már a papír is elpirult! Azok dicsekednek eredményeikkel, akik a szegénytemetőt akarták létrehozni Csepelen az érintettek valós perspektívájaként! 

Az egészségügyből jelentős pénzt vontak el, szűréseket, szakrendeléseket szűntettek meg, orvosokat, nővéreket üldöztek el. Az ellátást soha nem látott mélységbe nyomták! 

Sport helyett a polgármester úri passziója érvényesül. Csak a birkózás! De az is az ígéret szintjén! Szerződések kötelezvények (gyaníthatóan lenyúlások) már vannak, produktum meg semmi! Felcsúton milliárdos stadiont épített a Fidesz pár száz lakosnak, Csepelnek meg nincs egy használható sportcsarnoka azért, mert az itteni kiskirály nem tudta "sarok alá törni" az itteni sportvezetőket. Az ország egyik tradicionális sportegyesületét, a Csepel SC-t, az itteni országgyűlési képviselők kezdeményezésére kihagyták a fővárosi kiemelt egyesületeinek támogatásából! 

Hagyományőrzés címén pedig szörnyű módon, a környező népekkel való konfliktuskeltés és a rossz emlékű múlt letűnt emlékeinek nosztalgikus, kiüresedett emlékeinek felidézése történik igen drágán. 

Nincs szó az oktatásról, a kultúráról, hivatali korszerűsítésről, a rozsda övezetek és a Duna part fejlesztéséről, a fővárosi integrációról, Eu-s és országos lehetőségekről, valamint az agglomerációs kapcsolatokról. Ez ugyanis a mostaniaknak nem érték! 

Nincsenek tervezések, csak disznóölések vannak. A következő önkormányzat üres zsebbel és a mostaniak által kiüresített fejjel kell, hogy átvegye azt az örökséget, amit ez a vezetés ráhagy.

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szrező blogja 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr556650441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása