CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A Fidesz bukása törvényszerű - mondja a szocialista politikus, aki mindig legyőzte Németh Szilárdot

2014. október 11. 05:57 - csú

Tóth Misi.PNG„Baloldali önkormányzat is lehet sikeres!” címmel készített interjút Tóth Mihállyal a hirKOMP újság, melyet mi is közreadunk.

Tóth Mihály 1994–től 2010-ig négy önkormányzati cikluson át vezette Csepel önkormányzatát, képviselő-testületét. Soha sem tudta legyőzni őt a választási kudarcoktól mind dühödtebbé váló fideszes Németh szilárd. A ma már nyugdíjas éveit élő, köztiszteletben álló  ex-polgármesterrel a hirkomp.hu beszélgetett.

– Mi változott 2010 óta?

– Az általunk előkészített beruházások (gerincút, csatornázás – A szerk.) befejezésén túl az itt élők életét érdemben befolyásoló változások nem történtek. Pontosabban a 2008-ban indult város-rehabilitációs programjaink is befejeződtek. A Fidesz ígéretei azonban nem teljesültek, az élet- és munkakörülmények, a közbiztonsági helyzet pedig romlott.

– Nyugdíjasként is aktívan részt vesz a csepeli közéletben, a mindennapjait a kerületben éli. Mit mond a csepeli utca embere?

– A többségük elégedetlen a jelenlegi vezetéssel, változást akarnak. Sokan panaszkodnak a mai vezetők elérhetetlenségére, a civil szervezetek, a korábban pezsgő kulturális élet szétverésére. Egyre többen kifogásolják az SZTK működését, a Szent Imre téri fakivágásokat is.

– Mit tud felelni ezekre?

– 41 éve élek Csepelen. Nehéz az utóbbi években kialakult szemben állást, a baráti, családi kapcsolatokat is megrendítő politikai ellenségeskedést megmagyarázni. Sokan panaszkodnak a másik fél eltaposására irányuló törekvésekre. Nehezen élem meg „találkozásaimat” a mind- ezeket kísérő, időnként embertelen kirúgásokkal, a tisztességes vezetők lejáratásával.

– Az előző ciklusban indult beruházások átadó ünnepségei közül egyre sem hívták el…

– Engem ez nem zavar. Az viszont igen, hogy például a gerincút és a csatornázás elindításáért rengeteget dolgozó, egykori munkatársaimat sem hív ták meg.

– Mi volt a most leköszönő városvezetés legnagyobb hibája?

– Csak a hatalmat akarták. De felkészületlenek voltak: nem ismerték a kerület valódi gondjait, nem volt koncepciójuk. Képtelennek bizonyultak a kerület érdekében szükséges széleskörű együttműködésre. Azt hitték, a korábbi beruházások befejezése elég lesz az újraválasztásukhoz. Törvényszerű volt a tavaszi bukásuk.

– Ők azt mondják: a következő öt évben csak fideszes önkormányzat lehet sikeres.

– A baloldali vezetésű önkormányzatok is milliárdokat nyertek uniós pályázatokon az elmúlt négy évben. A fejlesztési forrásoktól való elzárásuk meggyorsítaná és elkerülhetetlenné tenné a Fidesz bukását, mert a saját híveik is elfordulnának tőlük.

– Vállalna bármilyen szerepet az új önkormányzatban?

– Nem vállaltam semmilyen jelölést az önkormányzati választásokon, de mindenben segítettem, segítek a jövőben is. Reményeim szerint az új baloldali vezetés a képviselő-testület demokratikus működését visszaállítva valamennyi változást akaró szervezettel és a csepeliekkel összefogva segíti majd az itt élők előrejutását.

Forrás: hirkomp.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr646778683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása