CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Újabb csepeli viccműsort mutatott be a Németh-Borbély duó a bíróságon

2014. szeptember 10. 05:59 - csú

Németh Szilárd a bíróság előtt.PNG

Németh Szilád, dicstelenül távozó csepeli fideszes polgármesternek és az általa kreált  fideszes polgármester-jelöltnek, Borbély Lénárd alpolgármesternek megint sikerült bohócot csinálni magából. Az elmúlt két hétben még a csepeli SZTK-s üggyel tette nevetségessé magát és vezérkarát a polgármester a magyar média minden szerkesztőségénél, tegnap - már Borbéllyal együtt - a kispesti bíróságot választották saját lejáratásuk színhelyéül. Valójában négy-öt éve Szenteczky János szocialista csepeli politikus ellen folytatnak hajszát, őt szeretnék minden áron elítéltetni, de nem megy, akárhogy erőlködnek. Németh és Borbély tegnap kis híján gutaütést kapott, mert megkezdett cirkuszi műsoruk folytatására a kampányban már semmi remény nincs. A történtekről Spirk József, az INDEX tudósítója így számolt be:

Egy valódi impresszum nélküli jobboldali kiadvány jobboldalt szapuló, valószínűleg hamisított számával kapcsolatos per kezdődött négy év nyomozás után a kispesti bíróságon. A Csepel.info 2010. októberi második száma miatt Németh Szilárd csepeli fideszes polgármester és Borbély Lénárd, a Fidesz jelenlegi polgármesterjelöltje fordult annak idején a hatóságokhoz, mert a lapban többek között pénzügyi visszaéléssel és házasságtöréssel vádolták meg őket. A perből kiderült, hogy nem emlékeznek, annak idején ismeretlen tettes ellen tettek-e feljelentést, most viszont azt szeretnék, ha Szenteczky János szocialista jelölt kapna büntetést rágalmazásért..A történet úgy kezdődött, hogy Németh Szilárd és Borbély Lénárd éppen „járőrözött” Csepelen.

A 2010. októberi önkormányzati választás előtti „zaklatott napokban” járták a választókerületeket, amikor bejelentést kaptak, hogy a fideszes aktivisták az egyik utcában furcsa kiadványt találtak. Némethék a helyszínre siettek, és még épp időben meg tudták akadályozni, hogy a postaládákba dobáljanak 11 ezer példányt a Csepel.info internetes hírblog második nyomtatott számából. Kihívták a rendőrséget.

Az esetet Németh Szilárd ismertette kedden a kispesti bíróságon, ahol szinte pontosan négy évvel később nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás ügyében indult meg az elsőfokú eljárás. A vádlott Szenteczky János, a csepeli MSZP elnöke és fővárosi alelnöke.

A per furcsán kezdődött. Szenteczky ügyvédje szerint ugyanis a rendőrségnek, majd pedig az ügyészségnek már rég meg kellett volna szüntetnie a nyomozást, mert az iratok között nincs sem valódi feljelentés, sem magánindítvány, holott ezek nélkül nem lehet lefolytatni egy büntető eljárást. A tárgyalás során ki is derült, tényleg elég nagy a bizonytalanság akörül, hogyan is indult el a vizsgálat, és hogyan lett vádlott Szenteczkyből, aki ellen egyébként 2010 óta több mint húsz eljárást kezdeményeztek Némethék.

Sem a polgármester, sem az utódjelölt nem emlékezett arra, hogy annak idején ismeretlen tettes ellen tettek-e feljelentést, vagy ha nem, akkor mikor és hogyan merült fel bennük, hogy az MSZP-s politikus állhat a fideszes mutyikat, magánéleti botrányokat, csalásokat emlegető lap mögött. Németh Szilárd többször megismételte, ehhez neki nem kellett bizonyíték, mert a „napnál világosabb volt számára”, hogy honnan fúj a szél. Ilyen mérvű cinizmusra szerinte csak baloldali politikai ellenfelei képesek.

Tény azonban, hogy Szenteczky neve egy 2011-es iratban bukkant fel először a nyomozásban. A bírósági papírok között egy 2008-as elődátumozású, kézzel 2010-re javított „nyilatkozatban” még mind Németh, mind Borbély ismeretlen tettes ellen kérték a vizsgálatot. Az is tény, hogy a vádirat szerint – amelyet maga a Csepel.info már a bírósági per kezdete előtt közzétett Kimeríti-e a Btk.-t a csepeli MSZP? címmel – a hatóságok nem sok kézzel fogható eredményt tudtak összeszedni a többéves nyomozás során. A vád szerint Szenteczky „fel nem deríthető körülmények között” szervezte meg a lapszám kiadását, hogy Németh és Borbély becsületének csorbítására alkalmas tényeket állítson.

További csavar a történetben, hogy a lapban szereplő legkeményebb állítások gazdája minden kétséget kizáróan egy volt fideszes politikus. Horváth József, a Fidesz egykori országgyűlési képviselőjelöltje, csepeli önkormányzati képviselője egy hangfelvételen pakolt ki Némethről és a pártkatonájának nevezett Borbélyról. A lap jelentős részében a kerületben közismert fideszes nyilatkozatát idézte.

Németh Szilárd szerint Horváth sértett ember volt, eltávolodott a párttól, és gyűlölte azokat, akik megakadályozták, hogy 2010-ben újraindulhasson.

A Csepel.infóról Németh és Borbély is határozottan kijelentette, hogy a Fidesz lapja, és Ábel Attila jelenlegi alpolgármester az egyik szerkesztője. 2010-ben azonban jóval zavarosabb volt a helyzet. Az eredetileg internetes terjesztésű blog impresszuma ugyanis csupán annyit árult el, hogy „egy kis baráti társaság szerkeszti, melynek célja az, hogy a Csepelről és a csepeliekről szóló közéleti, kulturális, közlekedési, politikai és sporthírek mindenki számára elérhetők, olvashatók legyenek”. A lap korábbi cikkeinek óriási szerepe volt a 2010-es országgyűlési választási idején a csepeli lakásmutyiként elhíresült MSZP-t és főként Szenteczkyt érintő botrány kirobbanásában. A fideszes kötődést nagyon sokáig tagadták. Így a lap valódi szerzőiről jóval később, 2012-ben vált csak ismertté, hogy kicsodák.

Szenteczky János a perben tagadta, hogy bármi köze lett volna a Csepel.info 2010-es számához. A per novemberben folytatódik.

Forrás: INDEX.HU

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr436684009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása