CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

TÜNTETÉS A CSEPELI GYEREKEKÉRT, AZ ÓVODÁK EGYESÍTÉSE ELLEN ÁPRILIS 14-ÉN, KEDD ESTE HATKOR

2015. április 08. 04:24 - csú

tuntetes_az_ovodakert-255.pngMint megtudtuk, a tüntetés szervezői ezzel a demonstrációval, a csepeliek összefogásával azt szeretnék bizonyítani,  hogy gyermekeik érdeke, jövője azonos Csepel érdekeivel és jövőjével.

A csepeli óvodás gyermekek szülei 2015. februárjában tudták meg, hogy a csepeli városvezetők az óvodák egyesítésére készülnek.

Az általuk megismert tervek alapján joggal aggódtak az eddigi igen jó színvonalú pedagógiai munka, gyermekeik  fejlődésének megzavarása miatt.

Álláspontjukat , aggodalmaikat, javaslataikat értekezletek, fórumok keretében világosan, határozottan  az önkormányzat vezetői tudomására hozták.

Részt vettek, felszólaltak, érveltek  a képviselő-testület február 26-i ülésén is, ahol ígéretet kaptak a konzultáció folytatására, de ennek ellenére újabb egyeztető fórumra azóta sem került sor...

Érveik leperegtek a kormánypárti képviselőkről, akik a csepeli óvodák egyesítését érvelés és megszólalás nélkül, egyetlen gombnyomásossal elfogadták.

A felháborodott  szülők számára a csepeli óvodák egyesítése ilyen körülmények között elfogadhatatlan. A tiltakozók közül többen hangsúlyozzák:  "A demokratikus fórumok lehetőségeivel mi éltünk, a városvezetők visszaéltek vele, becsaptak bennünket, ígéreteiket nem tartják be. Egyetlen lehetőségünk maradt, a tüntetés, hogy álláspontunkat világosan, félreérthetetlenül a városvezetők tudtára adjuk."

A felháborodott szülők  a jelenlegi csepeli óvodai rendszeren csak olyan változtatást fogadnak el, amelyben megalapozott szakmai érvekkel bizonyítható, hogy a csepeli gyerekek fejlődése zavartalan marad, nevelésük színvonala jobb lesz az eddiginél.

Követelik,  hogy a szakmai egyeztetésbe a szülők képviselőivel együtt a városvezetők vonják be a megbecsült,  magasan képzett, a gyerekek által is szeretett óvónőket, óvodavezetőket. Hangsúlyozzák:

"Ne engedjük, hogy Csepel választott vezetői lenézzenek, becsapjanak minket, ne engedjük, hogy semmibe vegyék véleményünket, ne engedjük, hogy megfélemlítsék az évek, évtizedek  óta áldozatosan dolgozó óvónőket, távozásra kényszerítsék a sikeres óvodavezetőket."

A tiltakozók a csepeli gyerek érdekében, ezeknek az elveknek az alapján hívnak az április 14-i, keddi tüntetésre mindenkit, akinek fontos gyerekeik fejlődése és mindnyájunk otthonának, Csepelnek a jövője.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr447345808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása