CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

MÉLTÓ MÓDON

2014. október 10. 02:46 - csú

Apa és fia-123_3.png- Apú-ú-ú! Mér’ lesz még egy parlament?
- Miért lenne még egy parlament?
- Hát azt mondta a miniszterelnök bácsi, hogy az új külügyminiszternek olyan lakása legyen, ami méltó a nagykövetek vendégül látására!
- Erre ott a parlament.
- Az a hivatalos fogadásra van! Utána, amikor vendégségbe megy a külügyes bácsihoz, ne érezze szegényesnek azt a házat az ország házához képest.
- Fiacskám! Nem az ország házához, hanem a nagykövet otthonához kell illőnek lennie!
- Apú! Ha nálunk fejlettebb, gazdagabb ország követe jön, akkor ahhoz kell viszonyítani, ha meg nálunk szegényebb, elmaradottabb ország képviselője látogatja meg akkor szegényesebb, egyszerűbb lakba kell költöznie?
- Áh, dehogy! Egy ország akár milyen szegény, a prominensei akkor is jól, sőt fényűzően élnek.
- Apú-ú-ú. Ha mi is fogadjuk a nyugati rokonainkat, akkor nekünk is módunkban lesz nagyobb, pazarabb lakásba költöznünk?
- Nem úgy megy az fiam, messze vagyunk mi a húsos fazéktól.
- De apú-ú-ú, akik közel vannak még a húsos fazékhoz, mint a kormánypárti polgármesterek, ők is a nagykövetek méltó vendéglátására készülnek fel?
- Nem! Ők legfeljebb a testvérvárosuk, testvérkerületük polgármesterének fogadására hivatottak. De ki tudja, hogy kiből, mikor mi lesz? Ők mindenestre mindenre felkészülnek.

Kalocsai Imre

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr246776023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása