CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

35 PONT-os kérdés Borbély Lénárd polgármesterhez - 1.: Hol van a munkahelyteremtő program?

2015. február 10. 05:57 - csú

borbely_a_tuzolto-35_igeret-255-b.pngKerületünk tavaly ősszel megválasztott polgármestere a választások előtt több milliós kampányt folytatott, melynek részeként egy 12 oldalas színes, jó minőségű, A5-ös füzetet juttatott a csepeli választópolgárokhoz. Ebben 35 pontban foglalta össze polgármesteri programját. A választások óta négy hónap telt el. Új sorozatunkban megpróbáljuk figyelemmel kísérni ígéreteinek végrehajtását. Módszerünk egyszerű, nyomon követhető lesz. Ismertetjük az ígéretet, a valóságot, majd kérdezünk. Természetesen lehetőséget adunk Borbély Lénárd polgármester úrnak, hogy blogunkon válaszoljon is kérdéseinkre.

Az ígéret:

„MUNKAHELYEKET TEREMTÜNK!

1.   „a Kormánnyal együttműködve 5000 új munkahelyet hozunk Csepelre. Elindítottuk a Weiss Manfréd munkahelyteremtő programot. Tisztes munkát és megélhetést szeretnénk biztosítani a csepelieknek.”

A valóság:

Csepel 2010-ben megválasztott új, fideszes vezetése 2011. szeptember 29-én elfogadta az Önkormányzat négy évre szóló gazdasági programját. A program prioritásai között  újraiparosításról, munkahelyteremtő programról nem volt szó. Németh Szilárd 2012. júliusi parlamenti hozzászólásig sem foglalkozott munkahelyteremtéssel a képviselő-testület. Ennek ellenére, Németh Szilárd korábbi polgármester, országgyűlési képviselő, 2012. július 6-án parlamenti felszólalásában bejelentette:  „A Weiss Manfréd Terv keretében most kezdtük el kidolgozni az újraiparosítás, munkahelyteremtés, a termelő munka megindításának lehetőségeit”. Ezt követően, 2012 szeptemberében tárgyalt a testület anem létező terv előkészületeiről, a „Javaslat a Csepeli Gyártelep fejlesztési stratégiájának elkészítésére” című előterjesztés alapján. Németh Szilárd a hozzászólásokra reagálva azt mondta, hogy „szeretné, ha év végén vagy a következő év elejére Kormány előterjesztést tudnának készíteni.”

A javaslatban egyébként Weiss Manfréd Tervről szó sem volt. A testület a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nonprofit Kft-t bízta meg a tanulmányterv elkészítésével, majd annak határidőn túli elkészültét követően, 2013. május 31-én ad-hoc bizottságot állított fel az önkormányzati stratégia kidolgozására. A bizottság a javaslatot, némi csúszással ugyan, de elkészítette. A 2013. szeptemberi képviselő-testületi ülésre volt tervezve megvitatása, amire nem került sor, sőt kormány-előterjesztés sem készült. Tehát Németh Szilárd polgármester 2012-es parlamenti hozzászólásának a Weiss Manfréd Tervvel kapcsolatos része eredetileg sem volt igaz, az állítás szakmai megalapozottságáról nem is beszélve. A nagyobb baj, hogy azt követően sem indult el semmilyen Weiss Manfréd munkahelyteremtő program. Mindent összevetve: Borbély Lénárd fentiekben idézett választási állítása sem felel meg a valóságnak.

Kérdéseink:

1) Valóban létezik „Weiss Manfréd munkahelyteremtő program”?  Ha igen, mikor, milyen tartalommal fogadta el az Önkormányzat képviselő-testülete, s a csepeliek hol olvashatják a programot?

2) Ha elindították a programot, hol tart annak végrehajtása?

3) Lehet, hogy csak választási kampányfogás volt a Weiss Manfréd munkahelyteremtő program? Ha igen, mikor vonja vissza ígéretét?

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr327156719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása